Siirry sisältöön

Taidemuseon ja Pyynikintorin kehittäminen aloitettiin

Julkaistu 3.6.2016 12.10

Pormestarin asettama Tampereen taidemuseon alueen ja Pyynikintorin kehittämisen ohjausryhmä on aloittanut työnsä. Ohjausryhmä kokoontui toukokuussa kaksi kertaa, ja kesäkuussa on vielä yksi kokous ennen lomakautta.

Työskentelyssä on paneuduttu suunnittelukilpailun valmisteluun. Tässä vaiheessa on tarkasteltu kilpailun reunaehtoja kuten taidemuseon tilatarpeita ja museon tontin toiminnallisuutta, kilpailun aluerajausta, kaupunkikuvallisia lähtökohtia ja joukkoliikenteen sekä pysäköinnin suunnitteluun tuomia haasteita.

Ohjausryhmä saa kilpailuohjelman luonnoksen valmiiksi syys-lokakuussa 2016, jolloin aiheesta järjestetään avoin yleisötilaisuus. Kilpailu käynnistetään loppuvuodesta.

- On tärkeää, että taidemuseon ja Pyynikintorin kehittämisestä keskustellaan avoimesti ennen kilpailun käynnistämistä. Myös museon asemasta ja roolista kuvataiteen toimijakentässä on syytä käydä laaja keskustelu, toteavat apulaispormestarit Pekka Salmi ja Anna-Kaisa Heinämäki.

Ohjausryhmän puheenjohtajana toimii apulaispormestari Pekka Salmi ja varapuheenjohtajana apulaispormestari Anna-Kaisa Heinämäki. Ohjausryhmässä on edustus kaupungin eri hallintokunnista, taideyhdistyksistä, asukasyhdistyksestä ja yrittäjäjärjestöstä.Lisätietoja

Apulaispormestari
Pekka Salmi
puhelin 050 565 8898

Kilpailukykyjohtaja
Anna-Kaisa Heinämäki
puhelin 040 639 7701

Hankepäällikkö
Sakari Leinonen
puhelin 040 701 5792


Teksti Anna-Leea Hyry