Siirry sisältöön

Innovaatioiden Hiedanranta

Tulevaisuuden Hiedanranta rakennetaan innovaatioilla ja yhteistyöllä

Visiossa Hiedanrannasta muodostuu houkutteleva järvenrantakaupunginosa 25 000 asukkaalle ja 10 000 työntekijälle. Innovaatioita ja yhteistyötä tarvitaan matkalla kohti elämyksellistä, elinvoimaista, kestävää ja älykästä kaupunginosaa - CO2 -negatiivista Hiedanrantaa, joka tuottaa enemmän kuin kuluttaa. Innovaatioiden Hiedanranta toimii jo nyt kehittämisympäristönä ja yhteistyön alustana älykkään ja kestävän kaupunkikehittämisen hankkeille ja kokeiluille.

Liity innovaatioverkostoomme

Tarjolla on jatkuvasti mahdollisuuksia osallistua, kehittää, vaikuttaa ja verkostoitua. Liity mukaan kasvavaan innovaatioverkostoomme. Kuule uusista mahdollisuuksista seuraamalla meitä somessa ja tilaamalla uutiskirje. Verkostotoimintaa kehitetään edelleen tänä vuonna.

Suunnitelmat

Tuleva Hiedanrannan kaupunginosa tulee muodostumaan kolmesta osasta; keskustasta, järvikaupungista ja uudesta Lielahdesta. Koko alueelle tavoitellaan koteja 25 000 asukkaalle ja työpaikkoja 10 000 tekijälle.


Katso aikajanalta missä menemme

Siirry Hiedanrannan suunnitelmasivulle

Kuuminta juuri nyt

Ällistyttävää arkea älytalossa

Euroopan aluekehittämisrahaston rahoittamassa Energiaviisaat kaupungit -hankkeessa kehitetään uudenlaisia asuin- ja palvelukiinteistöjä yhteistyössä alan asiantuntijoiden, yritysten ja asukkaiden kanssa. Tulevaisuudessa talot voivat itsenäisesti jalostaa keräämänsä tietoa ihmisten tarpeista sekä kommunikoida muiden talojen ja korttelin kanssa, jolloin kaikki kiinteistöt voivat hyödyntää koko verkoston yhteistä dataa.

Erottelevat käymäläratkaisut - uhka vai mahdollisuus?

Hiedanrannassa kehitetään urbaanin ravinnekierron suunnannäyttäjänä vaihtoehtoisia käymäläratkaisuja. Osallistu kyselyyn.

Ilmoittaudu syksyn biohiiliseminaariin

Suomen biohiiliyhdistys järjestää yhteistyössä maailman suurimman biohiilijärjestön IBI:n (International Biochar Initiative) kanssa 4.-6.9.2019 kolmipäiväisen tapahtuman, jossa on mukana alan keskeisiä toimijoita myös EU:n ulkopuolelta. Kahtena viimeisenä päivänä ollaan Tampereella ja myös Hiedanrannassa. Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus perehtyä biohiileen ja verkostoitua alan keskeisimpiin toimijoihin.

Innovaatiotoiminta

Innovaatiotoimintaa

Hiedanrannassa on lupa kokeilla ja kehittää. Kiinnostaako kiertotalous, etsitkö kumppaneita tai testiympäristöä, haluatko olla mukana muotoilemassa kestävää tulevaisuuden kaupunginosaa? Tutustu ajankohtaisiin kehittämisen teemoihin ja löydä omat tapasi osallistua.

Missä menemme

Hiedanrannan aikajana

2014 Tampereen kaupunki ostaa Lielahden tehtaan entiset alueet
2015 Ideoita alueen kehittämiseen yrityksiltä ja asukkailta
2016

Hiedanrannan portit auki

Kansainvälinen ideakilpailu

2017

Ideakilpailun tulokset

Kantakaupungin yleiskaava

2018 Alueen yleissuunnittelu
2019

Alueen yleissuunnitelma

Ensimmäiset asemakaavat

2020 Rakentaminen alkaa
2023 Ensimmäiset asukkaat
2024 Raitiotie valmistuu
2045
...Suunnittelu ja rakentaminen jatkuvat noin vuoteen 2045

Projektin yhteyshenkilö

Projektipäällikkö
Tiina Sahakari
puhelin 044 423 5610
sähköposti [email protected]

Tilaa Hiedanrannan uutiskirje

Hiedanranta Somessa