Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Puutarhan loistoa Nuutisarassa

Julkaistu 13.6.2018 12.00
Nuutisaran toimintakeskuksen väki on ollut keväällä ja kesällä erityisen ahkerana puutarhanhoidossa. Keväällä saatiin ihailla puutarhassa kukkivia krookuksia ja tulppaaneja. Kesän lähestymistä on ollut mukava seurailla omalla pihalla.
Valokuva: yhteiskuva puutarhassa.
 
Valokuva: krookus.

Sään lämmetessä puutarhassa päästiin valmistelemaan kevään istutuksia. Kasvatuslaatikkoihin istutettiin erilaisia kesäkukkia, porkkanaa ja retiisiä. Laatikkoihin istutettiin myös mansikan ja pensasmustikan taimia, joista toivon mukaan saadaan useana vuotena satoa herkuteltavaksi. Lupaavalta näyttää, kun mansikkakin kukkii kauniisti.

Valokuva: istutusten kastelua.
Valokuva: mansikan taimi.

Puutarhassa on käyty ahkerasti kastelemassa istutuksia ja taimien kasvu onkin hyvässä vauhdissa ahkeran hoivaamisen ja aurinkoisen alkukesän ansiosta. Puutarhatöihin lähdetään mielellään ja se on odotettua puuhaa. Välillä työstä pidetään kuitenkin taukoa ja puutarhassa viihdytään myös rennoissa tunnelmissa.

Valokuva: lisää istutusten kastelua.
Valokuva: vielä lisää kastelua.

Myös edellisvuotena istutetut raparperit ja marjapuskat antavat satoa. Ensimmäiset herkut on maukkaista raparpereista jo valmistettu. Marjasatoa odotellaan vielä, mustaherukassa onkin jo lupaavasti raakileita.

Valokuva: raparperien kastelua.
Valokuva: kerran vielä kastelua.
Valokuva: mustaherukkapensas.

Puutarhaa on pidetty ahkerasti puhtaana myös rikkaruohoista. Voikukat ja muut rikkaruohot ovat saaneet kylmää kyytiä kun tehokkaat puutarhanhoitajat iskevät niihin kiinni salamannopeasti.

Valokuva: rikkaruohojen kitkemistä.
Valokuva: lisää kitkemistä.

Tietenkin ahkerasta työnteosta palkitaan ja puutarhanhoitajat ovat päässeet nauttimaan jäätelöistä kiitoksena hyvästä työstä.

Valokuva: jäätelöhetki.

Aurinkoista kesää!

Kirjoittaja Meidän stoori -blogin kirjoittajat