Siirry sisältöön Siirry suoraan hakuun

Aktiivipassi

Aktiivipassin saa hakemuksesta 18 vuotta täyttänyt henkilö, joka on ollut toimeentulotukiasiakkaana 12 kuukautta ja jona aikana saanut vähintään 10 kuukautta toimeentulotukea.

Aktiivipassi ladataan Tampereen seudun joukkoliikenteen matkakorttiin. Sillä voi kulkea kaupungin joukkoliikenteen busseilla (vyöhyke A-B) ja maksaa käynnit kaupungin uimahalleissa ja kuntosaleilla. Lisäksi kortilla pääsee ilmaiseksi kaupungin taidemuseoihin.

Aktiivipassi on kaupungin myöntämä 2 x 50 euron arvoinen arvolippu, josta passin haltija maksaa 2 x 5 euron omavastuuosuuden.

Aktiivipassin hakeminen

Passia haetaan joko toimeentulotukihakemuksen yhteydessä tai vapaamuotoisella hakemuksella. Vuoden 2018 aktiivipassin hakuaika on 14.12.2018 asti.

Hakemus tulee lähettää seuraavaan osoitteeseen:
Tampereen kaupunki
Aikuisten sosiaalipalvelut / Sosiaalipalvelujen neuvonta
Hatanpäänkatu 3 F
33900 Tampere

Hakemuksen voi myös jättää Sarviksen postilaatikkoon, joka löytyy osoitteesta Hatanpäänkatu 3 F.

Aktiivipassi (arvolippu) ladataan henkilökohtaiselle Tampereen matkakortille. Jos aktiivipassin hakijalla ei ole entuudestaan matkakorttia, voi sen hankkia joukkoliikenteen asiakaspalvelusta (Frenckellinaukio 2 B) tai tilata Nella Nettilatauspalvelusta. Matkakortin hinta on viisi euroa. Matkakortin hankkimiseen (5 euroa) ja aktiivipassin omavastuuosuuksiin ei myönnetä toimeentulotukea (2 x 5 euroa). Henkilöllisyys tarkistetaan korttia hankittaessa (nettilatauspalvelussa verkkotunnistus).

Aktiivipassin lataaminen matkakortille

Aktiivipassihakemus käsitellään parin viikon sisällä hakemuksen saapumisesta. Päätös lähetetään toimeentulotuen sähköisen asioinnin Omapalveluun, jos hakija on valinnut asiointikanavakseen Omapalvelun. Muussa tapauksessa päätös lähetetään paperisena postitse.

Hyväksytyn päätöksen tultua aktiivipassi tulee ladata matkakortille 28.12.2018 mennessä joko Nella Nettilatauspalvelussa tai joukkoliikenteen asiakaspalvelussa.

Nella Nettilatauspalvelussa lippu löytyy Osto-toiminnossa Etuusliput-välilehdeltä. Palvelu pyytää hakijaa tunnistautumaan Vetuma-palvelussa joko verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Ostoksen voi maksaa verkkopankkitunnuksilla. Matkakortilla voi olla ostohetkellä enintään 80 euroa (saldo+ostos).

Oston onnistuttua matkakortin lipputiedoissa näkyy kellon kuva. Lippu latautuu matkakortille kahden tunnin kuluttua ja kahden viikon ajan ostosta lukien, kun matkakorttia käytetään bussin tai liikuntapalvelujen laitteella. Matkan tai palvelun maksu veloitetaan samalla käyttökerralla.

Aktiivipassin käyttö

Latauksen jälkeen aktiivipassia voi käyttää tavallisena matkakorttina Tampereen seudun joukkoliikenteen vyöhykkeillä A-B (Tampere, Pirkkala, Vatialan alue Kangasalla, Pitkäniemen alue Nokialla, Sääksjärven alue Lempäälässä sekä Siivikkala Ylöjärvellä).

Aktiivipassilla pystyy maksamaan uimahallikäynnit Hervannan, Pyynikin ja Tesoman uimahalleissa sekä Tampereen uintikeskuksessa ja kuntosalikäynnin Nääshallin, Hervannan vapaa-aikakeskuksen ja Tesoman jäähallin kuntosalilla.

Museokeskus Vapriikkiin, Tampereen Taidemuseoon ja Sara Hildénin taidemuseoon on ilmainen sisäänpääsy, kun kertoo kassalla olevansa aktiivipassin haltija.

Lisätietoja

Lisätietoja aktiivipassista saa sosiaalipalvelujen neuvonnasta:


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/aktiivipassi