Siirry sisältöön

Älykkään kaupungin tulevaisuus esillä Mindtrek-tapahtumassa

Julkaistu 14.9.2017 17.46

Tulevaisuuden digitaalisia ratkaisuja ja dataa luotaavassa Mindtrek-tapahtumassa päästään kurkistamaan älykaupunkien tulevaisuuteen älykkään kaupungin teeman puheenvuoroissa. Mindtrek on kansainvälinen teknologiakonferenssi, joka järjestetään vuosittain Tampereella. Konferenssissa verkostoidutaan ja opitaan yli toimialarajojen; tapahtuma houkuttelee paikalle erikokoisia teknologia-alan yrityksiä, innovaattoreita, sekä opiskelijoita ja tutkijoita. Smart City -teeman lisäksi konferenssissa nähdään ja kuullaan laaja kattaus tämän hetken kuumia aiheita, esimerkiksi virtuaalitodellisuuteen ja esineiden internetiin liittyen.

Mindtrek Tampereella 20. - 21.9.2017
 

Tampereen kaupunki on jo toista vuotta mukana Mindtrekissa Smart Tampere -ohjelmallaan, ja älykäs kaupunki on jälleen yksi Tampereella järjestettävän konferenssin pääteemoja. Smart City -teeman alla lavalle nousevat mm. Nokian Smart City -johtaja Jacques Vermeulen puhumaan kestävistä älykkään kaupungin ratkaisuista, Accenturen johtaja Simon Giles kysymään pystyvätkö kaupungit vastaamaan älykäs kaupunki -hehkutukseen ja tanskalaisen Gate 21 -projektin Maja Yhde kertomaan miten euroopan suurimmalla valaistuksen kaupunkialustalla luodaan uusia palveluita ja uutta liiketoimintaa.

Tampereen kaupunki on Smart Tampere -ohjelmallaan mukana Mindtrek-konferenssissa, koska Tampere haluaa nousta älykkäiden kaupunkien edelläkävijäksi ja hakee kumppaneita niin yrityksistä kuin yhteisöistä kehittämään digitaalisia palveluita ja muita älykkään kaupungin ratkaisuja. Tavoitteena on kehittää Tampereella tuotteita ja ratkaisuja, jotka vastaavat myös muiden maailman älykkäiden kaupunkien haasteisiin. Mindtrek-konferenssi on yksi tapa tuoda Tampereen älykaupunkikehitystä näkyville niin kotimaassa kuin kansainvälisesti, mutta myös tuoda älykkäiden kaupunkien avaintekijöitä Tampereelle kertomaan viimeisimmät onnistumiset ja opit.

Smart Tampere on Tampereen kaupungin strateginen elinvoimaohjelma vuosille 2017-2021. Sen tavoitteena on mm. luoda yritysten, tutkimusorganisaatioiden, oppilaitosten, yhteisöjen ja yksilöiden ekosysteemejä, joissa tuotetaan yhteistyön ja eri näkemysten avulla parempia ja arkea helpottavia palveluita, joita testataan aidossa kaupunkiympäristössä. Näin lisätään hyvinvointia ja turvallisuutta sekä edistetään sujuvaa liikkumista.

Ekosysteemien mahdollistaminen on älykkäiden kaupunkien rakentamisessa selkeä trendi. Mindtrekissa aiheesta puhuu CGI:n varapresidentti José Quádrio Alves. Hän kertoo mikä ekosysteemien arvo on kestävässä kaupunkikehityksessä, miten niitä kannattaa rakentaa ja mitä julkinen sektori voisi oppia yrityksiltä.

Mindtrek järjestetään Tampere-talossa 20. - 21.9.2017.

Median toivotaan rekisteröityvän paikalle alla olevan linkin kautta.


Lisätietoja

Lisätietoja Smart Tampere -ohjelmasta
Tero Blomqvist
puhelin 050 585 1080
sähköposti [email protected]

Lisätietoja Mindtrek-tapahtumasta
Jenna Tuominen
puhelin 0400 415 858
sähköposti [email protected]