Siirry sisältöön

Aktiivipassi

Aktiivipassi on kaupungin myöntämä 2 x 50 euron arvoinen arvolippu, josta passin haltija maksaa 2 x 5 euron omavastuuosuuden.

Aktiivipassin saa hakemuksesta 18 vuotta täyttänyt tamperelainen, joka on ollut toimeentulotukiasiakkaana 12 kuukautta ja jona aikana hän on saanut vähintään kymmenen kuukautta toimeentulotukea.

Aktiivipassi ladataan Tampereen seudun joukkoliikenteen matkakorttiin. Sillä voi kulkea kaupungin joukkoliikenteen busseilla (vyöhyke A-B) ja maksaa käynnit kaupungin uimahalleissa ja kuntosaleilla. Lisäksi kortilla pääsee ilmaiseksi kaupungin taidemuseoihin. Aktiivipassin voi vaihtoehtoisesti käyttää kausilipun lataukseen, jolloin sitä voi käyttää vain matkakorttina.

Aktiivipassin hakeminen

Passia haetaan joko kirjallisesti tai sähköisesti toimeentulotukihakemuksella tai vapaamuotoisella hakemuksella. Vuoden 2022 aktiivipassia voi hakea 3.1.2022 alkaen. Hakuaika on 16.12.2022 asti.

Kirjalliset hakemukset tulee palauttaa osoitteeseen:
Sosiaalipalvelujen neuvonta
Hatanpäänkatu 3 F
33900 Tampere

Aktiivipassin hakeminen sähköisesti onnistuu toimeentulotuen verkkoasiointipalvelun eli Omapalvelun kautta. Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Omapalvelusta on otettu käyttöön uusi versio. Hakemukset kannattaa tehdä uudella versiolla.
Vanha Omapalvelu on käytössä 28.2.2022 saakka, mutta sitä kautta voi ainoastaan vastata lisäselvityspyyntöön sekä lukea ja tulostaa omia tietoja. Jos sinulla on keskeneräinen hakemus vanhassa Omapalvelussa, pitää hakemus täyttää uudelleen uudessa Omapalvelussa.

Aktiivipassihakemus käsitellään pääsääntöisesti parin viikon sisällä hakemuksen saapumisesta. Vuoden vaihteessa ja alkuvuodesta käsittelyaika voi olla pidempi. Aktiivipassihakemuksen käsittely voi kestää pidempään myös tilanteissa, jolloin lakisääteisten hakemusten käsittelyssä on ruuhkaa. Päätös lähetetään Omapalveluun, jos olet valinnut asiointikanavaksesi Omapalvelun. Muussa tapauksessa päätös lähetetään paperisena postitse.

Aktiivipassin lataaminen matkakortille

Aktiivipassi (arvolippu) ladataan henkilökohtaiselle Tampereen matkakortille. Jos aktiivipassin hakijalla ei ole entuudestaan matkakorttia, voi sen hankkia joukkoliikenteen asiakaspalvelusta (Frenckellinaukio 2 B) tai tilata Nella Nettilatauspalvelusta. Matkakortin hinta on viisi euroa. Matkakortin hankkimiseen (5 euroa) ja aktiivipassin omavastuuosuuksiin ei myönnetä toimeentulotukea (2 x 5 euroa). Henkilöllisyys tarkistetaan korttia hankittaessa (nettilatauspalvelussa verkkotunnistus).

Hyväksytyn päätöksen saapumisen jälkeen aktiivipassi tulee ladata matkakortille 31.12.2022 mennessä joko Nella Nettilatauspalvelussa tai joukkoliikenteen asiakaspalvelussa.
Nella Nettilatauspalvelussa lippu löytyy Osto-toiminnossa Etuusliput-välilehdeltä. Palvelu pyytää hakijaa tunnistautumaan Vetuma-palvelussa joko verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Ostoksen voi maksaa verkkopankkitunnuksilla. Matkakortilla voi olla ostohetkellä enintään 80 euroa (saldo+ostos).

Oston onnistuttua matkakortin lipputiedoissa näkyy kellon kuva. Lippu latautuu matkakortille kahden tunnin kuluttua ja kahden viikon ajan ostosta lukien, kun matkakorttia käytetään bussin tai liikuntapalvelujen laitteella. Matkan tai palvelun maksu veloitetaan samalla käyttökerralla.

Aktiivipassin käyttö

Latauksen jälkeen aktiivipassia voi käyttää tavallisena matkakorttina Tampereen seudun joukkoliikenteen vyöhykkeillä A-B (Tampere, Pirkkala, Vatialan alue Kangasalla, Pitkäniemen alue Nokialla, Sääksjärven alue Lempäälässä sekä Siivikkala Ylöjärvellä).

Aktiivipassilla pystyy maksamaan uimahallikäynnit Hervannan, Pyynikin ja Tesoman uimahalleissa sekä Tampereen uintikeskuksessa ja kuntosalikäynnin Nääshallin, Hervannan vapaa-aikakeskuksen ja Tesoman jäähallin kuntosalilla.

Museokeskus Vapriikkiin, Tampereen Taidemuseoon ja Sara Hildénin taidemuseoon on ilmainen sisäänpääsy, kun kertoo kassalla olevansa aktiivipassin haltija.

Lisätietoja

Lisätietoja aktiivipassista saa sosiaalipalvelujen neuvonnasta:


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/aktiivipassi