Siirry sisältöön

Palvelusetelit

Palvelusetelillä voit hankkia sosiaali- ja terveysalan palveluja kaupungin hyväksymiltä palvelusetelituottajilta. Palveluseteli on vaihtoehto kunnan itse tuottamille tai ostamille palveluille. Palveluseteli myönnetään kaupungin tekemän palveluntarpeen arvioinnin jälkeen. Voit itse valita palveluntuottajan omien mieltymystesi ja tarpeidesi mukaisesti hyväksytyistä tuottajista.

Asiakkaan omavastuuosuus on palveluntuottajan hinnan ja palvelusetelin arvon välinen erotus.

Palveluseteleitä on käytössä useissa palveluissa. Lisätietoja palveluseteleistä ja yhteystietoja löytyy palvelukohtaisilta sivuilta:

Erikoissairaanhoito
Terveyskeskuslääkärin myöntämä erikoissairaanhoidon palveluseteli on käytössä gynekologian, ihotautilääkärin ja kardiologin konsultaatioissa.

Henkilökohtainen apu

Ikäihmisten palvelut
Käytössä ovat seuraavat palvelusetelit: omaishoidon, palveluasumisen, tehostetun palveluasumisen, lyhytaikaisen ympärivuorokautisen palveluasumisen ja yksilöllisen fysioterapian palvelusetelit.

Lapsiperheiden tilapäinen kotipalvelu
Kotipalveluun oikeutetut lapsiperheet voivat hankkia tilapäistä kotipalvelua yksityisiltä palveluntuottajilta ja järjestöiltä palvelusetelillä.

Perheneuvola
Perheneuvolan asiakkaille tarjotaan tarvittaessa parisuhdeterapiaa sekä vanhemmuuden ohjausta ja neuvontaa koskevia palveluseteleitä.

Yksilö- sekä perhekohtaiset lyhyet psykoterapiajaksot
Mielenterveys- ja päihdepalveluissa on käytössä palveluseteli, jolla nopeutetaan asiakkaiden pääsyä psykoterapiaan. Palveluseteli koskee sekä yksilö- että perhekohtaisia lyhyitä psykoterapiajaksoja.


Katso myös

Parastapalvelua.fi -sivustolla on yleistä palvelusetelin käyttöön liittyvää tietoa. Lisäksi voit vertailla palvelusetelituottajia niissä palveluissa, jotka ovat palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmässä (PSOP).

***

Tietosuoja

PSOP-järjestelmän tietosuojaseloste löytyy parastapalvelua.fi -sivustolta:

Lisätietoa tietosuojasta, Tampereen kaupungin rekistereistä laadituista tietosuojaselosteista (rekisterinpitäjän informaatio rekisteröidyille) ja rekisteröityjen oikeuksista löytyy osoitteesta www.tampere.fi/tietosuoja: