Siirry sisältöön

Leikkipaikat

Leikkipaikat

Leikkipaikat on jaettu varusteiden monipuolisuuden, alueen laajuuden sekä sijainnin perusteella lähileikkipaikkoihin ja alueleikkipaikkoihin. Vuoden 2020 lopussa leikkipaikkoja oli 219. Lisäksi Tampereella on lasten liikennepuisto Kalevassa.

Lähileikkipaikat sijaitsevat usein korttelipuistoissa ja palvelevat pääasiassa lähikortteleiden asukkaita. Niissä on perusleikkivälineistöä, joka on suunnattu 0–12 -vuotiaille. Lähileikkipaikkojen yhteydessä on usein pieni palloilukenttä.

Alueleikkipaikat sijaitsevat lähinnä kaupunginosapuistoissa ja pinta-alaltaan laajoissa aluepuistoissa. Ne ovat lähileikkipaikkoja suurempia ja toiminnoiltaan monipuolisempia. Niiden yhteydessä on eri-ikäisille tarkoitettuja pelikenttiä, kuntoiluvälineitä tai erityislajien harrastuspaikkoja.

Puistoleikkipaikkojen palvelutarjontaa täydentävät koulujen ja päiväkotien leikkipaikat.

kuva: leikkivälineitä Saukonpuistossa
Saukonpuiston leikkipaikalla voi taituroida tasapainoiluvälineellä. Puistosta löytyvät myös keinut, kiikku, karusellit, monitoimiväline ja kiipeilyverkko.

Tapausilmoituslomake

Onnettomuuden tai läheltä piti -tilanteen sattuessa leikkipaikalla, täytä tapausilmoituslomake. Kaupunki pitää säännöllistä onnettomuuskirjanpitoa leikkipaikoilla tapahtuneista onnettomuuksista ja läheltä piti -tilanteista parantaakseen leikkipaikkojen turvallisuutta.

Keskeisiä leikkipaikkoja keskustan alueella

Keskustan keskeisin leikkipaikka on Koskipuistossa sijaitseva Pikku Kakkosen leikkipaikka, joka kunnostettiin vuonna 2013.

Tammelantoria vastapäätä sijaitsee Emil Aaltosen puiston monipuolinen leikkipaikka. Leikkipaikalta löytyy myös liikunta- ja näköesteisille suunniteltuja välineitä. Sorsapuistossa on suosittu leikkipaikka. Keskustan alueelta löytyy myös muita monipuolisia leikkipuistoja muun muassa Amurista Väinö Linnan puistosta, Tammelasta Osmonpuistosta ja Kalevasta Saukonpuistosta.

Lisätietoa leikkipaikoista löytyy puistosivuilta:

Lasten liikennepuisto

Tampereen leikkipaikat kartalla

Kunnostettavat ja uudet leikkipaikat

Kunnostettavasta ja uudesta leikkipaikasta tulee yleissuunnitelmaehdotus nähtäville ja kommentoitavaksi. Nähtävillä olevat ja hyväksytyt leikkipaikkojen yleissuunnitelmat löytyvät Suunnitelmat-sivulta.

Leikkipaikkaohjelma vuosille 2021-2030

Uusi leikkipaikkaohjelma vuosille 2021-2030 on valmistunut ja hyväksytty yhdyskuntalautakunnassa. Lisätietoa ohjelmasta:

Leikkipaikkojen omavalvonta