Siirry sisältöön

Kaukajärven ja Vehmaisten suunnan asukkaille kysely 30 km/h -nopeusrajoituksesta

Julkaistu 1.11.2018 9.31

Haiharan, Hankkion, Kaukajärven ja Vehmaisten asukkaat ja siellä asioivat voivat antaa palautetta alueelle ehdotetusta 30 km/h -aluenopeusrajoituksesta ja merkitä kartalle paikkoja, joissa turvallisuutta tulisi parantaa. Kysely on avoinna 1.–25.11.2018 ja löytyy verkosta sivulta www.tampere.fi/liikenneturvallisuus.

kuva: liikennemerkki 30 km/h
 

Aluenopeuden alentaminen perustuu nopeusrajoitusjärjestelmän uudistukseen, joka hyväksyttiin yhdyskuntalautakunnassa vuoden 2016 lopulla. Nopeusrajoitus alennetaan asuinalueilla nykyisestä 40 km/h nopeuteen 30 km/h vuoteen 2021 mennessä asuinalueille tehtyjen tarkempien suunnitelmien perusteella. Alempi nopeus parantaa kuljettajan havaintomahdollisuuksia ja lyhentää jarrutusmatkaa. Myös jalankulku ja pyöräily on turvallisempaa. Alhainen nopeus vähentää kiihdytyksen tarvetta ja siten melua.

Ehdotuksessa Haiharan, Hankkion, Kaukajärven ja Vehmaisten asuinalueilla aluenopeusrajoitus lasketaan nykyisestä 40 km/h nopeuteen 30 km/h. Pääkatujen ja kokoojakatujen nopeusrajoitus 50 km/h säilyy pääosin ennallaan. Hankkion pienteollisuusalueella säilytetään 40 km/h aluenopeusrajoitus. Uuden nopeusrajoituksen mukaista ajamista voidaan tulea hidasteilla, suojateiden näkyvyyden parannuksilla tai muilla toimilla.

30 km/h aluenopeusrajoituksen alueen rajaus- sekä pää- ja kokoojakatujen nopeusrajoitusehdotukset on esitetty kyselyssä kartalla. Vastaajat voivat merkitä kartalle turvattomia paikkoja, joissa liikennettä tulisi rauhoittaa.

Rauhoittamistoimien suunnittelussa huomioidaan asukkailta tai toimijoilta tulleet rauhoittamisaloitteet, ajonopeudet, liikennemäärät ja liikenneonnettomuudet sekä kyselyssä ilmoitetut turvattomat paikat.

Uuden nopeusrajoitusjärjestelmän mukaiset ensimmäiset nopeusrajoitusmuutokset toteutettiin Koivistonkylän, Nirvan, Taatalan ja Veisun alueilla syksyllä 2017. Tänä vuonna uudet nopeusrajoitukset tulevat voimaan Lielahden/Lentäväniemen alueella.


Lisätietoja

Liikenneinsinööri
Heljä Aarnikko
puhelin 040 806 4917
sähköposti [email protected]

Erikoissuunnittelija
Mira Siren
puhelin 040 800 7581
sähköposti [email protected]


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen