Siirry sisältöön Siirry suoraan hakuun

Hatanpään arboretum

Hatanpään arboretum sijaitsee noin kolme kilometriä etelään Tampereen keskustasta Hatanpään niemellä, Pyhäjärven rannalla. Hatanpään sairaala on aivan puiston läheisyydessä. Arboretumin alueeseen kuuluu kolme eri puistoa. Hatanpään kartanoa ja huvilarakennusta ympäröi vanha kartanopuisto, viralliselta nimeltään Hatanpäänpuisto-Kartano.

Varsinaiseksi arboretumiksi on kutsuttu 1970-luvulla rakennettua kasvilajipuistoa, joka on viralliselta nimeltään Hatanpäänpuisto-Arboretum. Sen eteläpäästä alkaa Vihilahdenpuisto.

Hatanpään arboretumissa voi tutustua puihin, pensaisiin, perennoihin, yksivuotisiin kesäkukkiin sekä maustekasveihin. Arboretumin helmi on ruusutarha, joka sijaitsee Hatanpään kartanorakennuksen eteläpuolella. Ruusutarha rajautuu vanhaan kartanopuistoon.

Puistossa sijaitsevat myös Hatanpään kartano, asuntopalatsi Idmanin huvila sekä Hatanpään kartanon vanha navetta, jossa on sairaalan varasto- ja vertstastiloja. Kartanorakennus on yrityskäytössä, ja sitä voi vuokrata juhlatiloiksi. Huvilarakennuksessa on Tampereen kaupungin työtiloja. Arboretumissa on myös kaksi kesäkahvilaa. Toinen löytyy lähempää rantaa ruusutarhan vierestä ja toinen kartanorakennuksesta.

Hatanpään arboretumiin pääsee busseilla numero 11, 21, 32 ja 33. Bussista kannattaa jäädä pois Hatanpään sairaalan pysäkillä. Busslinjat ja -aikataulut voi tarkistaa verkkosivulta Tampereen seudun joukkoliikenne .

Katso alasivuilta lisätietoja puistosta.

Alueen pysäköintipaikoista löytyy tietoa alla olevasta kartasta.

Hatanpään alueesta valmistellaan uutta asemakaavaa, joka laajentaisi puistoaluetta, mahdollistaisi sairaalan laajentamisen ja toisi uusia kerrostaloja. Lisätietoa kaavoituksesta:

Kuva: Ruusuja Hatanpään arboretumissa

Vihervuoden kunniaksi esiteltiin kesällä 2016 joka viikko yksi arboretumin kasvi:


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/hatanpaanarboretum