Siirry sisältöön

Ikäihmisten kaltoinkohtelu esillä Metsossa

Julkaistu 9.6.2016 9.26

Tampereen kaupunki yhteistyökumppaneineen on mukana ikäihmisten kohtaamaa väkivaltaa ja kaltoinkohtelua esille nostavassa kansainvälisessä kampanjapäivässä ”Kätketyt äänet”. Pääkirjasto Metson aulassa järjestetään keskiviikkona 15.6.2016 tapahtuma, jonne lähisuhde- tai perheväkivaltaa kohdanneet voivat tulla kysymään neuvoja tai keskustelemaan asiantuntijoiden kanssa kello 10 - 15.

Tilaisuudessa on mukana vuorotellen asiantuntijoita Tampereen kaupungin lisäksi muun muassa poliisista, rikosuhripäivystyksestä, perheväkivaltaklinikalta ja Tampereen ensi- ja turvakodista.

Vanhuksiin kohdistuva lähisuhdeväkivalta ja kaltoinkohtelu ovat asioita, joita ei aina tunnisteta tai uskalleta ottaa puheeksi. Erityisesti vanhuksille puheeksi ottamisen kynnys on korkea ja apua ei haeta.

- Tarvitaan aktiivista ohjausta ja neuvontaa, että ihminen pääsee avun piiriin. Kätketyt äänet -kampanjalla pyritään murtamaan vaikenemisen kulttuuria. Koskaan ei ole myöhäistä puhua, ja vanhoistakin painolasteista voi päästä eroon, toteaa väkivaltatyön koordinaattori, sosiaalityöntekijä Irina Remes Tampereen kaupungilta.


Lisätietoja

Sosiaalityöntekijä
Irina Remes
sähköposti [email protected]


Teksti Tuula Ala-Honkola-Berge