Siirry sisältöön

Raitiotie

Tampereelle rakennetaan kaksihaarainen raitiotie Pyynikintorilta Hervantaan ja Sorin aukiolta Taysin alueelle vuosien 2017 - 2021 aikana. Raitiotieradan rakentamisesta vastaa Raitiotieallianssi. Raitiovaunujen hankinnasta vastaa Tampereen Raitiotie Oy. Raitiotien osasta 2 Pyynikintori - Lentävänniemi ja Lielahti on käynnissä rakentamiseen tähtäävä suunnittelu. Tampereen kaupunginvaltuuston on määrä päättää osan 2 rakentamisesta viimeistään lokakuussa 2020.


Joukkoliikennelautalunta päätti raitiotien liikennöinnistä ja palvelutasosta 9.8.2021 alkaen

Joukkoliikennelautakunta on päättänyt raitiotielinjojen palvelutasosta. Linjalle 3 Hervantajärvi - Pyynikintori on suunniteltu laajemmat liikennöintiajat kuin linjalle 4 Kaupin kampus (TAYS) - Sorin aukio. Linjalla 3 liikennöidään 7,5 minuutin vuorovälillä myös sunnuntaisin. Linjan 4 vuoroväli sunnuntaisin on 15 minuuttia. Muina viikonpäivinä molempien raitiolinjojen vuoroväli on 7,5 minuuttia. Varhain aamulla ja myöhään illalla liikennöidään harvemmalla vuorovälillä.

Tarkempi aikataulusuunnittelu tehdään myöhemmin, ja siinä huomioidaan linjan 4 työmatkaliikenteen tarpeet iltaisin ja pyhäaamuisin.

Raitiotien rakentaminen Hatanpään valtatiellä

Tampereen kaupunginvaltuusto päätti 25.11., että raitiotietä jatketaan Hatanpään valtatielle Hämeenkadun ja Tampereen valtatien välillä. Päätepysäkki tulee Sorin aukiolle. Raitiotielinja Tampereen yliopistolliselta keskussairaalalta linjataan Hatanpään valtatielle.

Hatanpään valtatien raitiotien rakentamistyöt on tarkoitus toteuttaa neljässä päävaiheessa vuosina 2020-​2022. Ensimmäisenä valmistuu Hämeenkadun ja Suvantokadun välinen osuus, ​jolla raitiotie-​ ja bussiliikenne on tavoite aloittaa vuonna 2021. Toisena aikataulullisena päätavoitteena on,​ että koko Hatanpään valtatien raitiotieinfrastruktuuri,​ mukaan lukien raitiotiepysäkki Sorin aukion kohdalla ja ratavaihteet linja-​autoaseman kohdalla,​ on valmis vuoden 2021 loppuun mennessä.


Ratikan matkassa -dokumentti

Dokumentti ratikan rakentamisen tähänastisista vaiheista kertoo tärkeimmät etapit ja tuo esiin asukkaiden ja yrittäjien moninaiset mielipiteet.Tiedotteet