Siirry sisältöön

Nuorisovastaanotto

Nuorisovastaanotto on matalan kynnyksen yksikkö, joka kokoaa yhteen tamperelaisille ja orivesiläisille nuorille suunnattuja mielenterveys- ja päihdepalveluja:

  • Nuorten päihdepalvelut Nuppoon voit olla itse yhteydessä, lähettä ei tarvita.
    - 13 - 18 -vuotiaat: alkoholiin, huumeisiin ja toiminnallisiin riippuvuuksiin (esim. peli) liittyvissä ongelmissa
    - 18 - 25 -vuotiaat: huumeisiin ja lääkkeisiin liittyvissä ongelmissa
  • Mielenterveyspalvelut on tarkoitettu 13 - 18 -vuotiaille. Palveluihin tullaan esim. opiskeluhuollossa tehdyn arvion ja ohjauksen perusteella.

Nuorten päihdepalvelut Nuppo

Apua tarvitseva nuori tai hänen läheisensä voi ottaa suoraan yhteyttä Nuppoon. Työntekijät ovat tavoitettavissa puhelimitse 041 730 0665 ja paikan päällä Sarviksella (Hatanpäänkatu 3 B) ilman ajanvarausta ma - pe klo 10 - 11. Yhteyttä voit ottaa myös sähköpostitse nuppo(at)tampere.fi.

Katso tarkemmat tiedot:


Mielenterveyspalvelut

Nuorisovastaanotto: mielenterveyspalvelut
Tipotien hyvinvointikeskus (4. krs, siipi B)
33230 Tampere
avoinna ma - to klo 8 - 16, pe klo 8 - 15.30

Nuorisovastaanoton työntekijät palvelevat kolmessa eri pisteessä: Tipotiellä, Sarviksella (Hatanpäänkatu 3 B, 4. krs) ja Ohjaamossa (Hammareninkatu 8 A).


Nuorisovastaanoton mielenterveyspalveluissa tutkitaan ja hoidetaan 13 - 18 -vuotiaita, joilla on esim. masennusta, ahdistuneisuutta, unettomuutta, keskittymisvaikeuksia, jännittämistä ja käytöshäiriöitä ja joiden arvioidaan tarvitsevan erikoissairaanhoitoa psyykkisiin ongelmiinsa.

Palvelu koostuu arviointikäynneistä, tavoitteellisista ja määrämittaisista, lyhyistä yksilöhoidoista sekä tarvittaessa perhetapaamisista ja verkostoyhteistyöstä. Hoito perustuu säännöllisesti arvioituun hoitosuunnitelmaan.

Yläkoulua käyvä tai lukiossa tai ammatillisessa oppilaitoksessa opiskeleva nuori saa apua mielenterveyden ongelmiin ensisijaisesti oman oppilaitoksen opiskeluhuollosta eli terveydenhoitajalta, koulupsykologilta tai -kuraattorilta. Tarvittaessa hoito jatkuu nuorisovastaanotolla, jonne opiskeluhuollosta ohjataan tilanteen niin vaatiessa. Nuori tai hänen läheisensä ei voi itse suoraan varata aikaa nuorisovastaanotolle.

Nuorisoneuvolan psykologiin voi olla yhteydessä ne alle 21-vuotiaat, jotka eivät kuulu opiskeluhuollon piiriin. Myös Ohjaamon palveluihin voi hakeutua, jos ei tiedä, mistä lähteä liikkeelle. Näistäkin palveluista otetaan tarvittaessa yhteyttä nuorisovastaanottoon.

Yhteydenottolomake on tarkoitettu vain viranomaisten käyttöön. Täytäthän lomakkeen koneella:

Nuorisovastaanotolla on konsultaatiopuhelin, johon viranomaiset ja nuorisovastaanoton asiakkaat voivat ottaa yhteyttä: 040 529 1185, arkisin klo 12 - 13

Viranomainen, ota yhteyttä, kun tarvitset neuvoja asiakkaasi psyykkiseen vointiin tai hoitoon liittyvissä asioissa. Huoli nuoresta riittää - konsultointi onnistuu myös ilman asiakkaan nimeä tai muita tunnistetietoja.

Auta meitä kehittämään toimintaamme - vastaa palautekyselyyn:


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/nuorisovastaanotto