Siirry sisältöön

Palvelusetelit

Palvelusetelillä voit hankkia sosiaali- ja terveysalan palveluja kaupungin hyväksymiltä palvelusetelituottajilta. Palveluseteli on vaihtoehto kunnan itse tuottamille tai ostamille palveluille. Palveluseteli myönnetään kaupungin tekemän palveluntarpeen arvioinnin jälkeen. Voit itse valita palveluntuottajan omien mieltymystesi ja tarpeidesi mukaisesti hyväksytyistä tuottajista.

Asiakkaan omavastuuosuus on palveluntuottajan hinnan ja palvelusetelin arvon välinen erotus.

Palveluseteleitä on käytössä useissa palveluissa. Lisätietoja palveluseteleistä ja yhteystietoja löytyy palvelukohtaisilta sivuilta:

Erikoissairaanhoito
Terveyskeskuslääkärin myöntämä erikoissairaanhoidon palveluseteli on käytössä gynekologian, ihotautilääkärin ja kardiologin konsultaatioissa.

Henkilökohtainen apu
Tarkemmat tiedot palvelusetelistä, hakemuslomake ja palvelua koskeva sääntökirja löytyvät Pirkanmaan henkilökohtaisen avun yksikön sivuilta.
Yhteystiedot: palveluohjaajat, puhelin 041 730 2108 ja sähköposti avustaja(at)tampere.fi

Ikäihmisten palvelut
Käytössä ovat seuraavat palvelusetelit: omaishoidon, palveluasumisen, tehostetun palveluasumisen ja lyhytaikaisen ympärivuorokautisen palveluasumisen palvelusetelit.

Lapsiperheiden tilapäinen kotipalvelu
Kotipalveluun oikeutetut lapsiperheet voivat hankkia tilapäistä kotipalvelua yksityisiltä palveluntuottajilta ja järjestöiltä palvelusetelillä.

Nuorisovastaanoton lyhytpsykoterapian palveluseteli
Lyhytpsykoterapian palveluseteli voidaan myöntää nuorisovastaanoton potilaalle yksilöllisen harkinnan perusteella. Kohderyhmänä ovat 13–17-vuotiaat ja heidän perheensä.

Perheneuvola
Perheneuvolan asiakkaille tarjotaan tarvittaessa parisuhdeterapiaa sekä vanhemmuuden ohjausta ja neuvontaa koskevia palveluseteleitä.

Vastaanottotoiminnan lyhytpsykoterapian palveluseteli
Lyhytpsykoterapian palveluseteli voidaan myöntää terveysasemien mielenterveystiimien ja terveydenhuollon psykologien potilaalle yksilöllisen harkinnan perusteella. Kohderyhmänä ovat aikuiset ja heidän perheensä.


Katso myös

Parastapalvelua.fi -sivustolla on yleistä palvelusetelin käyttöön liittyvää tietoa. Lisäksi voit vertailla palvelusetelituottajia niissä palveluissa, jotka ovat palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmässä (PSOP).

Tietosuoja
PSOP-järjestelmän tietosuojaseloste löytyy parastapalvelua.fi -sivustolta:

Lisätietoa tietosuojasta, Tampereen kaupungin rekistereistä laadituista tietosuojaselosteista (rekisterinpitäjän informaatio rekisteröidyille) ja rekisteröityjen oikeuksista löytyy osoitteesta www.tampere.fi/tietosuoja: