Siirry sisältöön

Kaupin urheilupuisto

Ulkoilemassa Kaupungin urheilupuistossa

Kaupin nimi juontuu Kaupinojasta, joka on alueen halki Näsijärveen laskeva luonnonoja. Kaupin kansanpuiston alueen tarjoamat ulkoilumahdollisuudet ovat vertaansa vailla. Kaupin sijainti vain kivenheiton päässä Tampereen keskustasta, Näsijärven rannalla, tekee alueesta mainion kohteen päivittäiselle kuntoliikkujalle. Alue jakautuu kahteen osaan: länsipuolen urheilupuistoalueeseen ja itäpuolen yhtenäiseen metsäalueeseen. Alueella on useita muinaismuistokohteita. Niihamajärven ja Soukonvuoren ympäristössä kulkee Niihaman luontopolku.

Kaupin kansanpuistoa on kehitetty vuosien myötä urheilupuistoksi, jonka liikuntareitit ulottuvat Niihaman metsien halki itään. Alueelle on rakennettu useita urheilua ja ulkoilua palvelevia toimintapisteitä ja ulkoilureittejä. Talvella alueella kiertää monipuolinen valaistu latuverkosto.

Kauppiin kuuluu noin 32 kilometriä valaistua ulkoilureittiä, yksityinen keilahalli, vinttikoirarata ja jousiammuntarata. Aluella on kesäisin mahdollisuus pelata pesäpalloa. Lisäksi Kaupissa on aktiivisessa käytössä sekä aito- että tekonurmijalkapallokenttiä. Alueelle toimii myös monipuolinen, yksityinen urheiluhalli, Ulkoinen linkkiKauppi Sport Center .

Talviaikaan ulkoilureitit muuttuvat hiihtoladuiksi ja jalkapallokentät toimivat hiihtostadionina.

Kauppi-Niihaman alue

Niihaman luontopolku

Niihaman ulkoilumajalta alkava luontopolku kulkee metsäisessä maastossa Niihamajärven ja Soukonvuoren ympäristössä. Polun pituus on reilut 3 kilometriä ja rasteja sen varrella on 10. Polulta löytyy sekä tuoretta että kuivaa kangasmetsää, koivikkoa ja lehtoa. Niihamajärvi on hiljalleen soistuva järvi, jonka rannoilla kasvaa kosteutta vaativia kasveja.

Kaupin urheilupuisto
puhelin 050 554 5812
33520 Tampere
avoinna hiihtokauden aikana joka päivä klo 7.30 - 21.30

Valvoja: On.
Wc, pesu- ja pukutilat.


Niihaman ulkoilumaja
Pikku-Niihamantie 80
33560 Tampere

Valvoja: On.
Kahvio, wc, kolme nuotiopaikkaa (grillikota alle viiden hengen ryhmille ilmainen, yli viiden hengen ryhmille vain varauksesta).
Sauna: tiistaisin ja torstaisin klo 17 - 20, toteutetaan sekasaunana uikkarisaunaperiaatteella. Lenkkisaunan hinta on 6 €/hlö.

Alueella sijaitsevia aktiviteetteja: Frisbee-golfrata, luontopolku, pihakuntosali, pöytäpingis, erilaiset piha-aktiviteetit.

https://www.facebook.com/NiihamanMaja/


Bussilla liikkeellä?

Katso linjat ja aikataulut: