Siirry sisältöön Siirry suoraan hakuun

Raitiotie

Tampereelle rakennetaan kaksihaarainen raitiotie Pyynikintorilta Hervantaan ja Taysin alueelle vuosien 2017 - 2021 aikana.


Lännen suunnan raitiotien katusuunnitelmia nähtävillä

Raitiotien toinen osa ulottuu Pyynikintorilta Lentävänniemeen. Tämän osuuden raitiotielinjaus on päätetty ja sen suunnittelu on aloitettu. Nyt nähtävillä olevissa katusuunnitelmissa raitiotie on suunniteltu katuympäristöön reitin alkupäässä Sepänkadulla, Paasikivenkadulla ja Rantatiellä sekä loppupään Federleynkadulla ja Kehyskadulla. Katusuunnitelmaehdotukset ovat nähtävillä 31.12.2018 saakka kaupungin verkkosivuilla ja Palvelupiste Frenckellissä (os. Frenckellinaukio 2 B).

Tavoitteena on, että raitiotien osan 2 rakentamisesta päätetään valtuustossa viimeistään lokakuussa 2020. Toisen osan rakentaminen ajoittuisi vuosille 2021 - 2024.

Nähtävillä olevat katusuunnitelmat

Ratikan matkassa -dokumentti

Dokumentti ratikan rakentamisen tähänastisista vaiheista kertoo tärkeimmät etapit ja tuo esiin asukkaiden ja yrittäjien moninaiset mielipiteet.


Raitiotien rakentamisen haittojen ehkäisyyn toimenpide-ehdotuksia työryhmiltä

Raitiotien rakentaminen Tampereelle toimivan kaupungin keskelle aiheuttaa vääjäämättä häiriöitä ympäristöönsä. Kaksi työryhmää on miettinyt, kuinka haittoja ihmisille, yrityksille ja liikenteelle voitaisiin yhteistyössä parhaiten ehkäistä. Työryhmät luovuttivat raporttinsa toimenpide-ehdotuksineen tiistaina 3.4.2018 pormestarille.