Siirry sisältöön

Raitiotie

Tampereelle rakennetaan kaksihaarainen raitiotie Pyynikintorilta Hervantaan ja Taysin alueelle vuosien 2017 - 2021 aikana. Raitiotieradan rakentamisesta vastaa Raitiotieallianssi. Raitiovaunujen hankinnasta vastaa Tampereen Raitiotie Oy. Raitiotien osasta 2 Pyynikintori - Lentävänniemi ja Lielahti on käynnissä rakentamiseen tähtäävä suunnittelu. Tampereen kaupunginvaltuuston on määrä päättää osan 2 rakentamisesta viimeistään lokakuussa 2020.


Kysely Sepänkadun raitiovaunupysäkin kävely-ympäristöstä

Sepänkadulle sijoittuva, ns. Amurin pysäkki kuuluu suunnitteilla olevaan raitiotien toiseen vaiheeseen. Linjan Pyynikintori - Lentävänniemi rakentamisesta päätetään vuonna 2020, ja liikenne voisi käynnistyä vuonna 2024.

Raitiotien hyvän saavutettavuuden edellytys on, että yhteydet pysäkeille ovat viihtyisiä, toimivia ja esteettömiä. Karttakyselyllä kootaan nyt näkemyksiä Sepänkadun pysäkki-ympäristön kävelyreiteistä ja niiden kehittämistarpeista. Kysely on auki 10.-26.5.

Linkki kyselyyn https://app.maptionnaire.com/fi/6151/

Kyselyn tuloksia hyödynnetään reittien kehittämisessä. Kysely toimii pilottina, josta saatujen kokemusten perusteella laaditaan kysely rakenteilla olevan raitiotien ensimmäisen osan pysäkki-ympäristöistä.

Makettinäyttely Rollikkahallissa

Tampereen Ratikan mallikappaletta, makettia, esitellään 8.5. alkaen rollikkahallissaa Pyynikillä, Pirkankatu 37:ssä. Näyttely on avoinna joka viikko keskiviikkoisin ja torstaisin klo 13-19. Maketti-näyttelyyn on vapaa pääsy. Jos kävijöitä riittää, näyttely on avoinna vuoden loppuun saakka.

Ratikan matkassa -dokumentti

Dokumentti ratikan rakentamisen tähänastisista vaiheista kertoo tärkeimmät etapit ja tuo esiin asukkaiden ja yrittäjien moninaiset mielipiteet.


Raitiotien rakentamisen haittojen ehkäisyyn toimenpide-ehdotuksia työryhmiltä

Raitiotien rakentaminen Tampereelle toimivan kaupungin keskelle aiheuttaa vääjäämättä häiriöitä ympäristöönsä. Kaksi työryhmää on miettinyt, kuinka haittoja ihmisille, yrityksille ja liikenteelle voitaisiin yhteistyössä parhaiten ehkäistä. Työryhmät luovuttivat raporttinsa toimenpide-ehdotuksineen tiistaina 3.4.2018 pormestarille.


Tiedotteet