Siirry sisältöön

Aktiivipassi

Aktiivipassi on kaupungin myöntämä 2 x 50 euron arvoinen arvolippu, josta passin haltija maksaa 2 x 5 euron omavastuuosuuden.

Aktiivipassin saa hakemuksesta 18 vuotta täyttänyt tamperelainen, joka on ollut toimeentulotukiasiakkaana 12 kuukautta ja jona aikana saanut vähintään kymmenen kuukautta toimeentulotukea.

Aktiivipassi ladataan Tampereen seudun joukkoliikenteen matkakorttiin. Sillä voi kulkea kaupungin joukkoliikenteen busseilla (vyöhyke A-B) ja maksaa käynnit kaupungin uimahalleissa ja kuntosaleilla. Lisäksi kortilla pääsee ilmaiseksi kaupungin taidemuseoihin. Aktiivipassin voi vaihtoehtoisesti käyttää myös kausilipun lataukseen, jolloin sitä voi käyttää vain matkakorttina.

Aktiivipassin hakeminen

Passia haetaan joko toimeentulotukihakemuksen yhteydessä tai vapaamuotoisella hakemuksella. Vuoden 2019 aktiivipassin hakuaika on 16.12.2019 asti.

Hakemus tulee lähettää seuraavaan osoitteeseen:
Tampereen kaupunki
Aikuisten sosiaalipalvelut / Sosiaalipalvelujen neuvonta
Hatanpäänkatu 3 F
33900 Tampere

Hakemuksen voi myös jättää Sarviksen postilaatikkoon, joka löytyy osoitteesta Hatanpäänkatu 3 F.

Aktiivipassi (arvolippu) ladataan henkilökohtaiselle Tampereen matkakortille. Jos aktiivipassin hakijalla ei ole entuudestaan matkakorttia, voi sen hankkia joukkoliikenteen asiakaspalvelusta (Frenckellinaukio 2 B) tai tilata Nella Nettilatauspalvelusta. Matkakortin hinta on viisi euroa. Matkakortin hankkimiseen (5 euroa) ja aktiivipassin omavastuuosuuksiin ei myönnetä toimeentulotukea (2 x 5 euroa). Henkilöllisyys tarkistetaan korttia hankittaessa (nettilatauspalvelussa verkkotunnistus).

Aktiivipassin lataaminen matkakortille

Aktiivipassihakemus käsitellään parin viikon sisällä hakemuksen saapumisesta. Päätös lähetetään toimeentulotuen sähköisen asioinnin Omapalveluun, jos hakija on valinnut asiointikanavakseen Omapalvelun. Muussa tapauksessa päätös lähetetään paperisena postitse.

Hyväksytyn päätöksen tultua aktiivipassi tulee ladata matkakortille 30.12.2019 mennessä joko Nella Nettilatauspalvelussa tai joukkoliikenteen asiakaspalvelussa.

Nella Nettilatauspalvelussa lippu löytyy Osto-toiminnossa Etuusliput-välilehdeltä. Palvelu pyytää hakijaa tunnistautumaan Vetuma-palvelussa joko verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Ostoksen voi maksaa verkkopankkitunnuksilla. Matkakortilla voi olla ostohetkellä enintään 80 euroa (saldo+ostos).

Oston onnistuttua matkakortin lipputiedoissa näkyy kellon kuva. Lippu latautuu matkakortille kahden tunnin kuluttua ja kahden viikon ajan ostosta lukien, kun matkakorttia käytetään bussin tai liikuntapalvelujen laitteella. Matkan tai palvelun maksu veloitetaan samalla käyttökerralla.

Aktiivipassin käyttö

Latauksen jälkeen aktiivipassia voi käyttää tavallisena matkakorttina Tampereen seudun joukkoliikenteen vyöhykkeillä A-B (Tampere, Pirkkala, Vatialan alue Kangasalla, Pitkäniemen alue Nokialla, Sääksjärven alue Lempäälässä sekä Siivikkala Ylöjärvellä).

Aktiivipassilla pystyy maksamaan uimahallikäynnit Hervannan, Pyynikin ja Tesoman uimahalleissa sekä Tampereen uintikeskuksessa ja kuntosalikäynnin Nääshallin, Hervannan vapaa-aikakeskuksen ja Tesoman jäähallin kuntosalilla.

Museokeskus Vapriikkiin, Tampereen Taidemuseoon ja Sara Hildénin taidemuseoon on ilmainen sisäänpääsy, kun kertoo kassalla olevansa aktiivipassin haltija.

Lisätietoja

Lisätietoja aktiivipassista saa sosiaalipalvelujen neuvonnasta:


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/aktiivipassi