Siirry sisältöön

Kouluterveydenhuolto

Kouluterveydenhuollon palvelut kesän aikana

1. ja 7. -luokkalaisten terveystarkastuksia tehdään kesällä normaaliin tapaan. Kutsu tarkastukseen lähetetään kirjeitse tai oppilaaseen otetaan muulla tavoin yhteyttä.


Huomaathan, että varatulle ajalle ei saa kuitenkaan tulla, jos on hengitystieinfektion oireita, on tullut ulkomaanmatkalta kahden viikon sisällä tai on määrätty eristykseen tai karanteeniin. Rajoitus ulkomaanmatkoilta palattaessa ei koske niitä maita, joihin ei kohdistu paluuhetkellä valtioneuvoston voimassaolevaa linjausta rajavalvonnasta ja matkustusrajoituksista.


Jos vastaanotolle tulo estyy, ota yhteyttä terveydenhoitajaan puhelimitse. Käyntejä voidaan pitää osin myös etävastaanottona.

Myös muissa kuin terveystarkastusasioissa voit olla kesän aikana yhteydessä oman koulusi terveydenhoitajaan. Jos herää huolta lapsen, nuoren tai perheesi hyvinvoinnista, älä jää huolesi kanssa yksin kesälläkään.

Tiedote kouluterveydenhuollon asiakkaille 23.6.2020 (pdf)

Valokuva: Näön tarkastus.

Oppilas voi mennä kouluterveydenhoitajan vastaanotolle ilman ajanvarausta koulukohtaisesti sovittuina vastaanottoaikoina. Koululääkärin vastaanotolle oppilas menee kouluterveydenhoitajan kautta. Äkillisissä sairastapauksissa oppilaan sairaanhoidosta vastaa oma terveysasema.

Kouluterveydenhoitajan tekemä terveystarkastus tehdään peruskoulun oppilaille joka vuosi. Laaja terveystarkastus, johon sisältyy myös koululääkärin tarkastus, tehdään 1., 5. ja 7. luokalla. Laajaan 7. luokan tarkastukseen liittyvä lääkärintarkastus tehdään 8. luokalla.

Terveystarkastusohjelmassa voi olla koulukohtaisia eroja tarkastusten ajankohdissa, osa koululaisista voi käydä terveystarkastuksissa myös kesäaikana. Laajassa terveystarkastuksessa selvitetään koko perheen hyvinvointia, ja siksi huoltajat kutsutaan mukaan näihin terveystarkastuksiin.

Kouluterveydenhuollon tiedote lukuvuodelle 2019 - 2020 (pdf)

Erityisruokavaliot

Tarvittaessa oppilaalle tarjotaan vakavan allergian, sairauden tai eettisen vakaumuksen edellyttämä ruokavalio. Tarkempaa tietoa erityisruokavalioista sekä niitä koskevat lomakkeet: Erityisruokavaliot

Katso myös

Instagram

Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/kouluterveydenhuolto