Siirry sisältöön

Santalahden rantapuisto

Santalahden rantapuisto on uusi Näsijärven rannalle toteutettu toiminnallinen puistoalue. Se sijaitsee Särkänniemen ja Onkiniemen välittömässä läheisyydessä hyvien kevyenliikenteen yhteyksien päässä. Pyöräilyn pääreitti kulkee puiston reunalla rantaviivaa pitkin.

Silta pikkusaareen Santalahden rantapuistossa

Puistossa on runsaasti tilaa aktiviteeteille, mutta myös oleiluun ja luonnon läheisyydestä nauttimiseen. Santalahden rantapuiston monitoimikenttä ja nurmialueet soveltuvat monenlaiseen pelaamiseen. Alueelta löytyy myös uimaranta ja matonpesupaikka. Puistosta on varattu tilaa myös skeitti- ja BMX -paikoille, ja rantaan rakennetaan lintutorni. Puistoon on toteutettu myös yleisiä grillauspaikkoja. Koirille on tehty oma koirapuisto ja uimapaikka. Talvella alue yhdistyy järven jäähän ja luisteluratoihin.

Santalahden rantapuiston koripallokenttä

Särkänniemen tapahtumaranta

Santalahden rantapuistoon on toteutettu puitteet myös erilaisten tapahtumien toteuttamiseen. Tapahtumakäytössä puistoa kutsutaan Särkänniemen tapahtumarannaksi. Puiston rakentamisessa on huomioitu tapahtumien tarpeet kuten kantava nurmikko, vesi, viemäri ja sähkö sekä väylien leveydet tapahtumatoiminnan osalta. Puiston muotoilu ja rakenne sekä ennen kaikkea sijainti luovat alueesta loistavan tapahtumapaikan. Alueen tapahtumatoiminnan ohjeistus ja vuokrausehdot löytyvät Visit Tampereen sivuilta (linkki alla). Tapahtumatoiminta on mahdollista puistossa aloittaa vuoden 2020 aikana.

Santalahden rantapuiston maa-alue vapautui uuteen käyttöön rantatunnelin työmaan valmistuttua. Alueen hyödyntäminen vapaa-ajan ja virkistystoiminnan käyttöön kuuluu osaksi Viiden tähden keskustan kehitysohjelman toimenpiteitä rantojen saavutettavuuden ja luontovirkistyskohteiden sekä kaupunkimatkailun kasvattamiseksi.


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/santalahdenrantapuisto