Siirry sisältöön

Nuorisoneuvola

Koronavirustilanteen vuoksi ota ensisijaisesti yhteyttä puhelimitse tai yhteydenottolomakkeella. Puhelinajan terveydenhoitajalle voit varata "Ajanvaraus verkossa " -sivun kautta. Vastaanotolle ei saa tulla, jos sinulla on hengitystieinfektion oireita tai sinut on määrätty eristykseen tai karanteeniin tai olet ulkomaanmatkan vuoksi omaehtoisessa karanteenissa. Jos vastaanotolle tulo estyy, ota yhteyttä puhelimitse ajan perumiseksi.

Mikä nuorisoneuvola?

Nuorisoneuvola
Tipotien sosiaali- ja terveysasema (4. krs, A-siipi)
33230 Tampere
avoinna ma - to klo 8 - 15.45, pe klo 8 - 13.45

  • Nuorisoneuvola on seksuaaliterveyden neuvola alle 22-vuotiaille tamperelaisille ja orivesiläisille nuorille, jotka eivät kuulu opiskeluterveydenhuollon piiriin. Saat apua ehkäisyn aloitukseen ja seurantaan, kuukautisvaivoihin, seurusteluun, seksuaalisuuteen, seksitauteihin sekä raskauden keskeytykseen liittyvissä asioissa.
  • Nuorisoneuvola tukee myös terveyteen ja omiin huoliin liittyvissä asioissa nuoria, jotka eivät kuulu työ- tai opiskeluterveydenhuollon piiriin. Nuorisoneuvolasta saa terveydenhoitajan ja lääkärin palveluja.

Ajanvaraus, neuvonta

Voi itse ottaa suoraan yhteyttä ja varata ajan nuorisoneuvolaan, lähetettä ei tarvita. Ajan voit varata joko puhelimitse tai verkossa:

Puhelin 03 5657 0154, ma-pe 8.30-11.00.

Täytä esitietolomake etukäteen, kun tulet ensimmäistä kertaa nuorisoneuvolan terveydenhoitajalle tai lääkärille:

Käyttämättä ja perumatta jätetystä lääkärin tutkimusajasta peritään 50,80 euroa. Peru aika viimeistään vastaanottoa edeltävänä arkipäivänä tekstiviestillä numeroon 044 4309 643. Kirjoita viestiin nimesi, syntymäaikasi ja peruttava aika. Numeroon ei oteta vastaan puheluja.

Terveydenhoitaja, neuvonta

Terveydenhoitajan puhelinaika ma - pe klo 8.30 - 11, puhelin 03 5657 0154.

Voit myös jättää sähköisen yhteydenottopyynnön terveydenhoitajalle. Kiireellisissä asioissa kannattaa olla puhelimitse yhteydessä nuorisoneuvolaan.

Palaute

Auta meitä kehittämään toimintaamme - vastaa palautekyselyyn:

Tiesitkö tämän?

Maksuton ehkäisy

Ehkäisyvälineitä tarjotaan Tampereella maksutta alle 22-vuotiaille:

www.tampere.fi/maksutonehkaisy

Sepäse

Seksuaali- ja päihdeseikkailu

Nuorten porukka.

Sepäse on osa tamperelaisten 8-luokkalaisten terveystiedon opetusta: neljällä rastilla käsitellään seksuaaliterveyttä, seksuaalisuutta ja päihteitä toiminnallisin menetelmin. Sepäse-seikkailu pidetään omalla koululla, rastien vetäjinä toimivat useiden eri alojen ammattilaiset ja opiskelijat.

Lisätietoa Sepäse-päivästä:

Lue ja tutustu aiheeseen

Seksuaaliterveys-sivut

Seksuaaliterveys-sivuille on koottu tietoa ehkäisyn aloittamisesta, uusinnasta, raskauden keskeytyksestä sekä myös seksitautien tutkimisesta ja hoidosta.

Seksuaaliterveys-sivuille on koottu tietoa ehkäisyn aloittamisesta, uusinnasta, raskauden keskeytyksestä sekä myös seksitautien tutkimisesta ja hoidosta.

Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/nuorisoneuvola