Siirry sisältöön

Liityntäpysäköinti

Liityntäpysäköinti on kätevä tapa välttää Tampereen keskustan liikenneruuhkat. Pysäköintiin varatut alueet sijaitsevat joukkoliikenteen pysäkkien lähellä. Auton voi jättää parkkiin, ja jatkaa matkaa bussilla. Liityntäpysäköinti on tarkoitettu työpäivän mittaiseen pysäköintiin, ja sen käyttö on autoilijoille ilmaista.

Tampereen seudun joukkoliikenteen verkkosivuilla on lisätietoa ja opaskarttoja liityntäpysäköintialueista.

Niihaman liityntäpysäköintialue

Niihaman liityntäpysäköintipaikka sijaitsee Lahdentien ja Niihamankadun risteyksessä. Parkkialueelle mahtuu 70 henkilöautoa. Läheisellä bussipysäkillä on runsas vuorotarjonta niin aamu- kuin iltaruuhkankin aikaan. Kaikki pysäkin kautta liikennöivät bussit ajavat yliopistollisen sairaalan ohi. Ruuhka-aikana pysäkiltä liikennöidään muutaman minuutin välein.

Lähipysäkki Tampereen keskustaan: Niihamankatu P 5119.

Niihaman liityntäparkki avattiin syksyllä 2017.

kuva: Niihaman liityntäpysäköintialue
Niihaman liityntäpysäköintialue

Turtolan K-Citymarketin liityntäpysäköintialue

Turtolaan K-Citymarketin liityntäpysäköintialueella on tilaa 36 autolle. Liityntäpysäköintiin osoitetut pysäköintipaikat sijaitsevat pysäköintialueen itälaidalla, Martinpojankadun puolella, ja ne on merkitty liityntäpysäköinnistä kertovin opastusmerkein.

Liityntäpysäköintipaikan läheisyydessä on useita bussipysäkkejä, joilta on hyvät joukkoliikenneyhteydet keskustan suuntaan. Liityntäpysäköintialue avattiin huhtikuussa 2018.

Koivistonkylän Prisman liityntäpysäköintialue

Liityntäpysäköintiä varten on varattu Koivistonkylän Prisman pysäköintialueelta 34 pysäköintiruutua, jotka ovat arkipäivisin klo 5–18 liityntäpysäköintiä tarvitsevien käytössä. Liityntäpysäköintipaikalta on lyhyt kävelymatka Ekankulman bussipysäkille. Prisman liityntäpysäköintialue avautui 1.6.2018.

IKEA Tampereen liityntäpysäköintialue

IKEA Tampereen liityntäpysäköintialueella on noin 70 paikkaa, jotka tunnistaa liityntäpysäköintipaikan merkistä. Paikat on varattu työpäivän mittaiseen pysäköintiin ja niissä on 12h-aikarajoitus.

Lähipysäkit Tampereen keskustaan: Ikea 3167 ja Postitorvenkatu 3169

Liityntäpysäköintialue avattiin 17.9.2018.

Kaukajärven Hyllilänkadun liityntäpysäköintialue

Hankkion Hyllilänkadun liityntäpysäköintialuella on tilaa 96 henkilöautolle, ja se palvelee erityisesti Kangasalan suunasta tulevaa työmatkaliikennettä. Liityntäpysäköintialue sijaitsee Kangasalantien varressa vastapäätä Kaukajärven soutu- ja melontastadionia. Läheisiltä bussipysäkeiltä liikennöivät Nysse-linjat Tampereen keskustan ja Kangasalan suuntiin. Lähimmät pysäkit ovat Kristilla 4052 (Kangasalan suuntaan) ja Kristilla 4053 (Tampereen suuntaan).

Hyllilänkadun liityntäpysäköintialueen rakentamisessa on hyödynnetty kierrätysmateriaalia lähialueiden rakennuskohteista. Liityntäpysäköintialue avattiin 1.11.2019.

Hyllilänkadun liityntäpysäköintialue kartalla
Hyllilänkadun liityntäpysäköintialue kartalla

Tesoman liityntäpysäköintialue

Tesoman liityntäpysäköintialue sijaitsee elokuussa 2021 avatun Tesoman junaseisakkeen kyljessä Ristimäenkadun varrella. Junayhteys Tampereen keskustaan. Lähimmät bussipysäkit Tampereen keskustaan Tesomankadulla Tesoma A, Tesoma E.

Tesoman liityntäpysäköintialue.
Tesoman liityntäpysäköintialue