Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki kunnosti Niihaman luontopolun

Julkaistu 16.12.2020 15.20

Niihaman luontopolku sai kaksitoista uutta opastaulua ja reittimerkit. Polusta tehtiin helppokulkuisempi uusien pitkospuiden ja murskeen avulla.

Työmies kantaa pitkospuuta mutaisessa maastossa
 

Tampereen kaupungin ympäristönsuojeluyksikkö on aloittanut luontopolkujen kunnostukset. Ensimmäisenä kunnostettiin Niihaman luontopolku, joka kulkee metsäisessä maastossa Niihamajärven ja Soukonvuoren ympäristössä. Niihaman ulkoilumajalta alkavan luontopolun pituus on reippaat kolme kilometriä.

– Aloitimme luontopolkujen kunnostuksen Niihamasta, koska se on ollut yksi kysytyimmistä poluista ja lisäksi Kauppi-Niihaman alueella on menossa kokonaissuunnittelu, kertoo Tampereen kaupungin ympäristösuunnittelija Jenna Pihlajamäki.

Niihaman luontopolun varrella on nyt yksi pääopastaulu ja yksitoista alueen luonnosta kertovaa taulua. Opastaulujen sisällön on tehnyt ja opastaulut taittanut ympäristösuojeluyksikön kesätyöntekijä Heidi Laine. Kuvituksesta vastasi luontokuvittaja Laura Uimonen. Myös muut luontopolut tullaan todennäköisesti toteuttamaan maastoon sijoitettavilla perinteisillä opastauluilla. Aikaisemmin käytetyistä rastipaaluista ja reittiopasvihkosista luovutaan.

Opastaulujen lisäksi luontopolun kuljettavuutta on parannettu huomattavasti. Polulle on asennettu noin viisikymmentä metriä pitkospuita ja laitettu paljon mursketta, jotta retkeilijöiden ei tarvitse tarpoa mudassa. Polulta on myös entistä vaikeampi eksyä, koska viittoja on lisätty ja puihin on maalattu uudet keltaiset reittimerkit.

Kunnostuksen teki kokonaisuudessaan Ekokumppanit Oy, joka on ympäristöalan ja kestävän kehityksen asiantuntijayritys.


Lisätietoja

Ympäristösuunnittelija
Jenna Pihlajamäki
puhelin 040 548 5060
sähköposti [email protected]


Teksti Miika Peltola

Kuvat Miika Peltola