Siirry sisältöön

Raitiotie

Tampereelle rakennetaan kaksihaarainen raitiotie Pyynikintorilta Hervantaan ja Sorin aukiolta Taysin alueelle vuosien 2017 - 2021 aikana. Raitiotieradan rakentamisesta vastaa Raitiotieallianssi. Raitiovaunujen hankinnasta vastaa Tampereen Raitiotie Oy.

Raitiotien osasta 2 Pyynikintori - Lentävänniemi ja Lielahti on käynnissä rakentamiseen tähtäävä suunnittelu. Tampereen kaupunginvaltuuston on määrä päättää osan 2 rakentamisesta viimeistään lokakuussa 2020.


Joukkoliikennelautalunta päätti raitiotien liikennöinnistä ja palvelutasosta 9.8.2021 alkaen

Joukkoliikennelautakunta on päättänyt raitiotielinjojen palvelutasosta. Linjalle 3 Hervantajärvi - Pyynikintori on suunniteltu laajemmat liikennöintiajat kuin linjalle 4 Kaupin kampus (TAYS) - Sorin aukio. Linjalla 3 liikennöidään 7,5 minuutin vuorovälillä myös sunnuntaisin. Linjan 4 vuoroväli sunnuntaisin on 15 minuuttia. Muina viikonpäivinä molempien raitiolinjojen vuoroväli on 7,5 minuuttia. Varhain aamulla ja myöhään illalla liikennöidään harvemmalla vuorovälillä.

Tarkempi aikataulusuunnittelu tehdään myöhemmin, ja siinä huomioidaan linjan 4 työmatkaliikenteen tarpeet iltaisin ja pyhäaamuisin.


Ratikan matkassa -dokumentti

Dokumentti ratikan rakentamisen tähänastisista vaiheista kertoo tärkeimmät etapit ja tuo esiin asukkaiden ja yrittäjien moninaiset mielipiteet.Tiedotteet