Siirry sisältöön

Palvelukeskukset

Huomioitavaa korona-aikana

Palvelukeskukseen voi tulla vain asiakkaita, joilla ei ole hengitystieinfektio-oireita tai vatsatautioireita. Karanteeniin tai eristykseen määrätyt henkilöt eivät voi osallistua toimintaan.
Kädet pestään tai desinfioidaan palvelukeskukseen tullessa ja lähtiessä.
Asiakkaiden tulee käyttää kirurgista suu-nenäsuojusta kaikissa muissa tilanteissa kuin itse ruokailun aikana. Palvelukeskuksessa pidetään kahden metrin turvaetäisyyttä muihin ihmisiin. Kaikkia ylimääräisiä kohtaamisia tulee välttää.
Palvelukeskuksen tiloihin ei voi koronavirusepidemian vuoksi voimassa olevien kokoontumisrajoitusten vuoksi jäädä viettämään aikaa, vaan tiloissa ruokaillaan ja poistutaan viivyttelemättä.
Nämä ohjeet koskevat myös koronavirusta vastaan rokotettuja henkilöitä.

Palvelukeskusten toiminta on avointa kaikille tamperelaisille ikäihmisille. Palvelukeskukset ovat eläkeläisten yhteisiä olohuoneita, joissa voit viettää aikaa, tavata tuttuja ja saada apua arjen eri pulmiin. Kaikki palvelukeskukset tarjoavat ruokailumahdollisuuden ja monipuolista harrastus- ja virkistystoimintaa, kuten konsertteja, yhteislaulua sekä kulttuuri- ja liikuntatuokioita.

Lisätietoja, esitteitä, hinnastoja ja viikko-ohjelmia saat palvelukeskuksista.

Kaupungin omat palvelukeskukset

Tampereen kaupungilla on viisi omaa palvelukeskusta:

Katso esittelyvideo palvelukeskusten toiminnasta:


Kaupungin palvelukeskukset tarjoavat kotona asuville ikäihmisille päivittäisiä palveluja: aterioinnin ohella voit saada hygienia-, fysioterapia-, jalkojenhoito- ja parturi-kampaamopalveluja.

Sosiaaliohjaaja

Voit tulla palvelukeskukseen tapaamaan sosiaaliohjaajaa kysyäksesi neuvoja ikäihmisiä koskevissa asioissa. Sosiaaliohjaaja auttaa mm. erilaisten anomusten ja lomakkeiden täyttämisessä. Yleisimmät ikäihmisten tekemät anomukset koskevat hoitotukea, kuljetustukea, asumistukea ja omaishoidon tukea. Sosiaaliohjaaja neuvoo myös erilaisissa elämänmuutoksissa. Vastaanottoajat löytyvät kunkin palvelukeskuksen omalta sivulta.

Sopimussuhteiset palvelukeskukset

Valokuva: Pihakeinussa porukalla.

Ruokailu

Keittolautanen

Keitto- tai salaattilounas maksaa palvelukeskuksissa palvelukeskuskortilla 4,60 euroa ja lounas 6,30 euroa. Lounaaseen kuuluu aina leipä, levite ja juoma.


Tämän sivun lyhytosoitteita ovat www.tampere.fi/palvelukeskukset