Siirry sisältöön

Kouluterveydenhuolto

Huomioitavaa koronaviruspandemian aikana


Kouluterveydenhuolto toimii mahdollisimman normaalisti pandemian aikana. Avovastaanottojen aukiolosta ja mahdollisista muista muutoksista tiedotetaan koulukohtaisesti.


Vastaanotolle ei saa tulla, jos sinulla on hengitystieinfektion oireita tai sinut on määrätty eristykseen tai karanteeniin tai olet ulkomaanmatkan vuoksi omaehtoisessa karanteenissa. Jos varatulle ajalle tulo estyy, ota yhteyttä terveydenhoitajaan puhelimitse. Käyntejä voidaan pitää osin myös etävastaanottona.


Sosiaali- ja terveysalan henkilöstö käyttää maskia tai visiiriä kaikessa asiakas- ja potilastyössä. Suosittelemme myös asiakkaita noudattamaan kansalaisille suunnattua maskisuositusta sekä turvaväli- ja hygieniaohjeistuksia kouluterveydenhuollon tiloissa.


Kuinka toimia, jos lapsella on hengitystieinfektio-oireita? Vanhemmille ja huoltajille suunnattu ohje löytyy Pirkanmaan sairaanhoitopiirin (PSHP) sivuilta

Ulkoinen linkkiPSHPn ohje vanhemmille ja huoltajille: Varhaiskasvatuksessa tai koulussa olevien lasten Covid-näytteet

Alle 15-vuotiaan huoltaja voi tehdä lapselleen osoitteessa Ulkoinen linkkiOmaolo.fi koronaoirearvion ja varata siellä ajan koronatestiin. 15 vuotta täyttänyt voi asioida omalla tunnistautumisellaan. Lisää tietoa koronavirustestauksesta löytyy Tampereen kaupungin koronavirus-sivulta


Ulkoinen linkkiYhdessä selviydytään -verkkosivu on tarkoitettu tueksi vanhemmille, jotka kaipaavat työkaluja huolten hallintaan ja lasten psyykkisen hyvinvoinnin tukemiseen koronapandemian aikana.

Tytölle tehdään näön tarkastusta.

Oppilas voi mennä kouluterveydenhoitajan vastaanotolle ilman ajanvarausta koulukohtaisesti sovittuina vastaanottoaikoina. Koululääkärin vastaanotolle oppilas menee kouluterveydenhoitajan kautta. Äkillisissä sairastapauksissa oppilaan sairaanhoidosta vastaa oma terveysasema.

Perusopetuksen oppilaille tehdään joka vuosi terveydenhoitajan terveystarkastus. Laaja terveystarkastus, johon sisältyy myös koululääkärin tarkastus, tehdään 1., 5. ja 7. luokalla. Laajaan 7. luokan tarkastukseen liittyvä lääkärintarkastus tehdään 8. luokalla.

Terveystarkastuksissa arvioidaan monipuolisesti oppilaan fyysistä ja psykososiaalista terveydentilaa, hyvinvointia ja oppimista.

Erityisruokavaliot

Tarvittaessa oppilaalle tarjotaan vakavan allergian, sairauden tai eettisen vakaumuksen edellyttämä ruokavalio. Tarkempaa tietoa erityisruokavalioista sekä niitä koskevat lomakkeet: Erityisruokavaliot

Katso myös

Instagram

Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/kouluterveydenhuolto