Siirry sisältöön

Rytmikorjaamo aloittaa Perheiden talon vanhempainillat

Julkaistu 8.9.2016 14.28

Rytmit kuntoon -ilta käynnistää Tammelassa toimivan uuden Perheiden talon avoimet vanhempainillat tiistaina 13.9.2016. Ensimmäinen vanhempainilta on tarkoitettu kaikille kouluikäisten lasten vanhemmille, jotka pohtivat oman lapsensa tai nuorensa vuorokausirytmiin liittyviä kysymyksiä.

Vanhempainilta alkaa klo 17.30 ja päättyy klo 19. Mukana on Perhepiste Nopean, perhepalvelujen ja peruskoulujen oppilashuollon työntekijöitä. Cafe Tammelakeskus on auki klo 17.30 saakka Tammelakeskuksen aulassa. Tervetuloa mukaan kuulolle ja keskustelemaan!

Perheiden talo sijaitsee Tammelakeskuksessa osana Tammelan lähitoria, osoitteessa Itsenäisyydenkatu 21 B,1 krs (käynti sisäpihan kautta). Vanhempainilta pidetään Tammelakeskuksen salissa, johon mahtuu noin 60 henkilöä.

Syksyn aikana Perheiden talo järjestää joka kuukausi kouluikäisten vanhemmille tarkoitetun teemallisen vanhempainillan, joissa käsitellään koululaisten perheitä koskettavia aiheita. Lokakuun teemana on sosiaalinen media, marraskuussa on esillä lapsen oikeudet ja kiusaamisen kokemukset, joulukuussa puhutaan päihteistä.

Perheiden talon palvelut on tarkoitettu kaikille tamperelaisille lapsiperheille, ja toiminta on perheille maksutonta. Toiminnasta vastaa Tampereen kaupunki, mutta osan palveluista tuottavat yhdistykset ja muut tahot. Yhteistyötä tehdään myös Tammelan lähitorin kanssa.

Avoin liikuntakerho alle kouluikäisille tiistaisin

Perheiden talolla aloittaa tiistaina 13.9.2017 toimintansa myös avoin liikunnallinen perhekerho alle kouluikäisille. Lapset osallistuvat kerhoon yhdessä aikuisen kanssa.

Kerho kokoontuu tiistaisin klo 9.00–11.00. Ohjelmassa on retkiä, sisäliikuntaa, askartelua ja yhdessäoloa. Kerhon järjestää Tampereen kaupungin varhaiskasvatus. Kerhoon ei tarvitse ilmoittautua. Mukaan mahtuu 10 lasta vanhemman kanssa.

Perheiden talossa käynnistyy perjantaina 16.9. Kulmakahvila, jossa lapsiperheillä on mahdollisuus kohtaamisiin ja kahvitteluun. Kulmakahvilan toimintaa ja teemoja suunnitellaan ja muokataan kävijöiden toiveiden mukaan. Kulmakahvilassa on tilaa noin 20 henkilölle. Kulmakahvila pidetään joka toinen perjantai klo 13–15.30.

Neuvontapiste opastaa palveluissa

Talossa palvelee lapsiperheiden palvelujen neuvontapiste, jossa on tavattavissa sosiaalipalvelujen palveluohjauksen ammattilainen. Palveluohjaaja on paikalla arkisin pääsääntöisesti klo 9–11, paitsi tiistaisin, jolloin palveluohjaaja on tavattavissa klo 16–17.30. Palveluohjaaja opastaa ja neuvoo perheitä oikeiden palvelujen piiriin muun muassa vanhemmuuteen, parisuhteeseen ja arjen hallintaan liittyvissä kysymyksissä.

Lyhytaikaista hoitoapua Mukulapysäkiltä

Perheiden talolla toimii torstai-iltapäivisin myös pienten lasten Mukulapysäkki, josta vanhempi voi varata etukäteen lyhytaikaista lastenhoitoapua asioiden hoitamisen ajaksi. Hoitoon voidaan ottaa kerralla korkeintaan kymmenen lasta (ikä 6 kk – 7 vuotta). Ilmoittautumiset Mukulapysäkille maanantaisin ja tiistaisin perhetyönohjaajalle puh. 040 639 7805.


Lisätietoja

Palveluohjaaja
Kirsi Koponen
puhelin 040 639 7885
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen