Siirry sisältöön Siirry suoraan hakuun

Mielenterveyspalvelut

Hoitoon hakeutuminen

Mielenterveysongelmat alkavat usein vähitellen. Yleisiä mielenterveyteen liittyviä ongelmia ovat mm. pitkäaikainen stressi, unihäiriöt, masentunut tai ahdistunut mieliala sekä paniikkioireet. Hoitoon hakeutumista ei kannata viivytellä: varhaisella tuella voidaan ennalta ehkäistä vakavien ongelmien syntymistä.

Ensikontaktit

Usein luontevinta on hakea ensin apua omalta terveysasemalta, neuvolasta, koulu- ja opiskelijaterveydenhuollosta tai työterveydestä. Alkuselvittelyä voivat antaa esim. lääkäri, terveydenhoitaja tai sosiaalityöntekijä. Kohderyhmittäisille sivuilla on tietoa hoitopaikoista, joista ohjataan tarvittaessa eteenpäin:

Kun avuntarve on välitön

Vakavissa ja äkillistä päivystyksellistä hoitoa vaativissa tilanteissa otetaan yhteyttä joko Akuuttipsykiatrian poliklinikkaan tai Ensiapu Acutaan:

Kun olet jo asiakas

Valokuva: Vastaanotolla.

Aikuisten mielenterveyspalvelut: keskus 03 565 715, ma - pe klo 8.15 - 15.30


Hoidossa olevien potilaiden vastaanottoaikojen muutokset ja muut tiedustelut:
Psykiatriakeskus , puh. 03 565 715

Sarviksen psykiatria , puh. 03 5657 2900

Tipotien psykiatria , puh. 03 5657 5937


Paperiset lähetteet (myös päihdekeskusta koskevat) toimitetaan osoitteeseen Tampereen kaupunki, Mielenterveys- ja päihdepalvelut/Lähetetiimi, Hatanpäänkatu 3 B (2. krs), 33900 Tampere.


Reseptien uusinta mielenterveys- ja päihdepalveluissa (pdf, 25 kt)Tietoa reseptien uusimisesta mielenterveys- ja päihdepalveluissa sekä ohjeistus, kuinka reseptin uusimispyyntö tehdään Omakanta-palvelussa


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/mielenterveys