Siirry sisältöön

Kaupin urheilupuisto

Ulkoilemassa Kaupungin urheilupuistossa

Kaupin nimi juontuu Kaupinojasta, joka on alueen halki Näsijärveen laskeva luonnonoja. Kaupin kansanpuiston alueen tarjoamat ulkoilumahdollisuudet ovat vertaansa vailla. Kaupin sijainti vain kivenheiton päässä Tampereen keskustasta, Näsijärven rannalla, tekee alueesta mainion kohteen päivittäiselle kuntoliikkujalle. Alue jakautuu kahteen osaan: länsipuolen urheilupuistoalueeseen ja itäpuolen yhtenäiseen metsäalueeseen. Alueella on useita muinaismuistokohteita. Niihamajärven ja Soukonvuoren ympäristössä kulkee Niihaman luontopolku.

Kaupin kansanpuistoa on kehitetty vuosien myötä urheilupuistoksi, jonka liikuntareitit ulottuvat Niihaman metsien halki itään. Alueelle on rakennettu useita urheilua ja ulkoilua palvelevia toimintapisteitä ja ulkoilureittejä. Talvella alueella kiertää monipuolinen valaistu latuverkosto.

Kauppiin kuuluu noin 32 kilometriä valaistua ulkoilureittiä, yksityinen keilahalli, vinttikoirarata ja jousiammuntarata. Aluella on kesäisin mahdollisuus pelata pesäpalloa. Lisäksi Kaupissa on aktiivisessa käytössä sekä aito- että tekonurmijalkapallokenttiä. Alueelle toimii myös monipuolinen, yksityinen urheiluhalli, Ulkoinen linkkiKauppi Sport Center .

Talviaikaan ulkoilureitit muuttuvat hiihtoladuiksi ja pesäpallostadion toimii hiihtostadionina.

Kauppi-Niihaman alue

Niihaman luontopolku

Niihaman ulkoilumajalta alkava luontopolku kulkee metsäisessä maastossa Niihamajärven ja Soukonvuoren ympäristössä. Polun pituus on reilut 3 kilometriä ja rasteja sen varrella on 10. Polulta löytyy sekä tuoretta että kuivaa kangasmetsää, koivikkoa ja lehtoa. Niihamajärvi on hiljalleen soistuva järvi, jonka rannoilla kasvaa kosteutta vaativia kasveja.

Alueella sijaitsee Niihaman ulkoilumaja, josta löytyy mm. nuotiopaikka ja kahvio. Aukioloajat löytyvät Niihaman ulkoilumajan verkkosivuilta.
Niihaman ulkoilumaja
Pikku-Niihamantie 80
33560 Tampere

Valvoja: On.
Kahvio, wc, kolme nuotiopaikkaa (grillikota alle viiden hengen ryhmille ilmainen, yli viiden hengen ryhmille vain varauksesta).
Sauna: tiistaisin ja torstaisin klo 16 - 19, toteutetaan sekasaunana uikkarisaunaperiaatteella. Lenkkisaunan hinta on 6 €/hlö.

Alueella sijaitsevia aktiviteetteja: Frisbee-golfrata, luontopolku, pihakuntosali, pöytäpingis, erilaiset piha-aktiviteetit.

https://www.facebook.com/NiihamanMaja/


Pelikenttiä ja pesäpalloa

Kaupin urheilupuistossa on myös mittavat jalkapallon olosuhteet, luonnonnurmi-, ja tekonurmikenttiä sekä lämmitettävät tekonurmikentät ovat kovassa käytössä jalkapalloilijoiden keskuudessa. Alueella sijaitsee myös pesäpallokenttä, jossa pelataan mm. pesäpallon sarjapelejä.

Peli-, palloilu- ja yleisurheilukentät

Pesäpalloa Kaupissa

Ulkoilureittejä

Kaupin metsissä risteilee runsaasti eri mittaisia ulkoilureittejä. Esimerkiksi Kunto Kolmonen on suosittu reitti Näsijärven läheisyydessä. Muita ulkoilureittejä voi selata esim. kaupungin karttapalveluista.

Kaupin urheilupuisto
Kaupin urheilupuistossa on useita ulkoilureittejä.
Kaupin urheilupuisto
puhelin 050 554 5812
Kuntokatu 24 B
33520 Tampere
avoinna joka päivä klo 7.30 - 21.30

Valvoja: On.
Wc, pesu- ja pukutilat.


Bussilla liikkeellä?

Katso linjat ja aikataulut: