Siirry sisältöön

Hiedanranta

Tulevaisuuden Hiedanrannassa on koteja 25 000 asukkaalle ja työpaikkoja 10 000 tekijälle. Yhdessä Lielahden kanssa se muodostaa läntisen Tampereen vetovoimaisen keskuksen, jossa on hyvä asua, tehdä töitä ja viettää vapaa-aikaa.

Hiedanrannassa kukoistavat uudet ideat, kokeilut ja kaupunkikulttuuri. Kestävät ja älykkäät ratkaisut helpottavat alueen asukkaiden arkea. Tuleva rantakaupunginosa on sujuvan raitiotiematkan ja hyvien yhteyksien päässä keskustasta.

Kaupunginosaa tehdään kunnianhimoisesti yhdessä asukkaiden, yritysten ja yhteisöjen kanssa. Kehittämistyöstä vastaa Hiedanrannan kehitysohjelma.


Koronatilanteen vaikutukset Hiedanrantaan

Hiedanrannassa koronavirukseen liittyvissä varotoimissa noudatetaan yhtenäistä koko Suomea koskevaa linjaa sekä Tampereen kaupungin ohjeistusta.

Tampereen kaupungin ohjeistus: Ulkoinen linkkiwww.tampere.fi/koronavirus

Tilanne päivitetty 8.6.2020

Lielahden kartano

- Kartanokahvila Mielihyvin avoinna ti-pe klo 10-17 ja la-su klo 11-17 (käynti järven puolelta terassin kautta)

- Galleria Muuntotila avautuu uuden näyttelyn kera 4.7.2020. Aukiolot ti-pe klo 10-17 ja la-su klo 11-17

Hiedanrannan Paja

- Pajalla käsityöläisten ja taiteilijoiden työt jatkuvat normaalisti. Pajalla myös Puoti, johon voi poiketa ovien ollessa auki.

- Galleria Heitto avoinna 12.-13.6. klo 18-20

Jukola

- Jukola on suljettu toistaiseksi. Tiedotamme erikseen, kun Jukolan kokoustila on jälleen varattavissa.

Ravintola Zipatta

- Ravintola Zipatta on toistaiseksi avoinna ja toimittaa lounasannoksia myös kotiin Lentävänniemen ja Lielahden alueella. Tarkista uusimmat tiedot, ruokalista ja tilausnumero Zipattan Facebook-sivulta

Ulkoinen linkkihttps://www.facebook.com/Zipatta/

Syötävä puisto

Martat ovat aloittaneet viljelytoiminnan. Kaikille avoimet kylvö- ja istutustapahtumat löydät osoitteesta
Ulkoinen linkkihttps://www.martat.fi/pirkanmaa/tapahtumakalenteri-2/

Ulkoalueet

Hiedanrannan ulkoalueet tarjoavat hienoja mahdollisuuksia ulkoiluun koronatilanteenkin aikana, kunhan vain muistetaan suositellut etäisyydet muista ulkoilijoista.

Suunnittelu

Hiedanrannan kehittämisen kaikki suunnittelutyö, kuten yleissuunnitelman valmistelu, jatkuu suunnitellusti. Tampereen kaupungin työntekijät ja Hiedanrannan Kehitys Oy:n työntekijät ovat siirtyneet toistaiseksi etätyöskentelyyn.

Kehitysohjelman osa-alueet

Sivun havainnekuva: Arkkitehtitoimisto NOAN, Jolma Arkkitehdit, Mandaworks, Schauman & Nordgren Architects, Tupa architecture.

- Hiedanrannan tapahtumista löydät parhaiten tietoa Ulkoinen linkkiFacebookista .

Lisätietoa Hiedanrannasta