Siirry sisältöön

Tukihenkilötoiminta

Nyt

Tukihenkilökoulutus huhtikuussa

Etsimme uusia tukihenkilöitä aikuiskaveriksi lapsille ja nuorille Tampereella ja Orivedellä. Toiminnasta kiinnostuneille järjestetään kaksiosainen koulutus 14.4.2021 ja 21.4.2021 klo 16.30 - 20 verkossa etäkoulutuksena.

Koulutukseen kuuluu henkilökohtainen haastattelu erikseen sovittuna ajankohtana. Kouluttajina toimivat kaupungin perhepalvelujen työntekijät ja lisäksi kuullaan tukihenkilöiden kokemuksia. Koulutus on maksuton.

Ilmoittaudu 12.4.2021 mennessä osoitteeseen tukihenkilo(at)tampere.fi, niin lähetämme sinulle osallistumislinkin koulutukseen. Laita ilmoittautumisviestiin yhteystietosi (nimi ja puhelinnumero). Varsinkin miestukihenkilöistä on kova pula.

Lisätietoja: Sosiaalityöntekijä Anna-Mari Junes, puhelin 040 806 2181

Tukihenkilön voi saada tamperelainen ja orivesiläinen 7 - 17 -vuotias lapsi tai nuori, joka tarvitsee vaikean elämäntilanteensa vuoksi tuekseen perheen ulkopuolista aikuista ystävää.

Lasten ja nuorten tukihenkilötoiminta
sähköposti [email protected]
puhelin 040 806 2181, sosiaalityöntekijä Anna-Mari Junes
puhelin 040 773 8422, sij. palveluneuvoja Tanja Jäske
Perheiden talo
33500 Tampere

Valokuva: Lautepelin äärellä.

Tukihenkilö on henkilökohtainen, luotettava ja turvallinen aikuinen ystävä, joka tarjoaa lapselle tukea, aikaa ja välittävää läsnäoloa. Tukihenkilö tapaa tuettavaa noin kaksi kertaa kuukaudessa harrastuksen tai muun yhteisen tekemisen parissa. Tukihenkilöt ovat vapaaehtoisia, tehtävään soveltuviksi arvioituja täysi-ikäisiä henkilöitä, joiden oma elämä on tasapainossa ja joilla ei ole rikostaustaa.

Tukihenkilötoiminta on suunnitelmallista, ohjattua ja tavoitteellista vapaaehtoistoimintaa, jonka avulla edistetään lasten ja nuorten hyvinvointia sekä tuetaan heidän kasvuaan ja kehitystään.

Tukihenkilöllä on vaitiolo- ja raportointivelvollisuus, ja hän tekee tiivistä ja avointa yhteistyötä lapsen oman työntekijän kanssa. Tukihenkilönä toimimisesta maksetaan palkkio ja kulukorvaus. Tukisuhde edellyttää pitkäjänteisyyttä ja sitoutumista luottamuksellisen suhteen rakentumiseksi. Siksi tukihenkilöltä odotetaan vähintään vuoden sitoutumista tukisuhteeseen.

Facebook-logo.
Instagram

Haluaistko ryhtyä tukihenkilöksi?

Tukihenkilöiksi haetaan aivan tavallisia aikuisia ihmisiä, joiden oma elämä on tasapainossa. Sosiaali- tai terveysalan tuntemusta tai kokemusta lapsista ja nuorista ei tarvitse olla entuudestaan. Kaiken ikäiset ovat tervetulleita mukaan toimintaan.

Lapsi tai nuori, tarvitsetko tukihenkilöä? Tarvitseeko lapsesi tukihenkilöä?

Jos tarvitset luotettavaa aikuista kaveriksesi tai lapsesi tarvitsee tukihenkilöä, niin palauta oheinen lomake, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Lue ennen lomakkeen palauttamista tukihenkilön hakemiseen ja saamiseen liittyvä ohjeistus:


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/tukihenkilo