Siirry sisältöön

Tampereen Pulssissa voi tarkastella kaupungin toiminnalle asetettuja tavoitteita

Julkaistu 18.4.2018 10.53

Tampereen Pulssi on verkkosivusto, joka kertoo selkeästi hahmotettavassa muodossa tietoja kaupungin kehityksestä. Pulssissa aukenee kokonaisnäkymä tavoitteista ja mittareista, joista saa vuosittaisen tilannekatsauksen, mihin suuntaan Tampere on kehittymässä. Saatavilla on yksityiskohtaista tietoa kaupunkiorganisaatiosta ja toimintaympäristöstä, esimerkiksi työllisyydestä, alueen innovaatiotoiminnasta sekä turvallisuudesta.

Tampereen Pulssissa seurataan vuoteen 2030 tähtäävän Tampere – sinulle paras -strategian toteutumista. Verkkosivustolla www.tampere.fi/tampereenpulssi voi helposti, nopealla silmäyksellä saada käsityksen siitä, mihin suuntaan tavoitteissa on menty edelliseen vuoteen verrattuna. Pulssi nostaa esiin sekä haasteellisia asioita että onnistumisia.

– Tietoihin voi syventyä kuka tahansa Tampereen toiminnasta kiinnostunut. Pulssi toimii varsinkin johtamisen välineenä kaupungin päätöksentekijöille ja johtajille, kertoo strategiacontroller Nina Mustikkamäki.

Verkkosivustolla näkyvät kaikki valtuustokaudelle asetetut tavoitteet. Kunkin tavoitteen sisällä voi tarkastella aiheeseen liittyviä mittaristoja ja grafiikkaa. Tampereen tietoja voi muun muassa vertailla eri vuosien tai joissakin tapauksissa Suomen eri kaupunkien suhteen. Erilaiset tiedon visualisoinnit: taulukot, grafiikka sekä värit ja nuolet kertovat valtuustokauden tavoitteiden toteutumatilanteesta, onko edetty valtuuston hyväksymän suunnitelman mukaisesti.

– Pulssista voi halutessaan saada hyvinkin yksityiskohtaista tietoa tavoitteiden etenemisestä. Siellä voi lähteä porautumaan ja tutkimaan perustietoja tarkemmin jotakin itseä kiinnostavaa asiaa, tilannekuvaa ja kehityskulkua, kertoo Mustikkamäki.

Tiedot kokonaisuuteen päivittyvät kerran vuodessa. Suurin osa neljän vuoden pituisen valtuustokauden tavoitteista on sellaisia, jotka muuttuvat hitaasti.

Tampereen Pulssi toimii myös mobiililaitteissa. Palvelun ovat suunnitelleet ja toteuttaneet Tampereen kaupungin tietojohtamispalveluiden asiantuntijat. Sivuston tietojen toiminnallisuuksia kehitetään edelleen eteenpäin.


Lisätietoja

Strategiapäällikkö
Nina Mustikkamäki
puhelin 040 138 9234
sähköposti [email protected]


Teksti Raija Lindell