Siirry sisältöön

Tampere haastaa kaikki mukaan itsenäisyyden juhlintaan

Julkaistu 9.11.2017 12.22

Suomi täyttää tänä itsenäisyyspäivänä pyöreät sata vuotta. Tämä virstanpylväs on ainutlaatuinen tilaisuus juhlistaa itsenäisyyttä totuttua näyttävämmin. Tampereella itsenäisyyttä on perinteisesti juhlistettu keskustassa järjestetyllä kansanjuhlalla ja ilotulituksella. Tänä vuonna Tampereen kaupunki haluaa tarjota kaikille kaupunkilaisille, ja muillekin Tampereelle tuleville, mieleenpainuvan itsenäisyyspäivän juhlan.

 

Tavoitteena on saada aikaan Frenckellin aukiolle ja Keskustorille yhteisöllinen tapahtuma, johon kaikki kaupunkilaiset osallistuvat. Tätä varten kaupungin keskusta puetaan juhla-asuun itsenäisyyspäivän henkeen. Tapahtumaan haastetaan mukaan kaikki tamperelaiset, niin yksityishenkilöt kuin yrityksetkin.

Suomi 100 Tampere -haastekampanjassa kutsumme kaikki mukaan tekemään Tampereesta upean juhlakaupungin.

- Tällaisia historiallisia juhlia sattuu kohdalle harvoin. Sen kunniaksi kutsumme keskustan yritykset ja kiinteistöt somistamaan tilansa itsenäisyyspäivän hengessä. Toivomme, että eri toimijat järjestäisivät tapahtumia ja toimintaa etenkin itsenäisyyspäivänä 6.12. Myös koko itsenäisyyspäivää edeltävän viikon toivoisin olevan tapahtumia ja toimintaa. Tehrään tästä ny numeroo, sanoo Tampereen pormestari Lauri Lyly.

Suomi 100 Tampere -hankkeen verkkosivulla ja sosiaalisen median kanavissa on tarkemmat ohjeet siitä, miten tapahtumaan on mahdollista osallistua. Sivustolla on myös tapahtumakalenteri. Lisäksi sosiaaliseen mediaan kerätään kuvia ja tunnelmista somistuksista, juhlavalmisteluista ja juhlinnasta.

Itsenäisyyspäivän perinteinen osuus puheineen ja ilotulituksineen järjestetään tänä vuonna tavallista näyttävämmin. Juhlapuhe, musiikkiesitykset ja ilotulitus koetaan Frenckellin aukiolla klo 16.45 alkaen. Itsenäisyyspäivän juhlinta Tampereella edellyttää muutoksia keskustan liikennejärjestelyille. Liikenteen poikkeusjärjestelyistä tiedotetaan myöhemmin.

Ideoita ja tunnelmia voi lukea Suomi 100 Tampere -hankkeen kanavista. Lue lisää ja katso pormestarin haastevideo:


Lisätietoja

Vastaava tuottaja
Saara Saarteinen
puhelin 040 801 6222
sähköposti [email protected]