Siirry sisältöön Siirry suoraan hakuun

Kalastus ja ravustus

Tampereen kaupungin omistamilla vesialueilla on jokaisella kaupungissa asuvalla oikeus kalastaa. Onginta on yleiskalastusoikeus eikä sen harrastamiseen tarvita mitään lupaa. Kaupungin yksityisvesialueista Tammerkoskella ja Viinikan Pahalammella on poikkeavat kalastussäännöt, eli Pahalammella ja Tammerkoskella kalastukseen tarvitaan aina kalastuslupa ja siellä tulee noudattaa ko. alueen kalastusmääräyksiä. Tammerkosken kalastusalueella onginta on kielletty.

Kalastamisessa ja ravustamisessa sellaisilla yhteisillä vesialueilla, joissa kaupunki on osakkaana, noudatetaan asianomaisten kalastuskuntien päätöksiä. 18 – 64-vuotiailla pitää olla tosite kalastuksenhoitomaksun suorittamisesta. Kalastuksen valvontaa kaupungin vesialueilla hoitaa kalastuksen valvoja.

Suomen kalastuslupajärjestelmään voi tutustua Kuhamaan verkkosivuilla.

Luvat ja määräykset

Tampereen kaupungin vesialueille voi hankkia pyydyslupia Kalapassin verkkokaupasta ja Nippon Verkosta, Hallituskatu 27. Kalapassin verkkokauppaa ylläpitää Pirkanmaan kalatalouskeskus ry.

Tarkemmat tiedot kalastuslupien myynnistä löytyvät esitteestä Kalastus Tampereen kaupungin vesialueilla. Ravustusluvista on tietoa esitteessä Ravustus Tampereen vesialueilla.

Koskipuistossa ravintolan seinässä oleva kalastuslupa-automaatti on väliaikaisesti pois käytöstä.

Kartat

A3-paperikarttaa myy Palvelupiste Frenckell hintaan 2 €/kpl.

Kalavesien istutusohjelma

Saalistietolomakkeet

Ravustustuloksia Pyhäjärveltä ja Näsijärveltä

Lisätiedot

Metsätalouspäällikkö
Anne Tuominen
puhelin 050 517 7053