Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Opiskelu kuvataide ja design -linjalla

Tammerkosken lukiolla on valtakunnallinen kuvataiteen ja designin erityistehtävä. Tämä tarkoittaa sitä, että linjan opiskelijat voivat huojentaa tietyn määrän lukion pakollisista kursseista opiskellakseen enemmän kuvataidetta.

Opiskelijoiden ei tarvitse tuoda omia välineitä tai materiaaleja koululle. Kuhunkin kurssiin liittyvän materiaalimaksun maksamalla saa käyttää koulun tarvikkeita. Materiaalimaksu maksetaan ao. kurssin opettajalle kurssin alussa. Kuvataide- ja designkurssien materiaalimaksu on 15 euroa. Kurssien, joihin liittyy Tampereen ulkopuolelle tehtävä taidematka, kerätään lisäksi retkimaksu.

Mikäli linjalla vapautuu paikkoja, paikat täytetään opettajien suosituksen perusteella sellaisten halukkaiden joukosta jotka ovat osallistuneet valintakokeisiin. Päätöksen opiskelijavalinnasta tekee rehtori.

Pakollisten kurssien huojennus

Opiskelijat, jotka suorittavat vähintään 13 kurssia kuvataidetta tai designia, ovat oikeutettuja vähentämään pakollisten kurssien yhteismäärästä kahdeksan kurssia. Yksittäisen pakollisen oppiaineen pakollisista kursseista tulee kuitenkin aina suorittaa vähintään puolet. Niissä aineissa, joissa opiskelija osallistuu ylioppilastutkintoon, tulee opiskella kaikki pakolliset kurssit. Huojennuksista tulee täyttää lomake, jonka opinto-ohjaaja, huoltaja ja rehtori allekirjoittavat. Huojennetut kurssit näkyvät jaksotodistuksessa kirjaimella E. Opiskeltua kurssia ei voi hakea huojennukseen jälkikäteen. Tämä tarkoittaa, että jos on aloittanut kurssin, ei sen keskeyttäminen oikeuta kurssin huojentamiseen vaan kurssi pitää suorittaa myöhemmin uudelleen.