Siirry sisältöön

Tampereen ja Ylöjärven kaupungit päättävät Teivon alueen pitkän aikavälin kehittämisestä

Julkaistu 23.5.2019 13.12

Tampereen ja Ylöjärven kaupunginhallitukset käsittelevät maanantaina 27.5.2019 kokouksissaan kaupunkien välistä aiesopimusta Ylöjärvellä sijaitsevan, Tampereen kaupungin omistaman Teivon alueen maankäytön kehittämisestä pitkällä aikavälillä. Aiesopimuksessa ilmaistaan kaupunkien yhteinen tahtotila Teivon alueen kehittämiseksi asumisen ja sitä tukevien palvelutoimintojen monipuoliseksi kerrostalovaltaiseksi alueeksi.

Tampereen kaupunki omistaa Teivossa noin 100 hehtaarin maa-alueen, josta kehitettävää aluetta on noin kolmasosa. Alueella toimivat vuokralaisina Tampereen Ravirata Oy ja Tampereen klinikkarakennus Oy, joiden maanvuokrasopimukset päättyvät 31.12.2035. Teivon alueen muutos uuteen käyttöön voi tapahtua vaiheittain, mikä saattaa nopeuttaa sen kehittämistä. Maakunnallisesti arvokkaat harjualueet tullaan jatkossakin säilyttämään virkistyskäytössä.

Teivon kehittäminen asumisen ja palveluiden alueeksi tukee seudullisia tavoitteita ja yhtenäisen kaupunkirakenteen muodostumista Länsi-Tampereen ja Ylöjärven eteläosan välille. Se tukee myös osaltaan mahdollista Tampereen kaupunkiraitiotien laajenemista Lielahdesta Ylöjärvelle. Ylöjärven kaupunki käynnistää vuoden 2019 aikana aluetta koskevan Teivo-Mäkkylän osayleiskaavatyön.

Kaupungit ovat keskustelleet suunnitteilla olevasta kaupunkien välisenä yhteistyönä tehtävästä Teivon maankäytön kehittämishankkeesta Tampereen Ravirata Oy:n kanssa. Vuonna 2017 käynnistetty selvitystyö Teivon alueen kehittämisestä ja raviradan uudesta sijoituspaikasta ei johtanut rahoitussyistä jatkotoimiin.

Lisätietoja:

Tampereen kaupunki
Virpi Ekholm, kiinteistöjohtaja
puh. 0400 205 044
virpi.ekholm(at)tampere.fi

Ylöjärven kaupunki
Mari Ruissalo, hankepäällikkö
puh. 044 486 3124
mari.ruissalo(at)ylojarvi.fi