Taidetta yhteistyössä puun kanssa

Näyttelyn aikana taiteilija Tuuli Autio täyttää 50 vuotta ja ihmettelee, mitä puu voi olla ja mitä on olla ihminen tässä maailmassa. Kohokuvat ovat syntyneet puun kanssa vuoropuhelussa, ja ne on mahdollista nähdä sekä puun että ihmisen sisäisen maailman kuvina.

Kuvataiteilija Tuuli Autio veistää ja maalaa puisia veistoksia ja reliefejä eli kohokuvia. Puun rakenteesta ja vuosirenkaista voi lukea sen tarinaa. 100 vuotta puu on pitänyt kirjaa erilaisista ajoista ja metsän tapahtumista. Taiteilija on puun opissa: hän kuuntelee puuta ja veistää kirveellä sanattomia muistiinpanoja.

Autio on veistänyt lapsesta asti ja työskennellyt pitkään monipuolisesti puun parissa. Autio on Suomen kuvanveistäjäliiton ja Ornamon jäsen, ja useita hänen teoksiaan on hankittu Valtion ja HUS Taidetoimikunnan kokoelmiin. Vuonna 2024 hän pitää yksityisnäyttelyt Turussa, Tampereella ja Raaseporissa sekä osallistuu Taidevaltakunta-biennaaliin Hämeenlinnan taidemuseossa. Aution töskentelyä ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus ja Suomen Kulttuurirahaston Hämeen rahasto.

Taiteilijatapaamiset

Näyttelyn aikana järjestetään kaksi taiteilijatapaamista, jolloin Tuuli Autio on tavattavissa Laikun Studiossa. Taiteilijatapaamiset ovat sunnuntaina 26.5. ja 16.6. klo 14–17. Taiteilijatapaamisiin on vapaa pääsy.

Tuuli Autio: Muistiin veistetty 
Kulttuuritalo Laikun Studiossa 11.5.–16.6.2024.
Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Kulttuuritalo Laikku
Keskustori 4, Tampere

Aukioloajat
ti-pe klo 9–20
la-su klo 10–18

 

Päivitetty 14.5.2024. Korjattu tekstin loppuosassa mainittu näyttelytila Galleria Studioksi.

Lisätietoja

Irma Puttonen
Johtava koordinaattori
Puhelin:
050 553 8673
Kuvat: Tuuli Autio
Jaa sosiaalisessa mediassa