Siirry sisältöön

Kaupungin ja Metso Outotec Finlandin Lahdesjärven tonttikauppa kaupunginhallituksen käsittelyyn

Julkaistu 12.5.2021 14.09

Tampereen kaupungin ja Metso Outotec Finland Oy:n välinen ehdollinen tonttikauppa Lahdesjärven eteläosassa etenee kaupunginhallituksen käsittelyyn.

Lahdesjärven eteläosan asemakaavaehdotus on hyväksytty yhdyskuntalautakunnassa 27.4.2021. Yhteistyösopimuksen mukaisesti tontin myynnistä on solmittu ehdollinen kauppakirja Tampereen kaupungin ja Metso Outotec Finland Oy:n välillä. Sopimus ja yhdyskuntalautakunnassa hyväksytty asemakaavaehdotus käsitellään kaupunginhallituksessa 17.5.2021.

- Tampereen kaupungin tarina olisi kovin erilainen ilman teollista perintöä ja historiaa. On hienoa, että olemme edelleen teollisuuskaupunki, ja tällaisten yhteistyöuutisten myötä Tampere on jatkossakin vahva teollisuuskaupunki. Olen erittäin iloinen, että olemme hyvässä yhteistyössä edenneet tähän vaiheeseen ja Metso Outotecin ja Tampereen yhteinen taival jatkuu, sanoo pormestari Lauri Lyly.

Metso Outotecin toimintojen sijoittuminen Lahdesjärven eteläosan alueelle edellytti asemakaavamuutosta. Yritys arvioi kesällä 2019, että Lahdesjärven eteläosa on sen tarpeisiin parhaiten soveltuva sijainti. Tulevaisuudessa uudella yksiköllä korvataan Hatanpäällä sijaitsevat Metso Outotecin toiminnot sekä Messukylässä ja Sääksjärvellä sijaitsevat varastot.

Kaupunginhallitus hyväksyi 16.3.2020 kaupungin ja Metso Outotecin yhteistyösopimuksen, joka koski Lahdesjärven eteläosan työpaikka alueen kaavamuutosta. Yhdyskuntalautakunta puolestaan hyväksyi asemakaavaehdotuksen 27.4.2021 ja esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle kaavan hyväksymistä edellyttäen, että kaavan toteuttamiseen liittyvät sopimukset on hyväksytty.

Asemakaavamuutostyön rinnalla on valmisteltu luovutuskirjaa, jolla kaavamuutoksen myötä muodostuvan tontin alue myydään nykyiselle yhtiölle Metso Outotec Finland Oy:lle, uusi teollisuusrakennusten tontti on pinta-alaltaan 23,447 ha ja sen rakennusoikeus 117 235 k-m2. Kaavamuutoksen myötä muodostettavasta teollisuustontista on teetetty arviokirjoja kolmella erillisellä ulkopuolisella arvioitsijalla. Arviokirjoihin ja osapuolten välisiin neuvotteluihin perustuen kauppahinnaksi esitetään 7 500 000 euroaLisätietoja

Tonttipäällikkö
Pasi Kamppari
puhelin 040 779 5615
sähköposti [email protected]

Kiinteistöjohtaja
Virpi Ekholm
puhelin 0400 205 044
sähköposti [email protected]