Siirry sisältöön

Vuoreksen kaupunginosaan voi tutustua ilmaistapahtumassa 21.5.2017

Julkaistu 16.5.2017 9.00

Vuoreksen kaupunginosaa ja sen asuntotarjontaa esitellään koko perheen ilmaistapahtumassa, joka järjestetään sunnuntaina 21.5.2017 kello 13-15.30 Vuores-talolla (Rautiolanrinne 2). Tapahtuman järjestää Tampereen kaupungin tytäryhtiö Vuores Palvelu Oy yhdessä Tampereen kaupungin sekä alueen rakennusliikkeiden, yritysten ja yhdistysten kanssa.

Jo neljättä kertaa järjestetyn Vuores-päiväksi nimetyn tapahtuman pääesiintyjä on tänä vuonna koko kansan tuntema artisti, Anssi Kela. Lapsia ilahduttavat televisiosta tutut liikennepuistokonstaapelit Maltti ja Valtti. Juontajana toimii edellisvuosien tapaan Simo Frangén.

Lisäksi tapahtumassa on muun muassa Vuores-aiheinen tietovisa, MLL Vuores ry:n lasten temppurata ja lastentarvikekirppis, Tampereen Pallo-Veikkojen maalitutka ja muuta jalkapallotoimintaa sekä Anniston tallin islanninhevosia. Pientä purtavaa tapahtumassa tarjoillaan Vuoreksen koulun vanhempainyhdistyksen kahvilassa, Vuoreksen asukasyhdistyksen makkarakojulla ja Vuoreksen partiolippukunnan Tervaksentekijöiden letunpaistopisteellä.

Päivän aikana rakennusliikkeet esittelevät valmiita ja tulevia asuntokohteitaan Vuoreksessa. Tapahtumassa voi tutustua myös esimerkiksi Vuoreksessa toimiviin yrityksiin ja yhteisöihin sekä alueen kehittymiseen.

Vuorekseen pääsee kätevästi bussilla (linja 5 Tampereen keskustasta ja Hervannasta) tai vaikka pyörällä. Vuores-talon läheisyydessä on rajoitetusti pysäköintitilaa. Ostoksia varten kannattaa varata käteistä.

Vuores kasvaa ennätysvauhtia

Tampereen eteläpuolella sijaitsevan Vuoreksen rakentaminen jatkuu kiivaana. Vuorekseen on viime vuosina valmistunut selvästi eniten asuntoja kaikista Tampereen kaupunginosista. Kaikkiaan Vuorekseen on valmistunut yli 1600 asuntoa kerros-, rivi- ja omakotitaloihin, ja noin 2300 asuntoa on rakenteilla tai suunnitteilla. Kunnallistekniikan rakentaminen jatkuu Isokuusen alueella.

Tällä hetkellä Vuoreksessa on noin 3000 asukasta. Valmistuessaan 2020-luvun puolivälin paikkeilla Vuoreksessa voi asua arviolta jopa 14 000 asukasta.

Vuoreksen palvelut kasvavat asukasmäärän myötä. Julkisia lähipalveluita keskitetään Vuores-taloon, jossa sijaitsevat jo alakoulu, päiväkoti, neuvola ja hammashoitola. Vuonna 2019 valmistuvassa Vuores-talon laajennuksessa rakennetaan tilat yläluokille, ja suunnitteilla on muun muassa lähitori ja kirjasto. Vuoreksen Isokuusen alueelle suunnitellaan uutta päiväkotia sekä tiloja esi- ja alkuopetukselle.

Kaupallisia palveluita Vuoreksessa on esimerkiksi kaksi lähikauppaa, kampaamoja, lounaskahvila ja pizzeria. Vuorekseen kulkee Tampereen joukkoliikenteen linja 5, joka kulkee elokuusta 2017 alkaen arkisin 15 minuutin vuorovälein.

Vuores-päivän ohjelma

13.00 Avaus

13.10 Maltti ja Valtti

14.00 Vuoreksen asuntomarkkinat

14.30 Anssi Kela

Lämpimästi tervetuloa Vuores-päivään!


Lisätietoja

Vuores Palvelu Oy
Toimitusjohtaja
Reetta Hynynen
puhelin 050 433 6938

Tampereen kaupunki
Projektipäällikkö
Kirsti Toivonen
puhelin 040 806 3073


Teksti Reetta Hynynen