Siirry sisältöön

Tampereen pyöräilyviikko alkaa lauantaina 5.5. pyöräparaatilla

Julkaistu 27.4.2018 12.54

Tampereen pyöräilyviikkoa vietetään 5. - 12.5.2018. Valtakunnallisen tapahtuman teemana on Pyörällä kauppaan, ja viikon jokaisella päivällä on omakin teema. Pyöräilyviikon ohjelmassa on pidempiä ja lyhyempiä pyöräretkiä ja -lenkkejä, aamiainen Laikunlavalla, kaupunkiajokoulutusta ja kaupunkisuunnitteluilta. Pääkirjasto Metsossa on esillä pyöräilystä kertovaa aineistoa kuten tietokirjoja ja matkakertomuksia. Pyöräilyviikon avaa lauantaina 5.5. suuri pyöräparaati Metsolta Tammelantorille.

kuva: Pyöräparaati Hämeenkadulla
 

Paraati lähtee Metsolta klo 11. Mukaan pyöräparaatiin kutsutaan tavallisten menopelien lisäksi erikoispyöriä, itse rakennettuja pyöriä ja vintagepyöriä. Paras pyöräilijä-pyöräkokonaisuus asuineen palkitaan! Tampereen Polkupyöräilijät esittelevät paraatin päätteeksi Tammelantorilla toimintaansa, ja jaossa on uunituoreita pyöräilykarttoja.

Kokeile sähköpyörää, peräpyörää ja lastenkuljetuskärryä Tammelantorilla

Myös pyörälainaamo esittäytyy 5.5. klo 11.30–13 Tammelantorilla. Tampereen kaupunki käynnistää toukokuun lopulla pilottipäiväkodeissa pyörälainaamon, josta vanhemmilla on mahdollisuus lainata sähköpyöriä, peräpyöriä ja lastenkuljetuskärryjä. Tule tutustumaan lainaamon pyöriin etukäteen ja kokeilemaan, miten matka taittuu sähköavusteisesti. Kokeiltavana on Tunturin ja Helkaman sähköpyöriä sekä lasten kuljettamiseen tarkoitettuja pyöräperäkärryjä ja peräpyöriä.

Sunnuntaina 6.5. on perhepyöräilypäivä. Koko perheen pyöräretki kulkee Kaupin metsässä UKK-instituutilta klo 14 Niihaman Majalle. Tampereen ensi- ja turvakoti ry:n Perhetuvat järjestävät pyöräilytapahtuman lapsiperheille klo 10–13 Annantuvalla, Hervannan tuvalla ja Linnainmaantuvalla. Sinkkujen oma pyöräretki lähtee Lamminpään hiihtomajalta klo 12.

Kaupunkiajokoulutus, aamiaista ja kaavailta

Maanantaina 7.5. Laikunlavalla alkaa klo 17.30 kaupunkiajokoulutus. Ensiksi kuunnellaan teoriaa ja sitten sovelletaan liikennesääntöjä keskustassa pyörälenkillä. Sampolan auditoriossa klo 18 pyörämatkailuillassa luennoi Osmo Soininvaara sanoin ja kuvin pyörämatkoistaan.

Työmatkapyöräilijöille on tarjolla aamiaista, pyörähuoltoa, pyöräreissuvinkkejä ja pyöräilykarttoja Laikunlavalla tiistaina 8.5. klo 7–9. Illalla klo 18 on kaavakoulu Kauppakatu 14:ssä Kievarissa Kahdet Kasvot, jossa keskustellaan pyöräliikenteen kannalta tärkeistä suunnitelmista ja vaikuttamisesta. Alustajana on kaupunginvaltuutettu Jaakko Stenhäll.

Tamperelaisten päättäjien kanssa pääsee keskustelemaan Vaikuttajien pyörälenkillä 9.5. Lähtö Laikunlavalta klo 15. Mukana ovat apulaispormestarit. Keskiviikkona 9.5. tehdään useita pyöräretkiä mm. Pyhäjärven maisemalenkki, junnumaastolenkki, maantielenkki ja maastopyörälenkki.

Helatorstaina 10.5. on virkistyspyöräpäivä. Fressi Sykkeessä (Erkkilänkatu 11) on tarjolla kaksi sisäpyöräilytuntia klo 16 ja 17. Neljän päivän pyöräretki 10.–13.5. suuntautuu Tampereelta lounaaseen: Sastamalaan, Punkalaitumelle, Rapolaan ym. Illalla tehdään Kaupin Kanuunoiden vauhtilenkki.

Pyörällä kauppaan -tempaus Kalevan Prisman piha-alueella 11.5.

Pyörällä kauppaan tempaus on perjantaina 11.5. Kalevan Prisman piha-alueella klo 15–18. Tapahtumassa esitellään vaihtoehtoja painavienkin ostosten kuljettamiseen polkupyörällä ja jaetaan vinkkejä hyviksi havaituista pakkaus -ja kuljetustavoista. Esillä on myös kauden polkupyöriä sekä pyöräilytarvikkeita. Tapahtumassa tavattavissa pyöräilybloggaaja Velogi klo 16–18.

Kirkkopyöräilyt lähtevät Tampereelta, Pirkkalasta ja Nokialta

Lauantaina 12.5. on Kaupin Kanuunoiden vakiolenkki aktiiviharrastajille sekä kirkkopyöräily Pyhäjärven ympäri. Kirkkopyöräily lähtee klo 10 kolmesta eri lähtöpaikasta: Tampereen Aleksanterin kirkolta, Pirkkalan kirkkoveräjältä ja Nokian kirkolta. Retken pituus on 42 km ja se kestää n. 5 tuntia. Kangasalan Kyötikkälässä on kansallinen pyöräsuunnistus klo 10–15.

Tampereen pyöräilyviikko on Tampereen polkupyöräilijät ry:n, Kaupin Kanuunoiden ja Tampereen kaupungin sekä muiden yhteistyökumppaneineen yhteistyössä järjestämä vuosittainen tapahtuma.


Lisätietoja

Projektipäällikkö
Johanna Riippi
puhelin 040 806 2736
sähköposti [email protected]

Liikenneinsinööri
Timo Seimelä
puhelin 040 758 2104
sähköposti [email protected]

Tampereen polkupyöräilijät ry:
Puheenjohtaja
Minna Takala
puhelin 041 536 6016
sähköposti [email protected]


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen