Siirry sisältöön

Raitiotie

Tampereelle rakennetaan kaksihaarainen raitiotie Pyynikintorilta Hervantaan ja Taysin alueelle vuosien 2017 - 2021 aikana. Raitiotieradan rakentamisesta vastaa Raitiotieallianssi. Raitiovaunujen hankinnasta vastaa Tampereen Raitiotie Oy. Raitiotien osasta 2 Pyynikintori - Lentävänniemi ja Lielahti on käynnissä rakentamiseen tähtäävä suunnittelu. Tampereen kaupunginvaltuuston on määrä päättää osan 2 rakentamisesta viimeistään lokakuussa 2020.


Kysely kävely- ja pyöräilyreiteistä raitiotiepysäkeille

Raitiotien aloittaessa liikennöinnin elokuussa 2021 myös pysäkeille johtavien kävely- ja pyöräilyreittien tulisi olla toimivia, turvallisia, esteettömiä ja viihtyisiä. Vastaa karttakyselyyn 15.8.2019 mennessä ja vaikuta, mitä reittejä ryhdytään parantamaan ja kerro, miten reittejä tulisi mielestäsi kehittää.

Mikäli et jostain syystä pysty vastaamaan kyselyyn yllä olevan linkin kautta, voit vastata kyselyyn lataamalla alla olevan rtf-tiedoston ja palauttamalla lomakkeen sähköpostitse tai kirjeenä. Palautusosoitteet ovat lomakkeessa.


Makettinäyttely Rollikkahallissa

Tampereen Ratikan mallikappaletta, makettia, esitellään 8.5. alkaen rollikkahallissaa Pyynikillä, os. Pirkankatu 37. Näyttely on avoinna heinäkuussa joka viikko yleisölle maanantaista torstaihin klo 13 - 19. Maketti-näyttelyyn on vapaa pääsy. Jos kävijöitä riittää, näyttely on avoinna vuoden loppuun saakka.


Ratikan matkassa -dokumentti

Dokumentti ratikan rakentamisen tähänastisista vaiheista kertoo tärkeimmät etapit ja tuo esiin asukkaiden ja yrittäjien moninaiset mielipiteet.