Siirry sisältöön

Tietotorit

Ajankohtaista asiakaskoneista

Asiakaskoneille on palautettu normaalit käyttöajat. Koneita on yhä turvavälien vuoksi käytössä normaalia vähemmän. Koneen voi varata käyttöön asiakaskoneiden ajanvarausjärjestelmästä. Jos koneita on vapaana, niitä voi käyttää myös ilman ajanvarausta.


Asiakaskoneiden puhdistukseen kiinnitetään koronavirustilanteen vuoksi erityistä huomiota.


Ajanvaraus verkossa tai puhelimitse

Ajan asiakaskoneelle voi varata verkossa tai soittamalla kirjastoon.

External linkAsiakaskoneiden ajanvarausohjelma

Tietokone ja internet tutuksi

Tietotorit Hervannan, Lielahden ja Sampolan kirjastoissa tarjoavat asiakkaiden käyttöön työasemia ja opastusta niiden käytössä. Tietotoreille ovat tervetulleita kaikki - ikään tai taitotasoon katsomatta.

Tietotorit järjestävät vasta-alkajille suunnattuja kursseja tietokoneen ja internetin perusasioista. Kursseilla harjoitellaan tietokoneen ja internetin käytön alkeita rauhalliseen tahtiin tietotorien henkilökunnan ohjauksessa. Alkeet hallitseville järjestetään lisäksi teemakursseja ja nettivinkkauksia ajankohtaisista aiheista.

Tilaa ja laitteita omatoimiseen työskentelyyn

Jokainen tietotori tarjoaa asiakkaiden käyttöön tietokoneita ja hyvän valikoiman lisälaitteita. Voit käyttää skannereita ja ottaa mustavalko- ja väritulosteita. Lisäksi erilaisten aineistojen digitointiin on laajat mahdollisuudet.

Työasemia voi tarvittaessa varata etukäteen joko asiakaskoneiden ajanvarausohjelmassa, puhelimitse tai paikan päällä henkilökunnalta. Lielahden kirjaston tietotorilla on käytössä myös kannettavia tietokoneita, jotka noudetaan kirjaston asiakaspalvelusta ja palautetaan varauksen päätyttyä.

Hervannan ja Lielahden tietotoria sekä Sampolan makerspace Tekomoa voivat varata omaan käyttöönsä myös ulkopuoliset ryhmät.

Opastusta

Yksilöllistä opastusta

Voit varata tietotoreilta etukäteen puolen tunnin tai tunnin henkilökohtaisia opastusaikoja joko puhelimitse tai käymällä paikan päällä. Opastuksessa voidaan syventyä oman laitteesi käyttöön tai ratkoa pulmia tietokoneen käytössä. Kysy lisää!

Mukanetti päivystää

Mukanetti ry opastaa senioreita tietotekniikassa kevät- ja syyskausina Hervannan ja Lielahden tietotoreilla, Koilliskeskuksessa ja Tesoman kirjastossa. Tarkemmat päivystysajat löydät tietotorien sivuilta.


Tietotorien tapahtumat


Asiakaskoneiden ajanvaraus

Varaa kone

Varaukset asiakaskoneille voi tehdä itse ajanvarausohjelmassa, puhelimitse tai käymällä kirjastossa.

Ulkoinen linkkiAsiakaskoneiden ajanvarausohjelma

Aiheesta muualla verkossa

Facebook-logo.
Instagram


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/tietotorit