Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tampereen kaupunki etsii tukihenkilöitä lapsille ja nuorille

Julkaistu 30.3.2021 9.53

Oletko kiinnostunut toimimaan lapsen tai nuoren aikuisena tukihenkilönä? Tampereen kaupunki etsii uusia tukihenkilöitä lapsille ja nuorille Tampereella ja Orivedellä. Jos olet tasapainoinen ja pitkäjänteinen aikuinen, tule mukaan uusille tukihenkilöille järjestettävään koulutukseen.

Valokuva: Lautapelin äärellä.
 

Toiminnasta kiinnostuneille järjestetään huhtikuussa kaksiosainen koulutus verkkototeutuksena. Koulutuksen ensimmäinen osa pidetään keskiviikkona 14.4. ja toinen osa seuraavalla viikolla keskiviikkona 21.4.2021. Koulutus pidetään molempina iltoina klo 16.30 - 20.00. Koulutus on maksuton.

Ilmoittaudu mukaan koulutukseen 12.4. mennessä sähköpostilla osoitteeseen tukihenkilo(at)tampere.fi (huomaa o-kirjain sähköpostiosoitteessa). Lähetämme sinulle linkin, jonka kautta pääset osallistumaan koulutukseen. Kerro ilmoittautumisviestissä nimesi ja puhelinnumerosi. Koulutukseen kuuluu lisäksi henkilökohtainen haastattelu erikseen sovittavana ajankohtana.

Kouluttajina toimivat kaupungin perhepalvelujen työntekijät. Lisäksi paikalla on tukihenkilöitä, jotka kertovat kokemuksistaan tukihenkilönä toimimisesta.

Tukihenkilö tapaa lasta tai nuorta noin kaksi kertaa kuukaudessa

Tukihenkilö on vapaaehtoistyöntekijä, joka tapaa tuettavaa lasta tai nuorta säännöllisesti mukavan yhteisen tekemisen parissa.

Tukihenkilön voi saada 7–17 -vuotias tamperelainen tai orivesiläinen lapsi tai nuori, joka tarvitsee tuekseen perheen ulkopuolista aikuista ystävää.

Tukihenkilöksi etsitään kaikenikäisiä tavallisia, luotettavia ja turvallisia aikuisia, joiden oma elämä on tasapainossa ja joilla on mahdollisuus antaa aikaa lapselle tai nuorelle. Tukihenkilöllä ei tarvitse olla omia lapsia eikä ammatillista kokemusta lapsista tai nuorista.

- Tukihenkilöksi toivotaan aikuista, jonka kanssa voisi esimerkiksi jutella, tutustua erilaisiin harrastuksiin, käydä leffassa, uimahallissa tai vaikka saada apua läksyihin. Etenkin miehiä tarvittaisiin mukaan toimintaan. Tälläkin hetkellä on paljon poikia, jotka ovat odottaneet yli vuoden juuri miespuolista tukihenkilöä, kertoo tukihenkilöiden kouluttaja, sosiaalityöntekijä Anna-Mari Junes.

Tukihenkilöä tarvitsevissa lapsissa on esimerkiksi erityisen tuen tarpeessa olevia lapsia, maahanmuuttajalapsia, yksinhuoltajaperheestä tulevia lapsia tai lapsia, jotka ovat yksinäisiä tai joiden vapaa-aikaan kuuluu paljon pelaamista.

Tukihenkilönä toimiminen antaa paljon myös aikuiselle

Tukihenkilölle itselleen toiminta antaa hyvän mielen toisen auttamisesta ja mahdollisuuden tärkeän ja joskus jopa elinikäisen ihmissuhteen luomiseen. Toiminnasta saa myös uusia näkökulmia omaan elämään sekä mukavaa ja merkityksellistä tekemistä vapaa-aikoihin.

Tukihenkilötoiminta tuo tullessaan myös uusia aikuiskontakteja: vertaistukea, tapaamisia toisten vapaaehtoisten kanssa, koulutuksia sekä virkistyspäiviä, joihin voi osallistua tuettavan kanssa.

Toiminta on vapaaehtoistyötä, ja tukihenkilölle maksetaan pieni palkkio ja kulukorvaus. Tukihenkilöksi ryhtyvän rikostausta selvitetään lain 148/2014 mukaisesti.


Lisätietoja

Sosiaalityöntekijä
Anna-Mari Junes
puhelin 040 806 2181
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen