Siirry sisältöön

Kodin ja koulun yhteistyö

Wilma

Wilma-järjestelmä on käytössä kodin ja koulun välisessä viestinnässä ja poissaoloseurannassa.

Kirjautuminen Wilma-järjestelmäänUlWilma

Ohjeita huoltajan tunnuksen luomiseen ja kirjautumiseen löytyvät kirjautumissivulta sekä kaupungin verkkosivuilta.Ohje Wilma-järjestelmän tunnuksien luomiseen

Wilmavastaava (sähköpostia ongelmatapauksissa, Wilman avainkoodit) Nina Pukkila ([email protected])

Wilmavastaava ei pysty vaihtamaan huoltajan salasanaa vaan Wilman kirjautumissivulta löytyy linkki salasanan palauttamiseksi (Unohditko salasanasi?). Huoltajan Wilman käyttäjätunnus on hänen luomiseen käyttämänsä sähköpostiosoite. Salasanan palautuslinkki menee huioltajan sähköpostiin.

Vanhempainillat

7.-luokkalaisten vanhempainilta tiistaina 14.9.2021 klo 17.30.

8.-luokkkien vanhempainilta tiistaina 9.11.2021 klo 17.30.

Tulevien 7.-luokkalaisten vanhempainilta keskiviikkona 8.12.2021 klo 17.30.

9. -luokkalaisten vanhempainilta torstaina 13.1.2022 klo 18.00.

7. -luokkalaisten valinnaisaineilta maanantaina 24.1.2022 klo 17.00 (lisäksi messut oppilaille samana päivänä), alakoulun kielivalintailta toteutetaan osana valinnaisaineiltaa.

Oppimiskeskustelut

Oppimiskeskustelut käydään vähintään kerran lukuvuodessa marras-tammikuun aikana. Oppimiskeskusteluun osallistuvat oppilas, huoltaja/-t ja opettaja sekä tarpeen vaatiessa oppilashuollon toimijoita. Oppilaskeskustelussa käsitellään oppilaan kehityksen ja opintojen kannalta oleellisia aiheita.

Poissaolot

Luokanopettaja tai -ohjaaja seuraa luokkansa oppilaiden koulunkäyntiä. Jos oppilas on sairas, huoltajan on ilmoitettava poissaolosta luokanopettajalle tai -ohjaajalle heti samana päivänä.
Oppilaan on pyydettävä opettajaltaan lupa kaikkiin etukäteen tiedettyihin poissaoloihin. Luokanopettaja tai -ohjaaja voi myöntää 1-5 päivän poissaololuvan, pidemmistä poissaoloista päättää rehtori. Loma-anomuskaavakkeen voi tulostaa viereisestä linkistä tai pyytää sitä luokanopettajalta tai -ohjaajalta. Luvat on anottava hyvissä ajoin ennen aiottua poissaoloa, jotta oppilaalle ehditään selvittää, miten hän suorittaa poissaolonsa aikaiset koulutyöt.

Oppilaan tilapäinen vapauttaminen koulunkäynnistä -lomake

Poissaoloanomukset tulee tehdä Wilmassa. Teknisistä syistä on suositeltavaa käyttää tietokonetta poissaololomakkeen täyttämisessä. Kirjaudu tietokoneen internetselaimella Wilma-palveluun ja täytä lomake. Lomake löytyy yläpalkista kohdasta Hakemukset ja päätökset. Valitse Tee uusi hakemus -> Oppilaan tilapäinen vapauttaminen koulunkäynnistä.


Vanhempainyhdistys


Kaukajärven koulun vanhempainyhdistyksen tarkoituksena on kehittää oppilaiden kotien ja koulun välistä yhteistoimintaa. Vanhempainyhdistys esittää vanhempien kannanottoja koulua ja kasvatusta koskevissa kysymyksissä ja toimii myös oppilaiden huoltajien keskinäisenä yhteistyöelimenä. Lisäksi järjestämme erilaisia tapahtumia, kuten joulumyyjäiset loppuvuodesta ja pihatapahtuman keväisin.

Vanhempainyhdistyksen vuosikokous pidetään alkusyksystä. Kutsut lähetetään oppilaiden mukana kaikkiin koteihin.

Kaukajärven koulun vanhempainyhdistyksen vuosikokous valitsee joka lukuvuosi uuden johtokunnan. Usein johtokunta on valinnut lukuvuodelle keskeiset teemat, joihin sinä vuonna on keskitytty. Tällaisia teemoja ovat olleet esimerkiksi päihteettömyys, kotien tietokonekäytänteet ja yrittäjyys.

Vanhempainyhdistyksen talous

Vanhempainyhdistyksen jäsenyys on ilmaista. Yhdistys kerää vapaaehtoista kannatusmaksua, mutta pääasiassa rahaa tulee kaupungin avustuksista ja tapahtumien kahviotoiminnan tuotoista. Rahalla saadaan mm. välituntitarvikkeita, Reilu kaveri -stipendit, tukioppilaille huppareita, kevättapahtuman arpajaisten palkintoja ja erityisluokille sekä alakoulun päättäville retkiavustusta.