Hyppää sivuvalikkoon

Uimakoulut ja uintiryhmät

Poika polskii altaassa.

Oikean kurssin valinta

Kun varaat lapsellesi uimakoulua, on tärkeää, että uimakoulu vastaa lapsesi uimataitoja. Suosittelemme, että käyt ensin testaamassa taidot ja valitset kurssin vasta sitten.

Kurssivarauksia ei kannata tehdä useampaa peräkkäin, vaan antaa lapsen taidoille aikaa kehittyä uintikurssin jälkeen. Paras tapa tähän on käydä itsenäisesti uimassa. Eri jaksoille voi hypätä mukaan heti ilmoittautumisen alettua.

Hyvä tietää

Kurssimaksun lisäksi tulee maksaa uimahallin sisäänpääsymaksu. Mikäli vanhemmat menevät uimakoulun aikana uimaan, he maksavat normaalin uimahallimaksun kassalle. Ennen uintia peseydytään huolellisesti ilman uima-asua. Myös hiukset tulee kastella, ja pitkät hiukset tulee laittaa kiinni.

Vanhemmat voivat saattaa lapsen puku- ja pesutilojen kautta altaalle. Jos he eivät itse ui, he saavat kassalta saattajakortin, jolla pääsevät kulkemaan portista kerran sisään ja ulos. Vanhemmilla on hyvä olla puhtaat sisätossut, joilla liikkua puku- ja pesutiloissa.

Ryhmät kokoontuvat 10 kertaa (kesäuimakoulut 8 kertaa) ja yksi opetuskerta kestää 30 minuuttia. Mikäli uimakoulu joudutaan peruuttamaan järjestäjästä riippumattomista syistä, uimakoulun uintikertaa ei korvata.

Uimakoulut ohjataan suomen kielellä.

Uintikeskuksessa ja Pyynikin uimahallissa asioiville

Uimakoululaisten ja heidän vanhempiaan/saattajiaan koskeva käytäntö: Uimakoululaisten vanhemmat saattavat lapsen pesutilan ja altaan väliselle merkitylle alueelle. Liikunnanohjaaja hakee lapset kootusti noin 5 minuuttia ennen varsinaisen uimakoulun alkamisaikaa kyseiseltä merkityltä paikalta. Uimakoulukerran käynnistyttyä vanhempi siirtyy kahvioon, tai mikäli on maksanut uimahallimaksun, hän voi mennä itse uimaan.

Saattaja ei voi jäädä allastiloihin. Poikkeustapaukset sovitaan erikseen.

Tommi Liimatta
Lisätietoja uimakouluista Johtava liikunnanohjaaja
Puhelin:
040 801 6587

Ajankohtaista tietoa uimaopetuksesta, hengenpelastuksesta ja vesillä liikkumisesta: Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto 

Tämän sivun löydät myös osoitteella tampere.fi/uimakoulut

Päivitetty 12.6.2023