Siirry sisältöön

Kouluterveydenhuolto

Huomioitavaa koronaviruspandemian aikana

Huomaathan, että vastaanotolle ei saa tulla, jos sinulla on hengitystieinfektion oireita tai sinut on määrätty eristykseen tai karanteeniin tai olet ulkomaanmatkan vuoksi omaehtoisessa karanteenissa. Lisätietoja THLn sivuilta: Ulkoinen linkkiMatkustaminen ja koronaviruspandemia . Jos varatulle ajalle tulo estyy, ota yhteyttä terveydenhoitajaan puhelimitse. Käyntejä voidaan pitää osin myös etävastaanottona.


Sosiaali- ja terveysalan henkilöstö käyttää maskia tai visiiriä kaikessa asiakas- ja potilastyössä. Tarkoituksena on ennalta ehkäistä koronavirustartuntoja ja varmistaa asiakkaiden turvallisuus. Visiirin tai maskin käyttö ei tarkoita sitä, että työntekijällä tai yksikössä olisi todettu koronavirustartunta. Suosittelemme myös asiakkaita noudattamaan kansalaisille suunnattua maskisuositusta sekä turvaväli- ja hygieniaohjeistuksia kouluterveydenhuollon tiloissa.


Kuinka toimia, jos lapsella on hengitystieinfektio-oireita? Vanhemmille ja huoltajille suunnattu ohje löytyy Pirkanmaan sairaanhoitopiirin (PSHP) sivuilta

Ulkoinen linkkiPSHPn ohje vanhemmille ja huoltajille: Varhaiskasvatuksessa tai koulussa olevien lasten Covid-näytteet


Kouluterveydenhuollon koronaneuvonta: puhelin 041 730 6512, arkisin pääsääntöisesti klo 8 - 15. Terveydenhoitaja neuvoo, tekee peruskoululaisten (ei perheenjäsenten) koronatestilähetteitä ja varaa testiaikoja.
Lisätietoa koronaneuvontapuhelimesta (pdf)


Lukuvuositiedote oppilaille ja huoltajille:

Kouluterveydenhuollon tiedote lukuvuodelle 2020 - 2021 (pdf)

Tytölle tehdään näön tarkastusta.

Oppilas voi mennä kouluterveydenhoitajan vastaanotolle ilman ajanvarausta koulukohtaisesti sovittuina vastaanottoaikoina. Koululääkärin vastaanotolle oppilas menee kouluterveydenhoitajan kautta. Äkillisissä sairastapauksissa oppilaan sairaanhoidosta vastaa oma terveysasema.

Kouluterveydenhoitajan tekemä terveystarkastus tehdään peruskoulun oppilaille joka vuosi. Laaja terveystarkastus, johon sisältyy myös koululääkärin tarkastus, tehdään 1., 5. ja 7. luokalla. Laajaan 7. luokan tarkastukseen liittyvä lääkärintarkastus tehdään 8. luokalla.

Terveystarkastusohjelmassa voi olla koulukohtaisia eroja tarkastusten ajankohdissa, osa koululaisista voi käydä terveystarkastuksissa myös kesäaikana. Laajassa terveystarkastuksessa selvitetään koko perheen hyvinvointia, ja siksi huoltajat kutsutaan mukaan näihin terveystarkastuksiin.

Erityisruokavaliot

Tarvittaessa oppilaalle tarjotaan vakavan allergian, sairauden tai eettisen vakaumuksen edellyttämä ruokavalio. Tarkempaa tietoa erityisruokavalioista sekä niitä koskevat lomakkeet: Erityisruokavaliot

Katso myös

Instagram

Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/kouluterveydenhuolto