Siirry sisältöön

Tampere.Finland-sovelluksessa nyt sähköinen kirjastokortti

Julkaistu 31.5.2019 15.57

Tampere.Finland-sovellukseen on lisätty sähköinen kirjastokortti, jota voi käyttää Tampereen kirjastoissa lähes perinteisen kirjastokortin tavoin. Sähköisellä kirjastokortilla voi lainata kirjoja tai avata omatoimikirjaston oven.

Sähköinen kirjastokortti Tampere.Finland-appissa
 

Tampere.Finland-sovelluksesta on julkaistu uusi versio, jossa on mukana sähköinen kirjastokortti. Asiakas voi ottaa sähköisen kirjastokortin sovelluksessa käyttöön syöttämällä oman PIKI-kirjastokorttinsa numeron ja sen nelinumeroisen tunnusluvun. Tunnistautumisen jälkeen kirjastokortti latautuu Tampere.Finland-sovellukseen ja kulkee kätevästi mukana omassa puhelimessa. Kortti on henkilökohtainen.

Sähköinen kirjastokortti toimii Tampereen kaupunginkirjaston toimipisteissä lähes perinteisen kirjastokortin tavoin.

- Sähköisellä kirjastokortilla voi lainata aineistoja lainausautomaatilla tai kirjaston asiakaspalvelussa, ja sillä pääsee myös sisään omatoimikirjastoihin. Asiakas tarvitsee kortin lisäksi henkilökohtaisen tunnuslukunsa, kuten perinteisenkin kortin kanssa toimiessa. Ainoastaan tulostuksessa ja kopioinnissa kirjaston monitoimilaitteilla sähköinen kirjastokortti ei vielä toistaiseksi toimi, verkkopäällikkö Ismo Raitanen Tampereen kaupunginkirjastosta kertoo.

Jokaisessa Tampereen kirjastossa on jo nyt ainakin yksi lainausautomaatti ja asiakaspalvelupiste, jossa sähköisellä kirjastokortilla asiointi onnistuu. Sähköinen kirjastokortti toimii myös osassa muita PIKI-kirjastoja. Kortin soveltuvuuden voi tarkistaa omasta kirjastosta.

Paljon tietoa asukkaille ja matkailijoille

Tampere.Finland-sovellus sisältää sähköisen kirjastokortin lisäksi muun muassa reittiopastuksen, joukkoliikenteen reitit ja aikataulut ja Tampereen tapahtumakalenterin sekä Tampere Tunnetuksi Passin. Sovellusta kehitetään jatkuvasti ja tavoitteena on, että tulevaisuudessa sovellus kattaa Tampereen alueen palveluja monipuolisesti.

- Sähköinen kirjastokortti kehitettiin yhdessä Tampereen kaupunginkirjaston kanssa Tampere.Finland -sovelluksen käyttäjien toiveesta. Uudella digitaalisella palvelulla halutaan sujuvoittaa tamperelaisten arkea: Enää kirjastokäyntejä ei tarvitse suunnitella ja huolehtia, onhan kortti varmasti mukana, vaan kirjastoon voi poiketa hetken mielijohteesta, jos älypuhelin vaan on mukana, projektipäällikkö Anni Joela Opastamisen ekosysteemi -hankkeesta iloitsee.

Tampere.Finland-sovellus on kehitetty Tampereen kaupungin Smart Tampere -ohjelmassa Euroopan unionin Horisontti 2020 -ohjelman rahoittaman STARDUST-projektin ja Visit Tampereen kanssa. Sovelluksen on toteuttanut Geniem Oy, ja sen voi ladata maksutta Googlen Play Storesta ja Applen App Storesta.

Ulkoinen linkkiLataa Tampere.Finland -sovellus Google Play Storesta (Android)

Ulkoinen linkkiLataa Tampere.Finland -sovellus Applen App Storesta (iOS)

Stardust - Enlightening european cities
Tampere tunnetuksi
Tampere-passi
Tampereen kaupunki, Smart Tampere
Visit Tampere

Lisätietoja

Tampereen kaupunginkirjasto
Verkkopäällikkö
Ismo Raitanen
puhelin 0400 831 796
sähköposti [email protected]

Smart Tampere Opastamisen ekosysteemi
Projektipäällikkö
Anni Joela
puhelin 040 721 9867
sähköposti [email protected]