Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki etsii uusia harrastusmahdollisuuksia lapsille ja nuorille

Julkaistu 26.5.2020 14.56

Tampereen kaupunki kutsuu nyt kaikkia lasten ja nuorten harrastustoimijoita mukaan yhteiseen työhön nuorten harrastamisen ja aktiivisen vapaa-ajanvieton edistämiseksi. Seurat, yhdistykset ja yritykset voivat jättää omat ehdotuksensa nuorten harrastustoiminnaksi kaupungille 7.6.2020 mennessä.

Seuroilla, yhdistyksillä ja yrityksillä on ensi lukuvuoden aikana mahdollisuus tarjota tamperelaisille oppilaille harrastamiseen liittyvää toimintaa kaupungin tuella. Harrastustoiminnan tulee soveltua nuorille, jotka ovat seitsemännellä luokalla lukuvuonna 2020-2021.

Mukaan voi ehdottaa minkä tahansa harrastuksen piiriin liittyvää toimintaa.

Käytännössä tällaista toimintaa voivat olla esimerkiksi maksuton kokeilukerta harjoituksissa tai kerhon toiminnassa. Se voi olla myös lukukauden kurssi nuorelle puoleen hintaan tai maksutta. Seura, yhdistys tai yritys voi myös tarjota nuorelle esimerkiksi maksuttoman sisäänpääsyn tai alennetun sisäänpääsymaksun peliin tai tapahtumaan.

Seurat, yhdistykset ja yritykset mukaan ideoimaan

- Koska erilaisia vaihtoehtoja toiminnan järjestämiseksi on paljon, haastamme seurat, yhdistykset ja yritykset keksimään aktiivisesti erilaisia tapoja, joilla nuoret pääsisivät tutustumaan tarjolla oleviin harrastuksiin, kertoo hyvinvointikoordinaattori Johanna Riippi Tampereen kaupungin sivistyspalveluista.

Tampereen kaupunki sitoutuu korvaamaan ainakin osan kustannuksista toimijalle, joka valitaan mukaan nyt alkavaan pilottihankkeeseen.

Hanke liittyy Tampere Junior –kehitysohjelmaan, joka käynnistyi vuoden 2020 alussa. Ohjelman tavoitteena on kaventaa lasten ja nuorten sekä lapsiperheiden hyvinvointieroja. Harrastuspilotti on työn yksi osa-alue.

Seurat, yhdistykset ja yritykset voivat jättää omat ehdotuksensa kaupungin verkkosivuilla olevalla lomakkeella 7.6.2020 mennessä. Tampereen kaupunki ottaa yhteyttä kaikkiin ehdotuksen jättäneisiin toimijoihin.


Lisätietoja

Projektipäällikkö
Johanna Riippi
puhelin 040 806 2736
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen