Siirry sisältöön

Tampereen kaupungin johto pääsee kokeilemaan vanhustyön arkea

Julkaistu 19.10.2015 15.39

Tampereen kaupunginvaltuutetuille, ikäihmisten palvelujen lautakunnan jäsenille sekä kaupungin palveluista vastaaville keskeisimmille virkamiehille tarjotaan mahdollisuutta osallistua ikäihmisten palvelujen kenttätyöhön yhden työvuoron ajan. Kokeilun tavoitteena on tarjota päätöksentekijöille aitoa ja ajankohtaista tietoa vanhustyön arjesta.

Luottamushenkilöt ja virkamiehet saavat itse valita, osallistuvatko he kenttätyöhön kotihoidossa, Koukkuniemen vanhainkodissa vai tehostetun palveluasumisen ryhmäkodeissa (Jukolassa, Impivaarassa tai Pispassa). Työaika järjestetään toiveiden mukaisesti eli myös ilta-, yö- ja viikonloppuvuorot ovat mahdollisia. Työvuoro voi olla milloin tahansa marraskuun alusta huhtikuun 2016 loppuun saakka.

Työskentely tapahtuu työharjoittelun tavoin koulutetun ammattityöntekijän työparina. Ennen työvuoron alkua osallistuja perehdytetään muun muassa työsuojeluun ja yksityisyyden suojaan liittyviin velvoitteisiin.

Kaikkien osallistuneiden kanssa käydään jälkikeskustelu, jossa kerrataan tapahtumia tai hoitokäytäntöjä, jotka ovat saattaneet jäädä askarruttamaan mieltä sekä kerätään kehittämisideoita eteenpäin vietäväksi.

Idea ikäihmisten palvelujen kenttätyöhön osallistumisesta on lähtenyt Jari Heinosen tekemästä valtuustoaloitteesta, joka hyväksyttiin kaupunginvaltuustossa 20.10.2014.

Ikäihmisten kenttätyöhön kutsutut luottamushenkilöt ja virkamiehet voivat ilmoittautua mukaan 27.11.2015 saakka. Ilmoittautumistilannetta sekä osallistuneiden kuulumisia seurataan kaupungin verkkosivuilla osoitteessa www.tampere.fi/jalkautuminen. Sivulle päivittyvät myös Twitteristä tviitit, joissa on käytetty aihetunnistetta #trejalkautuu.

Teksti Marika Haapala