Siirry sisältöön

Tampereella haettavana 14 rivi- ja kerrostalotonttia sekä kaksi päiväkotitonttia

Julkaistu 17.12.2020 11.12

Tampereen kaupungin rivi- ja kerrostalotonttien haku on alkanut. Tarjolla on yhteensä 14 tonttia yhtiömuotoiseen asuntorakentamiseen 108. kaupunginosasta (Särkänniemi), Hervantajärveltä, Härmälänrannasta, Kalevasta, Niemenrannasta, Olkahisista sekä Vuoreksesta. Lisäksi haettavana on kaksi tonttia palvelusetelipäiväkodin rakentamiseen. Tonttien hakuaika on 17.12.2020–5.2.2021.

Olkahisten tontti myydään ja muut vuokrataan. Kaikki asuntotontit ovat haettavissa myös ryhmärakennuttamiseen ja osuuskunta-asumiseen.

Tontteja on tarkoitus luovuttaa sekä vapaarahoitteiseen että valtion tukemaan asuntotuotantoon. Kohtuuhintaisen asuntotuotannon kohteita ovat 108. kaupunginosan (Särkänniemi) tontti, yksi tontti Hervantajärveltä ja Kalevan tontti. Niemenrannan tonttia ja yhtä Vuoreksen tonteista voidaan hakea sekä vapaarahoitteiseen että valtion tukemaan asuntotuotantoon. Härmälänrannan tontti on haettavissa siten, että tontille toteutetaan puolet vapaarahoitteista asuntotuotantoa ja puolet valtion tukemaa pitkän korkotuen vuokra-asuntotuotantoa.

Hervantajärven kohtuuhintainen kohde on suunnattu sellaiselle yleishyödylliselle rakennuttajalle, joka sitoutuu toteuttamaan tontille kehitysvammaisten asuntoryhmän 12 henkilölle (tavoite) sekä muiden vuokra-asuntojen joukkoon kehitysvammaisten tukiasuntoja 10-14 henkilölle.

Härmälänrantaan hakijoiksi toivotaan 2-3 toimijan ryhmittymiä, jotta varmistetaan kohteen toteutuminen monipuolisena kokonaisuutena. Yleishyödyllisen hakijan eduksi katsotaan sitoutuminen kaupungin kanssa tehtävään yhteistyöhön sosiaalisen asumisen asukasvalinnan osalta: kohderyhmänä ovat päihde- ja mielenterveyskuntoutujat sekä asunnottomuustaustaiset.

Vuoreksessa Isokuusi IV:n alueella on haettavana tontti, jonka luovutuksessa hakijan eduksi katsotaan sitoutuminen tontilla aiemmin järjestetyn arkkitehtikilpailun voittajaehdotuksen toteuttamiseen. Lisäksi Vuoreksessa on yhdelle tontille varattu tilaa päivittäistavarakauppatoiminnalle. Etusijalla tässä kohteessa ovat rakentajan ja päivittäistavarakauppatoimijan yhteenliittymät.

Uusia päiväkoteja Tampereelle

Haussa mukana olevat päiväkotitontit sijaitsevat Niemenrannassa ja Ranta-Tampellassa ja niitä voivat hakea rakentajien ja varhaiskasvatuksen palvelutuottajien yhteenliittymät. Valitun palvelutuottajan tulee hakeutua Tampereen kaupungin palvelusetelituottajaksi.

Niemenrantaan rakentuvan päiväkodin tulee olla vähintään 120 paikkainen ja siellä tulee tarjota myös iltahoitoa. Ranta-Tampellan osalta edellytetään hakijoiden esittävän alustavan paikkamääräarvion hankesuunnitelmassa.

Tontin saajan valinta tehdään palvelualueiden yhteistyönä hakemusten ja käytävien neuvotteluiden perusteella. Valintakriteereitä ovat hankesuunnitelma, palveluntuottajan toimintakonsepti ja toimintavarmuus sekä kilpailutilanne Tampereella.

Molemmat tontit ovat rakennettavissa heti.

– Päämääränä on, että tontit vuokrataan ensi vuoden aikana ja valitut toimijat käynnistävät rakennushankkeet mahdollisimman pian sen jälkeen, toteaa tonttipäällikkö Pasi Kamppari.

Tarkempia tietoja tonteista ja hakuehdoista:


Lisätietoja

Tonttipäällikkö
Aila Taura
puhelin 050 351 8256
sähköposti [email protected]

Asuminen, yhtiömuotoiset asuntotontit


Tonttipäällikkö
Pasi Kamppari
puhelin 040 779 5615
sähköposti [email protected]
Yritystontit


Teksti Satu Laine