Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki -mobiilisovellus ladattavissa myös Applen puhelimiin

Julkaistu 19.11.2018 15.31

Mobiilisovellus ”Tampereen kaupunki” on nyt saatavissa myös Applen iOS-käyttöjärjestelmän puhelimiin ja iPadiin. Android-käyttöjärjestelmän puhelimiin mobiilisovellus on ollut ladattavissa toukokuusta 2017. Maksuttomassa mobiilisovelluksessa kaupungin suositut palvelut ja ajankohtaisasiat ovat kootusti käden ulottuvilla. Sovelluksessa on hyödyllisiä palveluja paikasta toiseen liikkuvalle ja ulkoilijalle, ja sovelluksella voi lähettää kaupungille palautetta matkan varrelta kuvan ja sijaintitiedon kera.

 

Tampereen kaupunki -mobiilisovellus hyödyttää erityisesti kuntalaisia, mutta siitä on iloa myös Tampereella vieraileville. Palvelut on jaoteltu sovelluksessa teemoittain. Esimerkiksi Paikasta toiseen -osiosta löytyvät oikopolut joukkoliikenteen digipalveluihin, tiedot pysäköintitalojen sijainneista ja aluekoodeista sekä ajankohtainen liikennetilanne. Ulkoilijan iloksi tarjotaan tietoja luontopolkujen ja koirapuistojen sijainneista sekä kesäisin uimavesien lämmöistä sekä vedenlaadusta ja talvisin latujen kunnosta. Mobiilisovelluksen kautta näkee nopeasti kirjastojen ja uimahallien aukiolot.

Ajankohtaista-osioon päivittyvät kaupungin tuoreimmat uutiset, tapahtumat, artikkelit ja ilmoitukset. Osa uutisista on saatavilla myös englanniksi. Kaupungin sosiaalisen median kanavat ovat sovelluksen kautta heti ulottuvilla keskusteluineen.

Kaupunki tiedottaa tärkeistä ajankohtaisasioista mobiilisovelluksen käyttäjille älypuhelimen näytöille ilmestyvin suoraviestein, jos käyttäjä on tämän toiminnon sallinut.

Palautetta voi antaa kuvan ja sijainnin kera

Palautteen antaminen kaupungille on Tampereen kaupunki -sovelluksen avulla entistä helpompaa ja tarkempaa: risut ja ruusut voi kirjoittaa sovelluksen palautelomakkeeseen ja halutessaan voi lisäksi liittää mukaan kuvan joko älypuhelimeltaan tai ottaa kuvan paikan päällä palautetta antaessaan. Palautteeseen tulee automaattisesti mukaan kulloinenkin sijaintitieto, jos käyttäjä on sallinut sovelluksen käyttää sijaintitietoja. Sijaintitiedon voi halutessaan poistaa ennen palautteen lähettämistä. Palautteet välitetään kaupungin keskitettyyn palautteenhallintaan, joka käsittelee ne ja välittää eteenpäin oikeille tahoille ja toimittaa vastauksen palautteen antajalle.

Tampereen kaupunki -mobiilisovelluksen voi ladata ilmaiseksi Google Play -kaupasta sekä nyt myös Applen App Storesta. Sisällöistä on tarjolla myös PWA-versio, jota voi käyttää kaikilla älypuhelimilla, tableteilla sekä pöytäkoneilla. PWA löytyy osoitteesta Mobiilitampere.fi ja sen voi kiinnittää älypuhelimen Koti-näyttöön ja käyttää kuin mobiilisovellusta.


Teksti Satu Aalto