Haku liikuntapalvelujen ohjatun liikunnan ryhmiin alkaa 2.1.2024

Tampereen kaupungin liikuntapalvelut tarjoaa monipuolista ohjaustoimintaa kaikille ikäryhmille. Haku liikuntaryhmiin starttaa tammikuun alussa. Vuonna 2024 ohjattujen liikuntaryhmien kevätkausi alkaa maanantaina 8.1. ja päättyy sunnuntaina 12.5.

 

Netti-ilmoittautuminen ohjatun liikunnan ryhmiin

2.1.2024 klo 9 alkaen työikäisten ryhmät, vauvauinnit ja uimakoulut
3.1.2024 klo 9 alkaen avautuvat hakulinkit edellisten lisäksi 60+, 75+ ja erityisliikuntaryhmiin
10.1.2024 klo 9 alkaen tulevat hakuun Perheliikunnan ja Nuorten treenien ryhmät

Voit ilmoittautua ryhmiin alkamisajankohdan jälkeen niin kauan kuin niissä on tilaa. Ryhmiin voi ilmoittautua myös ohjauskauden aikana ilmoittautumisjärjestelmän kautta tai ottamalla yhteyttä kyseisen ryhmän ohjaajaan sähköpostitse tai puhelimitse erillisenä soittoaikana. Jos valitsemasi kurssi on täynnä, voit ilmoittautua varalle. Mikäli paikka vapautuu, liikunnanohjaajat ottavat yhteyttä ja tarjoavat paikkaa varasijalla olevalle.

Puhelimella ilmoittautuminen

Mikäli sähköinen ilmoittautuminen ei syystä tai toisesta onnistu, ryhmiin voi ilmoittautua myös puhelimitse. Jos linjalla on ruuhkaa, kannattaa odottaa sulkematta puhelinta, kunnes puheluun vastataan. Jonotusaika on maksutonta.

2.1.2024 klo 9.00–15.00 työikäisten ryhmät, uimakoulut ja vauvauinnit, p. 044 423 5248 
3.1.2024 klo 9.00–15.00 60+, 75+ ja erityisryhmät, p. 044 423 5247

Vauvauinnit ja uimakouluryhmät

Vauva- ja perheuinnit ovat vauvauinti-ikäisen lapsen ja hänen vanhempiensa yhteinen touhuhetki sopivan lämpimässä vedessä. Tarjolla on ryhmiä niin uusille, yli kolmen kuukauden ikäisille vauvoille kuin kymmenen kuukautta täyttäneille lapsille. 3–5-vuotiaille lapsille sekä heidän vanhemmilleen on tarjolla muun muassa Vesitermiitit-ryhmä, jossa leikin kautta edeten harjoitellaan kasvojen laittamista veteen, sukeltamista, kelluntoja ja uinnin alkeita.

Valikoimassa on myös nuorille, 9–12-vuotiaille uimataidottomille lapsille sekä aikuisille suunnattuja alkeisryhmiä. Uimakoulujen ryhmäkuvaukset ja lisätiedot löytyvät Uimakoulut ja uintiryhmät -verkkosivulta.

Erityistukea tarvitseville lapsille järjestetään eritasoisia uintiryhmiä yhteistyössä uimaseura TaTu Tampereen kanssa. Lisätietoa ryhmistä löytyy kaupungin verkkosivuilta kohdasta Erityislasten uintiryhmät. Ryhmiin ilmoittaudutaan ensisijaisesti sähköisesti 3.1. klo 9 alkaen.

Perheliikunta tarjoaa liikkumisen iloa koko perheelle

Maksuttomat perheliikuntaryhmät innostavat perheitä liikkumaan yhdessä. Toimintaa järjestetään eri toimijoiden, kuten neuvoloiden, kouluterveydenhuollon, urheiluseurojen sekä kolmannen sektorin kanssa yhteistyönä. Tavoitteena on jakaa tietoa Tampereen monipuolisista liikuntamahdollisuuksista ja auttaa perheitä löytämään juuri heidän tarpeisiinsa sopivia liikuntamuotoja. Kevätkauden haussa on tarjolla esimerkiksi suosittuja talven luistelukursseja tekojäillä, perjantaihulinoita Nääshallissa ja satujumppaa Kaukajärvellä.

Ilmoittautuminen ryhmiin avautuu 10. tammikuuta. Perheliikunnan ryhmät löytyvät myös Perheliikunta -verkkosivulta.

Nuorten monipuoliset liikuntaryhmät

Nuorten treenit -liikuntaryhmien tavoitteena on löytää mahdollisimman monelle 17–29-vuotiaalle nuorelle mieluinen liikuntaharrastus tai tapa liikkua. Nuorten ryhmissä toimitaan matalan kynnyksen periaatteella, joka mahdollistaa osallistumisen ilman aikaisempaa kokemusta. Liikuntaa harrastetaan monipuolisesti ammattitaitoisten liikunnanohjaajien opastuksella, ja tarjolla on maksuttomia ryhmiä pallopeleistä kamppailulajeihin. Kevätkausi tarjoaa esimerkiksi mahdollisuuden osallistua katutanssijameihin, kuntosaliharjoitteluun tai vaikkapa rauhoittua joogan parissa.

Ilmoittautuminen ryhmiin avautuu 10. tammikuuta. Lisätietoa nuorille suunnatuista liikuntamahdollisuuksista löytyy Nuorten treenit -sivulta, Facebookista ja Instagramista @nuortentreenit sekä sähköisestä ilmoittautumisjärjestelmästä.

60+ ja 75+ sekä työikäisten ja erityisryhmien liikuntaryhmät

Liikuntaryhmien tavoitteena on ylläpitää sekä parantaa tuki- ja liikuntaelimistön toimintakykyä, unohtamatta virkistystä ja uusien tuttavuuksien solmimista.  75+ ryhmiin voivat osallistua myös henkilöt, joiden toimintakyky on heikentynyt, ja jotka tarvitsevat apuvälineitä tai henkilökohtaista avustajaa liikkumisensa tueksi. Ryhmien ohjauksesta vastaavat liikunta-alan ammattilaiset ja nimikkeistä huolimatta ryhmät ovat kaikille avoimia.

Liikuntapalvelut järjestää ryhmäliikuntaa myös erityistä tukea tarvitseville aikuisille ja lapsille. Nämä liikuntaryhmät sopivat vammaisille ja niille aikuisille ja lapsille, joilla on jatkuva tai pitkäaikainen sairaus tai joiden toimintakyky on tavalla tai toisella rajoittunut.

Liikuntaryhmät ovat maksullisia ja niihin on ilmoittauduttava. Lisätietoja ohjatun liikunnan tarjonnasta löytyy Ryhmäliikunta ja ohjattu liikunta -verkkosivuilta.

Liikuntaneuvonta auttaa löytämään liikunnan kipinän

Vähän liikkuvilla ihmisillä on usein terveydellisiä ongelmia, jotka vaikuttavat paitsi työ- ja toimintakykyyn, myös elämänlaatuun. Liikuntaneuvonta on tarkoitettu kaikenikäisille: pienten lasten perheille, nuorille, työikäisille - kaikille, jotka tuntevat tarvitsevansa vinkkiä ja tukea liikunnan kipinän löytymiseksi. Maksutonta liikuntaneuvontaa on tarjolla puhelimitse, sähköpostitse, henkilökohtaisissa tapaamisissa terveysasemilla ja Tampereen uintikeskuksessa.

Lisätietoa löytyy Tukea liikuntaneuvonnasta -sivulta.

Liikunnan starttikurssit – löydä liikunnan ilo

Liikunnanohjaajat opastavat ottamaan ensimmäiset askeleet oikeaan suuntaan kohti aktiivisempaa elämäntapaa. Kuntosalin starttikurssilla ohjaaja opastaa laitteiden käytössä, varmistaa turvallisen liikesuorituksen sekä antaa vinkkejä kuntosaliharjoittelua aloittaville.

Vesiliikunnan starttikurssilla tutustutaan erilaisiin vesiliikuntamuotoihin Tesoman uimahallissa. Luvassa on vesijumppaa, uinnin alkeita ja vesijuoksutekniikoita ryhmän taitotason mukaan.

Kaikkien starttikurssien ajankohdat ja ilmoittautumisohjeet löytyvät ilmoittautumisjärjestelmästä.

Tervetuloa mukaan liikkumaan kanssamme kevätkaudella 2024!
 

Lisätietoja

Tommi Liimatta
Vauvauinnit ja uimakoulut, myös p. 044 423 5248 Johtava liikunnanohjaaja
Puhelin:
040 801 6587
Minna Niemelä
Muut ohjatut liikuntaryhmät, myös p. 044 423 5247 Johtava liikunnanohjaaja
Puhelin:
050 345 1071
Tuomo Sipinen
Nuorten treenit, myös WhatsAppilla Liikunnanohjaaja
Puhelin:
040 188 1589
Laura Kostiainen
Perheliikunta Liikuntakoordinaattori
Puhelin:
044 486 3816
Teksti: Satu Jarva
Kuvat: Satu Jarva
Jaa sosiaalisessa mediassa