Siirry sisältöön

Raitiotie

Tampereelle rakennetaan kaksihaarainen raitiotie Pyynikintorilta Hervantaan ja Taysin alueelle vuosien 2017 - 2021 aikana. Raitiotieradan rakentamisesta vastaa Raitiotieallianssi. Raitiovaunujen hankinnasta vastaa Tampereen Raitiotie Oy. Raitiotien osasta 2 Pyynikintori - Lentävänniemi ja Lielahti on käynnissä rakentamiseen tähtäävä suunnittelu. Tampereen kaupunginvaltuuston on määrä päättää osan 2 rakentamisesta viimeistään lokakuussa 2020.


Raitiotien suunnittelu Hatanpään valtatiellä

Kaupunginhallitus on päättänyt 23.4.2019 kokouksessaan, että raitiotiejärjestelmän laajentamiseen keskustasta etelän suuntaan varaudutaan teettämällä tarkentava suunnitelma Hatanpään valtatiestä välille Koskipuisto - Tampereen valtatie.

Hatanpään valtatien katusuunnitelmaehdotus sekä siihen liittyvien Suvantokadun ja Aleksanterinkadun katusuunnitelmaehdotukset ovat nähtävillä 11.9. saakka. Yhdyskuntalautakunta voi hyväksyä sen jälkeen suunnitelmat.

Tarkoitus on selvittää, onko mahdollista rakentaa Hatanpään valtatien aloitusosuus Hämeenkadulta etelään jo parhaillaan meneillään olevan raitiotien ensimmäisen vaiheen yhteydessä. Tällöin raitiotie valmistuisi koko keskusta-alueella yhdellä kertaa. Tavoitteena on, että raitiotien rakentamisesta Hatanpään valtatielle on mahdollista tehdä päätös kaupunginvaltuustossa loppuvuodesta 2019.


Makettinäyttely Rollikkahallissa

Tampereen Ratikan mallikappaletta, makettia, esitellään 8.5. alkaen rollikkahallissaa Pyynikillä, os. Pirkankatu 37. Näyttely on avoinna yleisölle keskiviikkoisin ja torstaisin klo 13 - 19 (ke 4.9. näyttely on kiinni). Maketti-näyttelyyn on vapaa pääsy. Jos kävijöitä riittää, näyttely on avoinna vuoden loppuun saakka.

HUOM. Näyttely on auki yli 15 hengen ryhmille ennakkovarauksella tiistaisin ja perjantaisin klo 9–13. Varaa aikasi osoitteesta [email protected]


Ratikan matkassa -dokumentti

Dokumentti ratikan rakentamisen tähänastisista vaiheista kertoo tärkeimmät etapit ja tuo esiin asukkaiden ja yrittäjien moninaiset mielipiteet.