Siirry sisältöön

Syksyllä vapautuvien varhaiskasvatuspaikkojen haku alkaa

Julkaistu 1.3.2018 12.40

Elokuussa 2018 vapautuvien varhaiskasvatuspaikkojen ja avoimen varhaiskasvatuksen kerhopaikkojen haku alkaa Tampereella 5.3.2018. Haku päättyy 18.3.2018.

Piirteleviä lapsia
 

Paikkaa haetaan ensisijaisesti sähköisesti Tampereen kaupungin internetsivujen kautta. Tarvittaessa hakulomakkeen voi tulostaa internetsivuilta, hakea päiväkodista tai Kasvatus- ja opetuspalveluiden asiakaspalvelusta (Frenckellinaukio 2B).

Varhaiskasvatuspalvelut käynnistyvät kesäajan toiminnan jälkeen päiväkodeissa 6.8.2018 ja kerhotoiminta alkaa 9.8.2018.

Lisätietoa varhaiskasvatuksesta, eri hoitovaihtoehdoista ja hoitopaikan hakemisesta saa kaupungin internetsivuilta. Internetsivuilla on tietoa myös vuoro- ja iltahoitoa tarjoavista päiväkodeista, kieliryhmistä sekä alle kouluikäisille lapsille sekä heidän perheilleen tarkoitetuista avoimen varhaiskasvatuksen kerhoista.

Paikkojen hakemiseen ja muihin palveluita koskeviin kysymyksiin vastaa Kasvatus- ja opetuspalveluiden asiakaspalvelu p. 040 800 7260 (soittoaika ma–pe klo 9.00–12.00) tai varhaiskasvatus.asiakaspalvelu(at)tampere.fi.

Varhaiskasvatuspaikkaa voi hakea ympäri vuoden myös hakuajan ulkopuolella. Hoitopaikkaa tulee hakea vähintään neljä kuukautta ennen kuin päivähoidon tarve alkaa.

Tampereen kaupunkiseudun kunnissa asuvat perheet voivat hakea lapselleen varhaiskasvatuspaikkaa myös seutukunnan muista kunnista (Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Vesilahti ja Ylöjärvi). Hakemus tehdään sekä omaan asuinkuntaan että seutukuntaan. Kunnan asukkaalla on etuoikeus hoitopaikkaan omassa kotikunnassaan. Hoitopaikka voidaan myöntää seutukunnan lapsille vain, jos varhaiskasvatuspaikkoja jää vapaaksi. Kuntien välinen seutusopimus on voimassa esiopetuksen alkamiseen asti. Mikäli hoitopaikka myönnetään seutukunnasta, siitä tehdään ostopalvelusopimus.

Yksityinen varhaiskasvatus lisääntyy Tampereella

Tampereella palvelusetelipäiväkotien määrä on lisääntynyt huomattavasti. Lisäksi yksityistä varhaiskasvatusta järjestetään kaupungin ostopalveluna ja yksityisen hoidon tuella. Yksityiset palvelut ovat tärkeä osa toimivaa palveluverkkoa. Yksityistä varhaiskasvatuspaikkaa haetaan suoraan valitusta hoitopaikasta.

Tutustu vaihtoehtoihin Päivähoitotorilla 5.3.

Maanantaina 5.3.2018 Tullikamarin Pakkahuoneella järjestetään päivähoitotori, jonne voi tulla tutustumaan varhaiskasvatuksen moniin eri vaihtoehtoihin ja selvittämään, mikä hoitomuoto sopii parhaiten oman perheen tarpeisiin.

Päivähoitotorilla saa tietoa kotihoidon tuesta, kunnallisesta varhaiskasvatuksesta, yksityisistä päiväkodeista, perhepäivähoidosta, avoimen varhaiskasvatuksen kerhoista sekä esiopetuksesta.

Päivähoitotori Tullikamarin Pakkahuoneella (os. Tullikamarin aukio 2 B) 5.3.2018 klo 13–17.


Lisätietoja

Varhaiskasvatusjohtaja
Elli Rasimus
puhelin 050 523 7386


Teksti Johanna Toivanen

Kuvat Opa Latvala