Siirry sisältöön

Kouluterveydenhuolto

Kouluterveydenhuollon toiminta etäopetuksen aikana

Terveystarkastuksia ja muita sovittuja käyntejä jatketaan toistaiseksi kouluterveydenhuollon tiloissa. Vastaanotolle ei saa kuitenkaan tulla, jos on hengitystieinfektion oireita, on tullut ulkomaanmatkalta kahden viikon sisällä tai on määrätty eristykseen tai karanteeniin.

Lääkäriajat annetaan yksilöllisen tarpeen mukaisesti ja annettuja aikoja saatetaan joutua perumaan. Jos tarvitset tapaamis- tai keskusteluaikaa, ota yhteyttä terveydenhoitajaan puhelimitse.

Koronavirus: Tiedote kouluterveydenhuollon asiakkaille (pdf)

Valokuva: Näön tarkastus.

Oppilas voi mennä kouluterveydenhoitajan vastaanotolle ilman ajanvarausta koulukohtaisesti sovittuina vastaanottoaikoina. Koululääkärin vastaanotolle oppilas menee kouluterveydenhoitajan kautta. Äkillisissä sairastapauksissa oppilaan sairaanhoidosta vastaa oma terveysasema.

Kouluterveydenhoitajan tekemä terveystarkastus tehdään peruskoulun oppilaille joka vuosi. Laaja terveystarkastus, johon sisältyy myös koululääkärin tarkastus, tehdään 1., 5. ja 7. luokalla. Laajaan 7. luokan tarkastukseen liittyvä lääkärintarkastus tehdään 8. luokalla.

Terveystarkastusohjelmassa voi olla koulukohtaisia eroja tarkastusten ajankohdissa, osa koululaisista voi käydä terveystarkastuksissa myös kesäaikana. Laajassa terveystarkastuksessa selvitetään koko perheen hyvinvointia, ja siksi huoltajat kutsutaan mukaan näihin terveystarkastuksiin.

Kouluterveydenhuollon tiedote lukuvuodelle 2019 - 2020 (pdf)

Erityisruokavaliot

Tarvittaessa oppilaalle tarjotaan vakavan allergian, sairauden tai eettisen vakaumuksen edellyttämä ruokavalio. Tarkempaa tietoa erityisruokavalioista sekä niitä koskevat lomakkeet: Erityisruokavaliot

Katso myös

Instagram

Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/kouluterveydenhuolto