Siirry sisältöön

Leikkipuistojen keinuistuimet viedään talvivarastoon

Julkaistu 12.12.2017 12.43

Tampereen leikkipuistojen keinuistumia on alettu poistaa telineistään tällä viikolla (viikolla 50) talvivarastointia varten. Talven tullen keinuistuimet poistetaan leikkipaikoilta turvallisuussyistä. Tampereella on tällä hetkellä 243 puistoleikkipaikkaa.

Sorsapuistossa lapsi keinussa
 

Pakkasilla keinuistuimet ja ketjut jäätyvät ja muuttuvat liukkaiksi. Myös leikkivälineiden ja keinujen turva-alustat jäätyvät kivikoviksi, eikä välineiden alle tarkoitettu turva-alusta toimi iskua vaimentavana ja pehmentävänä kerroksena. Keinuistuinten talvivarastoinnin yhteydessä tarkistetaan istuinten ja ketjujen kunto.

Yleisten viheralueiden leikkipaikoilla ei myöskään tehdä talvikunnossapitotoimia kuten lumenaurausta ja liukkaudentorjuntaa eikä leikkivälineiden tasoilta ja portailta poisteta lunta eikä niitä hiekoiteta. Leikkipaikkojen infokyltissä muistutetaan alueen käyttäjiä, että kohteissa ei ole talvikunnossapitoa.

Leikkipaikkojen kuluttajaturvallisuutta valvoo Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes. Tukesin ohjeiden mukaan leikkipaikkojen huoltotoimien tulee perustua toiminnanharjoittajan tekemään leikkipaikkojen riskienarviointiin, jossa otetaan huomioon muun muassa sääolosuhteet, turva-alustat, leikkivälineet ja niiden käyttöasteet. Keinuistuimet palautetaan leikkipaikoille maalis-huhtikuussa kevään sääolosuhteet huomioiden.


Lisätietoja

Työpäällikkö
Teemu Kylmäkoski
puhelin 040 8016376


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen