Siirry sisältöön

Hervannan pohjoisen sisääntuloalueen ympäristöön kaavoitetaan tontteja asumiselle

Julkaistu 12.9.2017 19.11

Tampereen kaupunki valitsee yhteistyökumppaneiksi Hervannan pohjoisakselin suunnittelualueelle Skanska Talonrakennus Oy:n, Hartela Länsi-Suomi Oy:n ja Setlementti asunnot Oy:n. Kumppaneille tai niiden osoittamille yhtiöille luovutetaan rakennusoikeutta, kun asemakaavamuutos on saanut lainvoiman ja asemakaavamuutoksen mukaiset tontit on muodostettu ja rekisteröity. Asiasta päätti asunto- ja kiinteistölautakunta 12.9.2017.

Kaupungin yhteistyökumppaneiksi valittiin elokuu lopussa ideakilpailussa ensimmäiseksi ja toiseksi tulleet Keinutaan- ja Pons-Hervannan sillat -töiden tekijäryhmät. Keinutaan-työn pohjalta rakennusoikeutta saa Hartela Länsi-Suomi Oy tai sen osoittamat yhtiöt. Pons-Hervannan sillat -työn pohjalta rakennusoikeutta saavat Skanska Talonrakennus Oy ja Setlementti asunnot Oy tai niiden osoittamat yhtiöt.

Kyseessä on Hervannan pohjoisosaan Insinöörinkadun itäpuoleinen alue ns. Matrix-tornien vieressä. Alueella on nykyisin polttoaineen jakeluasemia ja pysäköintialueita. Ideakilpailun tarkoituksena oli ratkaista alueen maankäytön yleiset suuntaviivat asemakaavoituksen pohjaksi sekä löytää yhteenliittymiä, jotka pystyisivät jatkamaan korttelien kehittämistä laadukkaaseen toteutukseen asti yhteistyössä kaupungin kanssa.

Ideakilpailulla haluttiin korkeatasoisia suunnitelmia, jotka parantaisivat kaupunkikuvallista ja toiminnallista laatua Hervannan pohjoisen sisääntuloalueen ympäristössä. Asuinkerrostaloasumisen konsepteja halutaan uudistaa ja luoda raikkaita ideoita sekä toteutuksia erikokoisten kotitalouksien ja perheiden asumiselle. Ideakilpailun ratkettua prosessi jatkuu kilpailussa menestyneiden kanssa kumppanuuskaavoituksena.

Tontinluovutusehdot vahvistetaan tonttien tultua rekisteriin. Tontit vuokrataan, ja hinnat perustuvat luovutushetkellä alueella vallitsevaan kaupungin hintatasoon. ARA-rahoitteisena toteutettavista osuuksista peritään ARA:n hyväksymä kerrosneliömetrihinta.

Asemakaavan tavoitteena on kaavoittaa koko kilpailussa ollut suunnittelualue kerralla. Alueelle syntyy rakennusoikeutta, jota tullaan luovuttamaan kilpailun voittaneiden lisäksi myös muille toimijoille tonttihakujen kautta.


Lisätietoja

Maankäyttöpäällikkö
Heli Toukoniemi
puhelin 040 806 4007
sähköposti [email protected]


Teksti Raija Lindell