Siirry sisältöön

Innovaatioiden Hiedanranta

Tulevaisuuden Hiedanranta rakennetaan innovaatioilla ja yhteistyöllä

Visiossa Hiedanrannasta muodostuu houkutteleva järvenrantakaupunginosa 25 000 asukkaalle ja 10 000 työntekijälle. Innovaatioita ja yhteistyötä tarvitaan matkalla kohti elämyksellistä, elinvoimaista, kestävää ja älykästä kaupunginosaa - CO2 -negatiivista Hiedanrantaa, joka tuottaa enemmän kuin kuluttaa. Innovaatioiden Hiedanranta toimii jo nyt kehittämisympäristönä ja yhteistyön alustana älykkään ja kestävän kaupunkikehittämisen hankkeille ja kokeiluille.

Liity innovaatioverkostoomme

Tarjolla on jatkuvasti mahdollisuuksia osallistua, kehittää, vaikuttaa ja verkostoitua. Liity mukaan kasvavaan innovaatioverkostoomme. Kuule uusista mahdollisuuksista seuraamalla meitä somessa ja tilaamalla uutiskirje. Tutustu myös tuleviin innovaatiotapahtumiin. Verkostotoimintaa kehitetään edelleen tänä vuonna.

Suunnitelmat

Tuleva Hiedanrannan kaupunginosa tulee muodostumaan kolmesta osasta; keskustasta, järvikaupungista ja uudesta Lielahdesta. Koko alueelle tavoitellaan koteja 25 000 asukkaalle ja työpaikkoja 10 000 tekijälle.


Katso aikajanalta missä menemme

Siirry Hiedanrannan suunnitelmasivulle

Kuuminta juuri nyt

Hiedanrannan "kestävyys, älykkyys, kiertotalous" -yritysten verkottumisaamukahvit

Hiedanrantaan sijoittuneille ja Hiedanrannan kehitykseen kytkeytyneille “kiertotalous, kestävyys ja älykkyys" -aloilla toimiville yrityksille järjestetään vuonna 2019 kaksi matalan kynnyksen verkottumisaamukahvitilaisuutta. Jos tunnistat yrityksenne yllä olevasta kuvauksesta, löydät tulevien tilaisuuksien tarkemmat tiedot ja ilmoittautumisohjeet Hiedanrannan innovaatiotapahtumien sivuilta.

BREEAM Communities – Hiedanrannan kestävä suunnittelu

Hiedanrannan suunnittelun tueksi on käynnistetty kansainvälinen aluekehityshankkeiden kestävyyden arviointi- ja ohjausmenettely BREEAM Communities. Tavoitteena on varmistaa Hiedanrannan suunnittelun kestävän kehityksen mukainen eteneminen sekä yleissuunnittelu- että asemakaavavaiheessa. BREEAM Communities -menetelmän kriteeristö liittyy sosiaaliseen, ekologiseen ja taloudelliseen kestävyyteen. Yleissuunnitelman valmistumisen yhteydessä on tarkoitus hakea alustava sertifikaatti Hiedanrannan suunnittelulle. Varsinaista sertifikaattia on mahdollista hakea valmiille asemakaava-alueelle. Tampereen kaupungin puitesopimuskumppani Sitowise Oy on vetänyt Hiedanrannan BREEAM Communities –prosessia laajassa yhteistyössä eri alojen asiantuntijoiden kanssa.

Innovaatiotoiminta

Innovaatiotoimintaa

Hiedanrannassa on lupa kokeilla ja kehittää. Kiinnostaako kiertotalous, etsitkö kumppaneita tai testiympäristöä, haluatko olla mukana muotoilemassa kestävää tulevaisuuden kaupunginosaa? Tutustu ajankohtaisiin kehittämisen teemoihin ja löydä omat tapasi osallistua.

Missä menemme

Hiedanrannan aikajana

2014 Tampereen kaupunki ostaa Lielahden tehtaan entiset alueet
2015 Ideoita alueen kehittämiseen yrityksiltä ja asukkailta
2016

Hiedanrannan portit auki

Kansainvälinen ideakilpailu

2017

Ideakilpailun tulokset

Kantakaupungin yleiskaava

2018 Alueen yleissuunnittelu
2019

Raitiotieasemakaavat


2020 - 2021 Ensimmäiset korttelikaavat
2020 - luku Raitiotien valmistumisen ja asukkaita alueelle
2050
...Suunnittelu ja rakentaminen jatkuvat noin vuoteen 2050

Projektin yhteyshenkilö

Hankekehitysjohtaja
Reijo Väliharju
puhelin 050 388 0901
sähköposti [email protected]

Tilaa Hiedanrannan uutiskirje

Hiedanranta Somessa