Siirry sisältöön

Neuvonta

Kotitori

Kotitori on palvelu- ja neuvontapiste, mistä ikääntyneet, vammaiset henkilöt sekä henkilöt, joilla on päihde- tai mielenterveysongelmia, voivat saada ohjausta kotona asumisen tueksi. Kotitori palvelee myös omaisia, läheisiä ja tukihenkilöitä.

Voit soittaa, tulla käymään tai asioida verkossa. Ajanvarausta ei tarvita. Neuvonta on maksutonta.

Kotitori
sähköposti [email protected]
puhelin 03 5656 5700, ma - pe klo 8 - 16.30
postiosoite PL 487
33101 Tampere

Kotitorilla voit vierailla ma - pe klo 9 - 16 sekä ajanvarauksella klo 16 - 18. Neuvonta sijaitsee katutasossa, kulku kadulta on esteetön.


Kotitorin logo, jossa lukee: Palveluja. Kohtaamisia.

Kotitori auttaa sinua löytämään omaan elämäntilanteeseesi sopivat palvelut, joilla tuetaan arjessa ja kotona selviytymistäsi. Saat tarvittaessa opastusta toimintakykysi ja voimavarojesi vahvistamiseksi. Kotitorilla neuvotaan, kuinka voit hyödyntää apuvälineitä ja digitaalisia palveluja.

Kotitorilta saat tietoa muun muassa

  • asumisesta
  • kotiin saatavista palveluista
  • liikkumisesta
  • taloudellisista etuuksista
  • liikuntapalveluista
  • harrastus- ja virkistysmahdollisuuksista
  • järjestöistä.

Kotitorilla tehdään palvelujen laatu- ja hintavertailuja sekä etsitään yhdessä tarpeitasi ja mieltymyksiäsi vastaavat palvelut ja palveluntuottajat. Kotitori tarjoaa ajantasaista tietoa paitsi julkisista myös yksityisrahoitteisista ja kolmannen sektorin tuottamista palveluista.

Kotitorilta löytyy lomakkeita palvelujen ja taloudellisten etuuksien hakemiseen. Tarvittaessa saat apua lomakkeiden täyttämiseen ja opastusta, kuinka hankkia tarvittavat liitteet.

Muut neuvontatahot

Kotitorin ohella saat ohjausta ja neuvontaa oman lähialueesi lähitorilta.

Lähitorilta saat neuvoja ja palveluohjausta arjen ongelmiin. Lähitoreilta löydät paljon harrastustoimintaa, ryhmiä ja luentoja mielenkiintoisista aiheista. Tampereella on 15 lähitoria eri puolilla kaupunkia.

Laitetori

Laitetorilla pääsee tutustumaan mm. kotona asumista ja turvallisuutta parantaviin apuvälineisiin.

Kotitorin Laitetori-pisteessä pääset tutustumaan kotona asumista, turvallisuutta ja toimintakykyä parantaviin apuvälineisiin ja laitteisiin kodinomaisessa ympäristössä. Kokeiltavana on mm. kahvoja, jarrusukkia, paikantimia, kuvapuhelimia ja liikettä mittaavia laitteita.

Voit lainata verenpainemittaria, muistipelikonetta, henkilöpaikanninta, Menumat-ateriapalvelua ja kuvapuhelintablettia kokeiltavaksi. Laitetorilta ei voi ostaa apuvälineitä, mutta Kotitorilla neuvotaan, mistä niitä voi hankkia.


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/kotitori