Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Kuntalaisaloite

Kuntalaisaloite on keino tuoda äänesi kuuluviin, kun haluat nostaa kotikunnassasi esiin jonkin ajankohtaisen asian tai ongelman, johon tulisi saada parannusta.

Kuntalaisaloitteen voi tehdä kuka tahansa kunnan asukas iästä riippumatta. Aloitteen voivat tehdä myös muun muassa kunnassa toimivat yhteisöt ja säätiöt.

Aloitteiden tulee liittyä yhteisiin, kunnan toimintaa koskeviin asioihin. Palvelun käyttäjät voivat tehdä aloitteita kyseistä kunnan palvelua koskevassa asiassa. Aloitteena ei voi esimerkiksi jättää palautetta tai tehdä henkilökohtaisia hakemuksia tai anomuksia.

Kaikki kuntalaisaloitteet käsitellään. Aloitteen käsittelee se viranomainen, jonka tehtäviin asia kuuluu. Kun kuntalaisaloitteen tekee vähintään kaksi prosenttia kunnan asukkaista, se on käsiteltävä valtuustossa kuuden kuukauden kuluessa.

Näin teet kuntalaisaloitteen

Tamperelaiset voivat tehdä kuntalaisaloitteen useilla tavoilla joko yksin tai yhdessä muiden kanssa. Voit käyttää Tampereen kaupungin sähköistä asiointipalvelua, oikeusministeriön kuntalaisaloitepalvelua tai lähettää kuntalaisaloitteen kaupungin kirjaamoon.

Virallinen sähköinen asiointi

Tampereen kaupungin sähköisessä asiointipalvelussa voit tehdä vapaamuotoisen kuntalaisaloitteen ja liittää siihen asiakirjoja. Palvelun kautta voit seurata kuntalaisaloitteesi käsittelyä ja lukea käsittelyyn liittyviä asiakirjoja. Tunnistaudu palveluun verkkopankkitunnuksilla tai mobiilitunnistautumisella.

Kuntalaisaloite.fi

Oikeusministeriön kuntalaisaloitepalvelussa voit tehdä oman kuntalaisaloitteen. Voit myös kannattaa ja seurata muiden tekemiä aloitteita.

Kirjaamo

Voit lähettää sähköpostitse tai postitse vapaamuotoisen kuntalaisaloitteen ja siihen kuuluvat liitteet suoraan kaupungin kirjaamoon. Kuntalaisaloitteen voi myös tuoda suoraan kirjaamoon.

Tampereen kaupunki, kirjaamo
sähköposti [email protected]
puhelin 03 5653 4550
Keskusvirastotalo
postiosoite PL 487
33101 Tampere
avoinna ma - pe klo 8.30 - 15.45