Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tampereen kaupunginkirjasto mukana AVA-elokuvaprojektissa

Julkaistu 5.6.2018 10.29

Tampereen elokuvajuhlat, Tampereen kaupunginkirjasto sekä Ylöjärven kaupunginkirjasto ovat mukana Euroopan unionin rahoittamassa AVA (AudioVisualAccess) -projektissa. AVA on video on demand -palvelu, joka on saatavilla sekä paikan päällä kirjastojen katselupisteissä että nettisivulla, johon kirjaston asiakkaat kirjautuvat kirjastokorteillaan.

Viime vuonna AVA -pilottiprojektissa oli mukana Tampereen elokuvajuhlien lisäksi Ylöjärven pääkirjasto, jossa AVA-elokuvakirjaston sisältö oli katsottavissa kirjastossa olevilta katselupisteiltä. Tänä vuonna Ylöjärven lisäksi myös Tampereen kaupunginkirjasto on mukana projektissa, ja elokuvakirjasto laajenee myös online-palveluksi. Online-palvelun avulla jokainen Pirkanmaan kirjastojen asiakas voi kirjautua omalla kirjastokortillaan AVA-elokuvakirjastoon omalta kotikoneelta. Sekä Tampereen pääkirjasto Metsossa että Ylöjärven pääkirjasto Leijassa on myös käytössä AVA:n katselupisteet.

Tampereen elokuvajuhlat on koonnut AVA-elokuvakirjastoon sisällön vuoden 2018 kansainvälisestä sekä kotimaisesta kilpailusta. Valikoima sisältää 51 elokuvaa, ja elokuvat on tarkoitettu yli 16-vuotiaille. Elokuvat ovat katsottavissa AVA-verkkokirjastossa 31.12.2018 asti.

Kansainvälisesti AVA-hankkeessa on Tampereen elokuvajuhlien lisäksi mukana muun muassa Encounters Short film and Animation festival, Kurzfilmfestival Köln, Cork Film Festival, Kortfilmfestival Leuven, sekä La Guarimba International Film Festival.

AVA-elokuvakirjastoon pääset kirjautumaan Piki-kirjastokortilla osoitteessa Ulkoinen linkkiAVA -elokuvakirjasto Tampereen elokuvajuhlien 2018 lyhytelokuvia verkossa 31.12.2018 saakka. Palveluun rekisteröityminen kirjastokortilla. Elokuvat ja palvelun käyttöoikeus K16.
.