Siirry sisältöön

Lockdown-musikaalissa törmäävät ympäristökatastrofit ja sosiaaliset ryhmät

Julkaistu 29.10.2019 12.56

Opiskelijoiden alusta asti käsikirjoittama ja säveltämä musikaali saa ensi-iltansa Sammon keskuslukiossa perjantaina 8. marraskuuta.

Vuonna 2035 radioaktiivinen myrsky iskee lukioon, jonka opiskelijat jäävät vangiksi koulun seinien sisään. Syntyy Lockdown-tilanne, jossa erilaisia sosiaalisia ryhmiä ja rajoja rikotaan ja roolien takaa paljastuu muutakin kuin mustavalkoisia stereotypioita.

– Lavastuksessa haluttiin opiskelijoiden toiveesta tehdä kaikki kierrätysmateriaaleista ja hankkia esimerkiksi puvustus kirpputoreilta ja tuunaten, kertoo lavastusta ohjaava Jaani Leinonen.

Musikaalia on rakennettu keväästä 2019 lähtien, jolloin käsikirjoituksen valmistelu alkoi. Syksyn aikana on sen pohjalta sävelletty ja sanoitettu musiikkia, ja näyttämöharjoitukset ovat olleet käynnissä lokakuusta lähtien. Musikaalia tekemässä on kaikkiaan noin 50 opiskelijaa.

Musikaalin tuottaa Sammon keskuslukion viestintälinja, ja esityksen ohjaa ilmaisutaidon opettaja Marko Taiminen, joka kuuluu muun muassa Täsmäteatterin ja Teatteri Siperian PerforManse-esityksen tekijöihin. Musiikin harjoittamisesta vastaa musiikinopettaja Hanna Koivisto.

Opiskelijat ovat lisäksi harjoitelleet musikaalin tuotantoa ja markkinointia journalismin opettaja Sanna Tikan johdolla.

Musikaalilla on kolme iltaesitystä Sammon keskuslukion tiloissa (perjantaina 8.11.2019 klo 19, maanantaina 11.11. klo 18 ja tiistaina 12.11. klo 18). Esityksiin voi varata lippuja lähettämällä sähköpostia osoitteeseen lockdownmusikaali(at)gmail.com. Lipun hinta on 5 euroa (lapsi/opiskelija) tai 10 euroa (aikuinen).

Kuva musikaalin näyttämöharjoituksista.
Musikaalia on tekemässä noin 50 opiskelijaa. Kaikki kappaleiden sävellyksestä ja sanoituksesta käsikirjoitukseen asti on tehty itse.

Lisätietoja

Viestintälinjan koordinaattori
Sanna Tikka
puhelin 040 800 7245
sähköposti [email protected]


Kuvat Iida Vartiainen