Siirry sisältöön

Raitiotie

Tampereelle rakennettiin raitiotie Pyynikintorilta Hervantaan ja Sorin aukiolta Taysin alueelle vuosien 2017 - 2021 aikana. Raitiotien osa 2 Pyynikintorilta Lentävänniememeen rakennetaan vuosien 2020 - 2024 aikana. Raitiotieradan rakentamisesta vastaa Raitiotieallianssi. Raitiovaunujen hankinnasta vastaa Tampereen Raitiotie Oy.


Tampereen Ratikan liikennöinti alkoi suunnitellusti 9. elokuuta – rakennustyöt valmistuvat etuajassa ja alle budjetin

Tampereella alkoi 9. elokuuta 2021 uusi aikakausi, kun Tampereen Ratikka aloitti liikennöinnin. Tampereen raitiotien ensimmäisen osan (Pyynikintori-Hervanta, Tays-Hatanpään valtatie) raitiotietyöt ovat valmistuneet etuajassa ja liikennöinti käynnistyy ajallaan. Hankkeen tavoitekustannus tullaan kustannusennusteen mukaan alittamaan noin 34 miljoonalla eurolla.

Hankkeen myötä Tampereen kaupunkikuva ja seudullinen joukkoliikennejärjestelmä ovat käyneet läpi valtavan mullistuksen; kaupungissa lipuu nyt moderni Ratikka halki täysin uudistetun, viihtymistä, joukkoliikennettä ja sujuvaa kevyttä liikennettä varten rakennetun pääkadun. Raitiotien rakentaminen ei ole pelkkä liikenneinfrahanke vaan se on merkittävä kaupunkikehityksen investointi, joka on jo rakennusaikana lisännyt entuudestaan vetovoimaisen Suomen kakkoskeskuksen veto- ja pitovoimaa.

Ratikka on investointi puhtaampaan ja sujuvampaan arkeen. Raitiovaunut kulkevat vihreällä sähköllä ja kuljettavat kukin kolmen bussillisen verran matkustajia. Näin keskusta-alueen ruuhkatkin vähenevät, ilmanlaatu paranee ja viihtyisyys lisääntyy.


Ratikan matkassa, osa 2

Dokumentissa kerrotaan kaupunkilaisen näkökulmasta raitiotien rakentamista Tampereelle. Kyseessä on dokumentin toinen osa, joka alkaa vuodesta 2019, kun Ratikan mallikappale "maketti" saapuu kaupunkiin. Dokumentin ensimmäinen osa on myös katsottavissa Tampereen kaupungin Youtube-kanavalla.