Siirry sisältöön

Irene Roivaisesta muotokuva

Julkaistu 8.10.2013 12.54

Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtajana vuosina 2009–2012 toimineen yhteiskuntatieteiden tohtori, Tampereen yliopiston ma. sosiaalityön professori Irene Roivaisen (vihr) muotokuva paljastettiin Raatihuoneella maanantaina 7. lokakuuta 2013. Muotokuvan on maalannut taiteilija Riikka Lenkkeri. Roivainen on kuvattu valtuustosalin seinällä olevan Orvokkimeri-teoksen edessä.

– Kun pohdimme taustaa työlle, ehdotin valtuustosalin seinällä olevaa taiteilija Birger Kaipiaisen Orvokkimerta, koska se sopii mielestäni hyvin naispäättäjän taustaksi. Orvokkimeren sini ja puvun musta ovat värimaailmaani. Minulle ne merkitsevät syvyyttä ja arvokkuutta. Ne symboloivat myös yksinkertaisen ja talonpoikaisen körttihuivin väreinä arvoja, jotka muistuttavat vallan ja muun mammonan katoavaisuudesta, Irene Roivainen sanoo.

Tampereen kaupunki on maalauttanut aiemmistakin valtuuston puheenjohtajista muotokuvat, jotka on sijoitettu keskusvirastotalon 5. kerroksessa olevaan valtuustosalin aulaan. Sinne sijoitetaan myös Irene Roivaisen muotokuva. Riikka Lenkkeri on aiemmin maalannut muotokuvan myös Hanna Tainiosta, joka toimi valtuuston puheenjohtajana vuosina 2005–2006.


Teksti Aila Rajamäki